Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
missa0
Abone

Büyük yemin etmek

Büyük yemin etmek

palbiis
Allah şahidim olsun bir daha böyle bir şey yapmayacağım diyerek yemin ettim ama pişmanım bozma imkanım varmı ?


Cevap: Çok Büyük Yemin Ettim !

Nihat Erdem
Buyrun kardeşim eğer yemininizi bozacak iseniz fidye vermek durumundasınız bunlarda aşağıda sıralanmıştır.

yemin keffareti nedir ve nasıl verilir

Keffaret mal ile yapılabileceği gibi bedelini ödemeklede olur. Ayrıca vekil tayin ederek de ödenebilir.

Ettiği yemini yerine getirmeyip bozmaktan dolayı lâzım gelen keffârete yemin keffareti denir.
Yeminin keffâreti olarak 10 fakiri akşam ve sabah olarak günde iki öğün doyurmak veya giydirmek cihetine gidilir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin doğruluk ile ilgili hadisleri

Keffaret yiyecek ve elbise olduğu gibi karşılığı başka bir şey de olabilir. Keffaret ister yiyecek veya bedeli olsun, ister elbise veya bedeli olsun, hepsini birden bir defada bir fakire vermek caiz değildir. Ancak başka fakir bulmakta zorluk çekiyorsa o takdirde aynı fakire her gün sabahlı akşamlı doyacak kadar yiyecek yada bedelini veya aynı fakire her gün bir elbiseyi vermek kafi gelir. Yani keffaret ödenmiş olur.

Okudunuz mu?  Ezan okunurken sigara içmenin bir mahzuru varmı?

Buna güç yetirilmezse, 3 gün ardarda oruç tutulur. Bu oruçların arasına hiç bir mâni girmemelidir. Girerse keffâret bozulur, yeni baştan tutulması gerekir.

Birden fazla yeminini bozan kimse her bir yemin bozma için ayrı bir keffaret vermesi gerekir.

Şâfiîlere göre yemin keffâretini ardarda tutmak mecburiyeti yoktur.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakla ilgili 40 hadisi şerif ve bu hadislerin kimin söyledikleri (Ravi isimleri)

Gerek yemin, gerekse oruç keffâretlerinde yapılacak ilk iş bir köle azâd edilmesidir. Ancak günümüzde kölelik kalktığı için bu maddenin tatbikına imkân kalmadığından zikretmeye lüzum hissetmedik.


Cevap: Çok Büyük Yemin Ettim !

Furkan.E
En kolay yemin kefareti, on fakire uygun bir din kitabı [mesela Hakikat Kitabevi yayınlarından Herkese Lazım Olan İman ve İslam Ahlakı] vermektir. Yeminini bozmadan önce yemin kefareti verilmez. Verilirse sahih olmaz. Bozunca tekrar vermesi lazım olur. Yemin kefaretini geciktirmek günah olur. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi mesul tutar, hesap sorar.) [Maide 89]

Okudunuz mu?  İlk ibadethane

Büyük yemin etmek?

Reaction
Es Selamun Aleyküm arkadaşlar, 2-3 ay önce büyük yemin ettim tüm peygamberlerin üstüne, aklımı kullanamadım ettim ve isteğim oldu. Seneye kadar Kuranı Kerimi hatim edicdm dedi, şimdi ben seneye kadar Kuranı Kerimi hatim edemezsem ne olur? Yanlış okuyabilirimde, Yemin kefareti olarak oruç tutsam olurmu yaşım 17 paramda yok?

Okudunuz mu?  İmanı bozan şeyler

Kayıtsız Üye
Sa 27 yasında 9 aylık evli bir bayanım. Eşimle problemlerimiz var anlaşamıyoruz. Şiddet görüyorum. En ufak bir şeye kızıp bağırıyor itme de olsa vuruyor. Neden öyle yaptığını sorduğumda ya da karşılığını verdiğimde dayak yiyorum. 9 aydır bu böyle değişmedi. Değişeceğine dair umudum yok. Kaç kere yeminler etti yapmayacağım diye ailesi konuştu çözülmedi. Bu kavgalardan birinde öfkelenip evi bırakıp gitmiştim. 3 -4 saat sonra kendim geri döndüm . Evi bıraktığım için ayrılmaya kalktı. Bende yuvam yıkılmasın diye "Bir daha evi bırakıp gidersem Cennetin yüzünü görmeyim diye yeminler etmiştim. Ama artık dayanamıyorum. Evi bırakıp gidersem. Yemin kefareti ödesem yeterli mi. Büyük yemin ettim Allah korusun cennetin yüzünü görmeme yemini tutar mı. 9 aydır sabretmemin nedenlerinin biri bu büyük yemindi

Okudunuz mu?  İlaç kullanmak için oruç bozmak

Hülya92
Öncelikle Allah’a yaptığım bir günahtan sebep . Eğer bir daha bunu yaparsam Allah’ım bana gün yüzü gösterme gerekirse dualarımı kabul etme hayatımdaki insanla evlenemeyeyim gibi canımın acısıyla o An çok büyük sözler verdim . Ve ben o günahı işledim. Hayatımda her şey ters gitti. Hayatımdaki insan aniden beni terk etti . Ben o bilinçsizce sonunu düşünmeden Allah’a verdiğim sözü ve tutmadım. Ne yapmam gerekiyor Allah rızası için gerçekten bilgisi olan yardımcı olsun .şu ramazan ayında Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Vitir namazında Kunut yerine başka bir dua okusam olurmu?

muvaffak
Duanın ve beddua farketmeksizin insan, sarfettiği veya içinden geçirdiği cümlelerde dikkatli olmalı, sinir anında sakinleşmenin bir yolunu aramalıdır. Sinir anında söylenen şeylerin ehemmiyeti olmadığını söyleyen bir kesim Alim varsa da bu işi devamlılığa, alışkanlığa dökmek tehlikesi vardır. Her işinin rast gitmeme durumunu böyle bir meseleye bağlamak, basit bir ifadeyle sorumluluktan ve yapılması gereken işlerden kaçmaktır. Müslüman kişinin basireti kapanmaz fakat işlerinin rast gitmediği, sıkıntıların olduğu dönemler olabilir. Bunu aşmanın bir müslüman olmak gereğince bir yolu aranmalı, tam umutsuzluğa düşülmekten Allah’a sığınılmalıdır.

Okudunuz mu?  Cennetteki güzel kız isimleri

büyükyeminetmek, Büyük Yemini Bozmak, büyük yemin

Bu kategoride yer alan Yemin Bozmanın Günahı Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük yemin etmek