Namaz kılarken ayakların mı temiz yere basması gerekir yoksa secde edilen yerin mi temiz olması gerekiyor?
Kayıtsız Üye
namaz kılarken ayakların mı temiz yere basması gerekir yoksa secde edilen yerin mi temiz olması gerekiyor?
Cevap: namaz kılarken ayakların mı temiz yere basması gerekir yoksa secde edilen yerin mi temiz olması gerekiyor?
konya442
Namaz kılarken kişinin bastığı yer ve secde edeceği yerin uzuvlarının basacağı yerin temiz necasetten temiz olması gerekmektedir. Hem basılan yer hem secde edilen yerin temiz olması gerekmektedir. Eğer temiz olmadığı şüphesi varsa içinizde orada kalmamanız yer değiştirmeniz en güzel davranış olur.
Namaz neden temiz bir yerde kılınır?
Kayıtsız Üye
Namaz neden temiz bir yerde kılınır Namazların neden temiz bir ortamdan kılınması gerekmektedir ?
Cevap: namaz neden temiz bir yerde kılınır?
Darusselam
Namaz kılarken hangi yer temiz olması lazım
Namazın temiz bir yerde kılınması namazın en önemli şartıdır. Bundaki etken herşeyden önce sağlıktır. Her ibadette de bu durum böyledir. İbadet edilen yerin temiz olması gerekir çünkü o Allah’ın huzuruna çıkıldığı yerdir.
BUnun yanında Namazın en önemli maddi şartı temizliktir diğer bir deyişle Necasetten Taharettir. Necasetten teharet;Namaz kılacak kişinin, bedeninde, üzerindeki elbisede ve namaz kılacağı yerde pislik varsa bunları temizlemesi anlamına gelir
Halı üzerindeki necaset tam olarak tespit edilemiyorsa, şüphe varsa, bu durumda bir seccade serip namaz kılınabilir. Halıda necaset bulunması, temiz bir seccade ile namaz kılmaya mani değildir.
Üzerinde namaz kıldığı seccade ya da yaygıya, namaza engel olacak kadar necaset dokunduğunu biliyor, fakat yerini belirleyemiyorsa, temiz olduğuna kanaat getirdiği kısmın üzerinde namaz kılabilir. Buna cevaz verilmiştir. (Tatarhaniyye – Fetâvâ-yi Hindiyye.)
Namaz kılan kişinin bedeni, elbisesi ve namaz kılacağı yerin necasetten temizlenmesi farzdır. Ancak buralarda bulunan necasetin, namaza engel olacak kadar olması dikkatten uzak bulundurulmamalıdır. Aynı zamanda giderilmesi fazla bir sıkıntı ve külfete girmeden mümkün olmalıdır.
nurya
temiz insan hem kendisini hemde namaz kılacağı yerin temiz olmasını ister ,pis bir ortamda namazını kılmak istemez mümin zaten evini ve kendini her zaman temiz tutar