Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Kayıtsız Üye
Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu hakkında bilgilendirme yapar mısınız ?


Cevap: Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Hoca
Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Bilerek namazı zamanında kılmamak sadece edebe aykırı değil, aynı zamanda haramdır.

Bir namaz ya bile bile kasden kılınmayıp kazaya bırakılır veya bir özürden dolayı kazaya kalır. Bir vakit namazı kasdî olarak kılmayıp kazaya bırakmak büyük bir günahtır. Böyle bir hareketten uzak durmalıdır.

Bu çeşit bir hatanın işlenmesi durumunda bir an önce kaza edilmeli, borçtan kurtulmalıdır. Çünkü ölümün ne zaman gelip çatacağı belli olmaz. Ölüm gelip de hazırlıksız yakalarsa âhirete borçlu olarak gidilmiş olur. Bu şekilde kılınmayan bir namaz her ne kadar kaza edilmekle borçtan kurtulunmuş olunsa da, işlenen günah için ayrıca tevbe istiğfar edip, Allah’tan af dikmek lâzımdır.

Bunun için hem kaza, hem de tevbe edilmelidir. Unutmak, uyku veya meşru bir mazeretten dolayı vaktinde kılınamayan namazlar da hatırlandığı veya meşru özür geçtikten sonra fazla vakit geçirmeden kaza edilmelidir.


namazı vaktinde kılmayıp kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu, namazları vaktinde kılmayıp kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu nedir, namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();