Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır?

McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır?

Kayıtsız Üye
McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır etlerinde caiz midir haram mıdır ?


Cevap: McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır?

muvaffak
Bu tür yerlerden yerken dikkat edilmesi başlıca husus hayvanın nasıl kesildiğidir. Türkiye gibi ülkelerde bu markalar ‘helal kesim sertifikası’ olan et firmalarıyla çalışmaktadırlar. Bu yüzden Türkiyedeki şubelerinden yemekte bir sakınca yoktur. Yurtdışında ise domuz ve domuz ürünleri yoğun olarak kullanıldığından bu ürünlerin yurtdışındaki şubelerde yenilmemesi gerekir. Helal sertifikası sorun, yoksa yemeyin.

Okudunuz mu?  Eski karımı bulamıyorum nasıl boşarım

Cevap: McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır?

Celal
Slm .evet kardes ben hollandada yasiyorum.eti kesenei gormuyoruz ,ama kesim hanede domizda kesiliyodur ,koyun kesilen yerlerde.bide ayni bitrinde satiliyor ayni bicaklar kullaniliyor atni tepside sergileniyor .yani bir hollandali marketten et alirsan yuzde 99 domuz etine alacaginiz koyun eti yada inek eti bulasmistir ,temas olmustur. Istersen bir musluman kesmis olsun bu hayvani domiz eti ile temas etmisse zaten pis olmustur.ben almam oyle yerlerden et yemesem olurmuyum ben kendim için boyle düşünüyorum. .saygilar

Okudunuz mu?  Bir erkek sünnet olmamışsa nikah kıyılır mı

Cevap: McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır?

Kayıtsız Üye
Ama bildiginiz gibi Hristiyanlar Allah hakkinda baska düsünceleri var. Onlara Tanri diyorlar Allah yerine. onlar Allah’a deyil baska bir Tanri olduguna düsünüp ona inaniyorlar. Bazileride Hz. Isa ya inaniyor yani ona dua larini ona yolluyorlar. Ve bildigimiz gibi de Incil i deyistirdiler … Yani orjinal Incil artik yok. Belki orjinalini okuyanlar Allah’a inaniyorlardi ama bu zaman daki Incili okuyanlar Hz. Isaya inaniyorlar.

Okudunuz mu?  Almanya da kıblenin yönünü nasıl tayin edebiliriz?

Kayıtsız Üye
McDonalds’, Burger King yieceğimize sağlıklı yiyecekler yemeliyiz.


Kayıtsız Üye
merhaba arkadaşlar.yukarda hollanda da yaşayan arkadaşımızın belirttiklerine katılıyorum. ben de avustralyada yaşadım ve hollandalı arkadaşımızın anlattıklarına katılıyorum.şöyleki evet ayet vardır ehli kitabın kestiği yenilebilir diye ancak bu kimseler bol miktarda domuz eti tükettiklerinden ya kestikleri bıçak aynı oluyor ya yan yana koyuyorlar ya aynı eldivenle dokunuyorlar.varsa çevrenizde ki mutlaka olur yurtdışlarında güvendiğiniz müslüman bir kasaptan almanız en güzeli.yoksa etin sakat olma ihtimali çok fazla..durum gözle en azından bir kısmı görülen kasaplarda böyleyken mcdonalds mış burgermiş dominos muş kesinlikle kapılarından içeri girmeyin almayın,yemeyin.global ölçekli ve yurt dışı menşeeli bu tarz yiyecek kurumlarını da ülke içinde iyice araştırıp öle tüketmek lazım.bildiğim kadarıyla bu şirketler Türkiyede helal sertifikalı et kullanıyorlar ancak en güzeli risk almamak, yememek.hele ki dönerimiz, iskenderimiz, kokorecimiz,lahmacunumuz,cantığımız varken:)

Okudunuz mu?  Kuranı niçin sevmeliyiz?

Kayıtsız Üye
Sayın bilmeden konusan arkadaşım onlar tanrı dıyor kelımesıyle yasadıgın kafa meark konusu tanrı turkçedır tanrı demek hırıstıyanlara ozgu değil sız bşlmeyen çok bılmıslerın yanlıs kullanımıdır


Kayıtsız Üye
Haklısın ama Can’ım çekiyor


burger king helal mi, mcdonalds helal mi, burger king caiz mi

Bu kategoride yer alan Fazla yenilen muskat cevizi beyni uyuşturduğu için haram mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

McDonalds’, Burger King gibi yerlerden yememizde bir problem var mıdır?