Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

kul93
Mesela Teravih Namazinda:
Imamla birlikte Namaz kilarken ve 2 oturusta herkes tahiyat,salli,barik okurken ve ben daha sallinin ortasindayken Hoca Allahu Ekber derse ne yapmam lazim?

Yada Rabena duasını okurekn ve Hoca selami verince ne yapmam lazim?


Cevap: Namazda Imama yetisemeyen nasıl davanmali?

imamhatipli42
Sende selamı ver kardeşim. Okumadıklarından bir mesuliyet yok namaza da zararı yok.


Cevap: Namazda Imama yetisemeyen nasıl davanmali?

umutlucan
namaza yetiştigin yerden devam edersin kılmadıgın rekatları(daha dogrusu yetişemedigin rekatları) hocanın selamından sonra kılarsın ama snn selam vermemen gerekir hocayla beraber.


Cevap: Namazda Imama yetisemeyen nasıl davanmali?

imamhatipli42
Soru namaza sonradan yetişen ile ilgili değil.
Soru namaz içerisinde imamla birlikte duaları yetiştirememek konusu ile ilgili. Verdiğin bilgiler doğru ama kafa karıştırıcı soru ne ise cevap da o olmalıdır.


umutlucan
k.bakmayın hocam bn öyle anladım


imamhatipli42
< k.bakmayın hocam bn öyle anladım >
Amacım kırmak değildi bunu bil kardeşim verdiğin bilgi doğru ama bu konunun cevabı değil. Doğruda karar kıldıysak problem yok. Selametle


musab
okumasını tamamlayıpta selam vermesi görüşüde olmalı bence.zaten üç mezhep bunu söylemiyormu.beraber veremezsinki zaten hanbeli,maliki,şafiye göre.şafi olanlar zaten geç veriyor.hanefilerden imamı azam imamın selamına yakın olmalı diyor.imameyn ise imamdan sonra selam verilmeli diyor.imam selam verdi diye pat diye kesmeye gerek yok demek istiyorum.çünkü insanlar mecbur vermek zorundalarmış gibi biliyorlar.zaten normal vakit namazlarında imam selamı öyle bir uzatırki cehennem azabından kabir azabından ölüm fitnesinden ve deccal fitnesinden Allah’a sığınma duasını bile yaparsın.hatta o ara imam sola selam vermeye geçmemiştir bile:)


imamhatipli42
İslamda bence diye bir şey olmaz son oturuşta duaları okumak sünnettir. Teşehhüd miktarı kadar oturmak selam vermek için yeterlidir. İmamdan sonra selam verilmesinden kasıt imamdan önce namazdan çıkmamak içindir. Bu da esselam kelimesi duyulduktan sonra cemaat selam verebilir anlamındadır.


musab
evet bence diye bir şey olmaz.ama benim demek istediğimi anlamamışsınız.insanlar imamla beraber selam vermeyi şart sanıyor.bende onu anlatmak için söyledim.imamdan sonra selam vermiş olmak için imamın birinci selamının bitmesi gerekmiyormu.es-selam kısmı vacip diye es-selam demiş olması yetiyormu aleyküm ve rahmetullah demeside gerekmiyormu


ZuCChiNi
Mesele özellikle teravih namazı ise teravih namazında imamın selam verdiği yerde sen de selam verebilirsin.
Duayı bitireceğim diye aceleye ve telaşa kapılma. Hangi duanın neresinde olduğun önemli değil.


Kayıtsız Üye
namazda imama catmadigimda ne etmeliyem men dualarımi deyib sonra salam vere bilerem yoxsa imamla birge vermeliyem


emre
Namaza yetiştiğin yerde imama uyarsın. İmam selam verdikten sonra sen kalkar eksik rekatlarını tamamlarsın.


Kayıtsız Üye
Kurban bayramı namazında hoca daha ilk tekbirden sonra sübhanekeyi okuyacakken ikinci tekbiri aldı sübhanekeyi yarım okuyabildim bunun bir sorunu olmuş mudur?


mum
Sadece bayramda bazında değil tüm namazlarda subhaneke okumak sünnet olduğu için terk edildiğinde, namaza bir zararı yoktur.

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();