Meleklerden yardım istemek caiz mi
Kayıtsız Üye
Meleklerden yardım istemek caiz mi ? Dinimizde meleklerden yardım istenmesi caiz midir ?
Yorum: Meleklerden yardım istemek caiz mi
muvaffak
Allah dışında birinden yardım istemek caiz değildir. Aracı koymak, Allah’ın duaları kabulü için herhangi birini aracı koymak helal değildir. İstediğiniz ve tale ettiğiniz şeyleri direkt Allah’tan talep edin. Ayetin ifadesiyle o bizlere şah damarımızdan daha yakındır.
Cevap: Meleklerden yardım istemek caiz mi
fanihayat
Samimiyetle Allah’tan yardım dileyen bir kişi bir iznillah tez yardım görür.
İnsanların veya Cin ve Meleklerin gücü bir yere kadar fakat
Allahu teala sonsuz güç ve kuvvet sahibidir El Kaviy’dir, El Metin’dir.
Bir insan samimiyetle "ya Rabbi bana yardım et" der de yardım
görmese kusuru kendinde arasın.
Yorum: Meleklerden yardım istemek caiz mi
Kuldurdileyen
Halil kimdir ve Hasbünallâhü ve ni’me’l-vekîl i kimler söylemiştir? Ya da Hasbiyallâhu Lâ ilâhe illâ hû aleyhi tevekkeltü ve Hüve Rabbü’l-arşi’l-azîm in manasını gönlüne yazmak nasıl iştir? Melekten yardım isterseniz bilin ki onlar sadece Allah ın takdiri ve Allah ın ol demesi ile olacak işlere vesile olabilirler. Size Rabbinizin dilemesi dışında ne zarar ne de bir fayda verebilirler. Allah tan gayrı alem baştan ayağa yaprak gibidir. Ot gibidir. Çare sadece O dur, kurtuluş sadece O nun yolundadır, O nun affındadır. Aslı dururken, kullar, neden aynadaki akse aşık olur, sarılır insanlar bilirler mi? Bilselerde bilenler her sorana sınavda kopya verebilirler mi? Halil dosttur o da İbrahim peygamberdir. Kuran da İbrahim peygamber ateşe atılacağı zaman melek ona ne sordu? Kutlu peygamber ona ne cevap verdi bakın. Peygamberlerden çok güzel şeyler öğreniriz. Kuranı temiz bir kalp ile okursak.
Kayıtsız Üye
@muvaffak oeygamberimizin zamanında ona, Allah’a beni affetmesi için dua edermisin denilseydı bu günahmı? Yani aracı bumu demek?
Abi o senin dediğin şirkmi oluyor ? Aracılık şeysi ?
Birde bir insan; Allah’ım peygamberimizin hatrı için veya yüzü hürmetine bizi affet dese, bu caizmidir ?
2. Olarakta, şöyle bir örnek vereyim: iyi müslümanların hatrı için veya yüzü hürmeti için affet dese (yani her müslüman insan) bu caizmi ?
muvaffak
Peygambere kişi kendisi için Allah’a dua etmesi için ricada bulunması aracı kılmak anlamına gelmez. Aracı etmek/kılmak demek kendisinden fayda ve zarar gelmeyecek olan, dünya defteri kapanıp vefat etmiş olan bir kişiden "ey .. kişi, Allah senin aracılığınla beni affetsin" "ey hazreti mürşid … şu şu sorunum var Allah onları senin aracılığınla gidersin" demektir. Müslüman kişi bilir ki Allah’a dua etmesi için içten ve samimi olması yeterlidir. Herhangi birini ortak olarak duasına katmasına gerek yoktur. Müslümanlar artık kendilerinin dualarının kabul edilmeyeceğine, kendilerinden "daha salih" "daha mümin" "daha mürşid" kişilerin aracı edilmemesi halinde kendilerine şah damarından yakın olan Rablerinin dualarını, seslerini duyamayacağına ikna edilmiş durumdalar. İslam; aracılığı, ruhban sınıfını ortadan kaldırmıştır. Kişi, Rabbi ile beraberdir.
meleklerden yardım istemek günah mı, meleklerden yardım istemek caiz mi, meleklerden yardim istemek gunahmi