Çürük çorbası nasıl yapılır
Kayıtsız Üye
Çürük çorbası nasıl yapılır
Arkadaşlar bana acilen çürük çorbasının nasıl yapılabilceği hakkında kısaca bir tarif örneği paylaşabilir misiniz ?
Cevap: çürük çorbası nasıl yapılır
Üstad
çürük çorbası nasıl yapılır
Yemek çok faydalı, fakat fazlası zarar çünkü tansiyonu yükseltiyor. Bu sebeple biz evde eskiden yapılan paçalar yerine daha hafifini yapıyoruz, Adana Mutfağında buna çürük deniyor. Hem hafif olduğu için rahatlıkla içebiliyorsunuz, hem de eskiden neredeyse 1 günde hazırlanan çorba 1 saatte hazır oluyor. Aynı tadı veriyor mu? karar sizin, fakat denemesi kolay.
Resimdeki gibi ort 1 kg lık bir gerdan yada boyundan 8 tabak çıkıyor, malzemeleri verelim.
1 kg koyun gerdan 2 lt su 4-5 diş sarımsak 1 limon 3 çorba kaşığı yağ yarım yemek kaşığı biber salça tuz, karabiber, pul biber( isteğe bağlı)
Düdüklü tencerede 15 dk pişiyor fakat kefi(et kaynayınca üzerinde oluşan köpük ) çok çıktığı için normal tencereyi tercih ediyoruz.
Gerdanın 4 -5 parça olması ideal, istenirse omurilikler ve yağları tencereye koymadan temizlenir. 2 lt su konup kaynamaya başlayınca üzerindeki kefleri alınır ve altı kısılarak 30 dk kaynatılır.
Pişince ocaktan alınır, suyu bir süzgeçle süzülür( kemik parçalarından dolayı), etler tiftiklenerek bir kaba konur.
Bu arada, biber salçası ocağın altı açılmadan yağda ezilir , ezilen sarınsaklar eklenir, altı açılıp kızarmaya başlayınca 1 su bardağı kendi suyundan koyulur. 1 limonun suyu da eklenir.
Üzerine, haşlama suyu ve tiftiklenen et parçaları da eklenerek 10 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan tuzu, karabiberi, isteğe bağlı pul biberi eklenerek servise hazır hale gelir.
İkinci tabak garanti!!!
Afiyet olsun
çürük çorbası, çürük çorbası nasıl yapılır, curuk corbasi