Elazığ tarhanası nasıl yapılır

Elazığ tarhanası nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Elazığ tarhanası nasıl yapılır

Arkadaşlar Elazığ yöresine ait olan Elazığ tarhanasının tarifinin nasıl olması gerektiği hakkında lezzetli bir tarif yayımlar mısınız ?


Cevap: Elazığ tarhanası nasıl yapılır

Üstad
Elazığ tarhanası yapılışı

MALZEMELER
1 ölçü aşurelik buğday,
5 ölçü koyu ayran,
1-2 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı un,
(tuz ve un ölçüsünü su bardağı için verdim)

YAPILIŞI
evde mayaladığınız yoğurt ile koyu bir ayran hazırlayıp tuz atın ve karıştırın,
ayranınızı ağzı kapalı olarak 2-3 gün dışarıda bekletip ekşimesini sağlayın,
dövmeyi(aşurelik buğdayı) yıkayıp 1-2 saat ılık suda bekletin,
dışarıda beklettiğiniz ayranı,suda bekletip suyunu süzdüğünüz dövmeyi ve unu tencereye koyup hepsini karıştırın,
tencereyi ateşin üzerine koyup kaynayıncaya kadar hiç ara vermeden devamlı karıştırarak(ayranın kesilmemesi için) pişirin,
kaynadıktan sonra altını kısıp yine ara ara karıştırarak en az yarım saat pişirin,altını kapatın,
tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat bekletin,
bekleme esnasında dövmeler iyice açılacaktır,
pamuklu bez serilmiş düz bir zemine tencerede beklettiğiniz tarhana karışımından kaşık kaşık alıp tarhananızı aralıklı olarak serin,güneşte kurumaya bırakın,kuruyan tarhanaları bez bir torbada ve serin bir ortamda muhafaza edin,buradaki gibi hazırlayarak çorbanızı hazırlayın,kolay gelsin.
Afiyet olsun.


Yorum: Elazığ tarhanası nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Ayran ve bugdayin olcusunu bardak olarak verebilirmisiniz.


elazığ tarhanası, elazığ tarhanası tarifi, elazığ tarhana çorbası nasıl yapılır

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();