Ezilmiş haşhaş nasıl yapılır

Ezilmiş haşhaş nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Ezilmiş haşhaş nedir, haşhaş nasıl kavrulur, toz haşhaş nasıl ezilir? Kısaca bilgi


Cevap: Ezilmiş haşhaş nasıl yapılır

Darusselam
Ezilmiş haşhaş nasıl yapılır

Ezilmiş haşhaş nasıl yapılır

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su.
  • 1 su bardağı ılık süt.
  • 2 yemek kaşığı toz maya.
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (1 yumurta sarısı ve iki yumurta beyazı içine kalan bir sarı üstüne )
  • 5 çay kaşığı tuz
  • Alabildigine un (Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun)

İç Malzemesi

  • 3 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş (Amerika da poppy şeklinde olanları blendırın içine atıp yağla birlikte haşhaş kokusunu verene kadar çekip ezilmiş haşhaş elde edebiliyormuşsunuz, zira ben denemedim, haşhaş ezmesini bulmakta sıkıntı yaşayanlar bu alternatifi deneyebilirler)
  • 3 yemek kaşığı tahin (ben bu tarifimde ekleyemedim evde bittiği için, eklenirse muhakkaki tadı çok güzel oluyor, eğer yoksa eklenmeyebilirde)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ tercihen zeytinyağı (Az gelirse ilave edilebilir)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker.
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz.

haşhaş nasıl ezilir, haşhaş nasıl dövülür, haşhaş nasıl kavrulur

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();