Anasayfa
25 Mayıs 2024, 12:13
sizden3
Abone

İntiharı düşünüyorum

İntiharı düşünüyorum

oslo
Öncelikle yaşamak istemiyorum nedeni dünyada yaşananlar ve insanların birbirini sevmemesi.İkinci olarak savaşlar ve adaletsizlik beni etkiliyor.İnsanların gösteriş merakı ve birbirlerini önemsememesinide üzerine eklersek yaşamaktan küçük bir zevk dahi almıyorum.Namaz kılmakta bana huzur vermiyor çünki namaz kıldığım şehrin içinde barlar, tekel bayiler fuhşiyat hat safhada.Bunu iki senedir düşünüyorum.Allah af edecektir diye kendimi teselli ediyorum ama bu kendimi kandırmaktan başka bir şey değil.Şu son iki aydır bunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.Yaşarsam çevre beni etkileyecek ve dahada kötüye gideceğimi biliyorum.Hiç kimse bir şey yapmıyor insanlar sadece namaz kılıp birbirlerine öğüt veriyorlar ama onlarca genç beden metropollerde harcanıyor.Onlarca kadın kirleniyor.Onlarca çocuk öldürülüyor.Ve kötü olan onlarcası benim içimi acıtıyor.Beni şu andan itibaren hiç bir şey mutlu etmeyecek.Mutlu olamayacağım.Gerçekten çok bunaldım.Hiç bir şey rahatlatmıyor.Çöküyorum.Bunun sonucu sonsuza dek cehennemmidir?Kesinmidir?

Okudunuz mu?  Gusül alırken elektrik kesilmesi

Cevap: İntiharı düşünüyorum

@hmet
deniz yıldızı öyküsünü oku


Cevap: İntiharı düşünüyorum

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeşim öncelikle yaşadığın bu buhrandan bir an önce kurtulursun inşAllah .bende çok yalnızdım bir zamanlar sonra gerçekten inanarak kalbimle Allah a dua ettim sonra ne mı oldu Allah cc dua mı kabul etti ve ınan hiç yanlız değilim .en yakın dostum da arkadaşımda Allah .inanki bu dünyada ve ahirette birakmicak tek kişi o.sakin intiharı düşünme.kovulmuş seytandan Allah a sığınarak tüm kalbinle samimiyetle namazını kıl , namazında huzur verir sana .insanlar da seni seviyorsa üzülme .bir tek Allah sevsin seni istemezmisin . Canım Rabbim seni severse herkes seni sever.Eger bu dediklerimi yapar namazını ihlasla kılıp kalpten de dua edersen mutlu olacaksın inşAllah.


Cevap: İntiharı düşünüyorum

dr.şeriati
İçinde bulunduğun durum seni olaylara yorumundan çıkardığın sonuçta bir saptırma meydana getirmiş. Şimdilik acilen bir psikiyatri kliniğine gitmeni öneriyorum. Sonrasında konuşuruz yorumlarını inş.

Okudunuz mu?  Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma..

silversoul
Kim haksız bir cana kıyarsa varacağı yer cehennemdir. İntihar haksız cana kıymaktır. Bu düşünceden vazgeç. Bütün zorluklar sınavın bir parçasıdır. Ayette diyorki muhakkakki zorlukla beraber birde kolaylık vardır. İslami güzel öğren. Allah’ı iyi tanı. İslamın güzelliklerini öğren ve Allah davasını uen
Allah bizi kendisine kulluk edelim diye yaratmıştır. Bu görevini yapmayan her insan sıkıntıdadır. Allah her şeyin ötesinde bir yüceliğe sahiptir. Allah ile tanış böylece her şeyin iyiye gittiğini göreceksin. Çünkü her işin akıbeti Allah’a aittir.


sour
Aynı duruma düşmüştüm. Gidip teneşir taşına oturup alsana Allah’im derdim. İnsanlardan nefret ederdim. Bir gün bunaldığım zaman bir tanıdık gelip bir sohbet yaptı. Allah gönderdi.anladım. Zaten.imtihan. burada. Bu.insanlara doğruyu anlatmak doğru kalabilmek imtihanı kazanmak.mesele. Bu.dünya çok önemli bir yer değil çok fazla takma. Ölümün geleceği güne kadar sadece Allah’ın yanında olmasının tadını.çıkar ben.öyle.yaptım. Bir ayet vardı tam hatırlamıyorum ‘Allah kuluna kafi değil mi?’ O varsa kimse olmasın. Ben.şimdi.intihar düşündüğüm günlerden.çok utanıyorum. Çok kararlıysan suriyeye filan gidip.cihada katil. Şehadet nasip olur belki 🙂 direk cennet varken.direk cehenneme yol alma kardeşim..

Okudunuz mu?  Amerika'da ya da Avrupa ülkerinde yaşamak günah mı?

@hmet
Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaradanını!

Allah kuluna kâfi değil mi?

(Zümer/36)


Kayıtsız Üye
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Senin durumun bellidir kardeşim. Sen namazını ya Allah için kılmıyorsun yada kıldığın halde günah ile meşgul oluyorsun. Yani Allah’ı unutuyorsun nasıl mı? Cenneti unutarak, Allah’ın rahmetini unutarak, ihsanını unutarak, Bir besmele ile şeytandan sığınacağını unutarak.

Okudunuz mu?  Çocuk yaşta ölenlerin direk cennete gitmesi, sınava tabi tutulanların cehenneme gitmesi haksızlık değil mi?

Diyorsun ki; ”Fuhuş hat safada” bunu şuçlusu kimdir? İmanı zayıf olan ve intihar edeceğim diye devam edersen sende. Çünkü bu Fuhuş başlamasını en önemli nedenlerden biri imanın zayıflığıdır. Sen intihar etmeyi düşünüyorsan seninde imanın zayıf olduğunu göreceksin. Ve bu işi yapanlar arasında bir farkın kalmayacak.

Diyorsun ki; ”Çevre beni etkileyecek” Senin kafanda ne var? Beyin değil mi? E bunu sana kim verdi? Allah değil mi? O zaman beynin, imanın en önemlisin hepimizin Rabbi olan Allah var. Peki etkilenirsen bu yine senin şuçun olacak. Ve doğal olarak senin diğer insanlar arasında bir farkın olmayacak.

Okudunuz mu?  Bayanlar için namaz vaktinde akıntı

Diyorsun ki; ” Hiç kimse bir şey yapmıyor” İşte ha şeytan sana vesvesenin kralını vermiş. İşte senin bilmem gereken nokta bu olmalı sıkıntın bunda başladı ve ilerliyor. Vesvese o kadar dalmışsın ki İslam şehitlerini unutmuşsun. Sen bil bilme unutma birileri elbet bir şey yapıyor kiminden haberimiz oluyor kiminden olmuyor.. Ama sakın ha kimse bir şey yapmıyor deme. Allah uğrunda cihat edip ölenlere yalancı demiş olursun…

”Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaradanını!

Allah kuluna kâfi değil mi?
(Zümer/36)

Bu kardeşimin paylaşmış olduğu ayete bak. Hiç birimiz yanlız değiliz. Sağ mızda melek solumuzda melek. Ve yanımızda şeytan. Ama şunuda unutma ”Allah senle beraberdir.” Sen ne zaman ”Rabbim” dersen. İntihar düşünen Rabbi ile beraber değildir. Rabbi ile beraber olan zaten intiharı düşünmez. İmanın zayıftır. İmanın kuvvetlendir. Şeytana sakın ha uyma. Belli ki seni zayıf noktandan yakalamış. Bunları nerden mi biliyorum? Çünkü senin yaşadıklarını bende yaşıyorum. Bende düşündüğüm oluyor ama dünya cehennemden beter değil bunu biliyorum. Cennetide biliyorum dünyadan ne kadar güzel olduğun.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı kerim-i okumayı unuttum

Yani Allah sana kafi değil mi?

Tabi en doğrusunu Allah bilir. Selam ve dua ile. 🙂


halil123
Bu zamana kadar işlediğim günahlarından dolayı hayata küstüm önceleri hayatla barışık iken şimdi ölümü temenni ediyorum günahlarım sürekli aklıma geldikçe çok utanıyorum ise girip çıkıyorum düzenli ne yemek yiyebiliyorum ne çalışabiliyorum hayat üstüme geldikçe ölümü istiyorum intihar etmeyi düşünüyorum ne olur sizin görüşünüzü merakla bekliyorum başka çare kalmadığını hissediyorum

Okudunuz mu?  Oyundan kazanılan para harammıdır ?

Kayıtsız Üye
Bir günahtan kaçmak için en büyük başka bir güna girmek akıl sahibinin işi değildir. Müslüman intihar etmez.


misafir1
şeytan insana, önünden arkasından sağından ve solundan yaklaşacağını söylemişdir. insanın arkasında ne vardır ? geçmişi vardır. insan güzel şeyler yapmışsa şeytan insana önce bunları, sonrasında da düştüğü hataları hatırlatarak bir daha öyle olamayacağını düşündürür. yok insan geçmişinde yanlış şeyler yapmışsa, bu seferde şeytan insana bunları hatırlatır ve bu kimseye iflah olmayacağını düşündürür. yani iyi güzel şeyler yapmış olsan da değişmeyecekdi. şeytan yine bunları insanın önüne getirerek istediği doğrultuda kullanacak ve insanı ümitsizliğe düşürecekdi. kaldı ki o kadar kötü ve yanlış şeyler yapdığını da sanmıyorum. bu ayetin sonunda şeytan insanların çoğunun şükredenlerden olmayacağını söylemişdir. aslında insan hata yapma tabiatı üzerine yaratılmıştır. her ademoğlu hata eder, hayırlıları tevbe ederler. dolayısıyla şeytan aslında bizim hata yapmamıza odaklanmaz, bunlar aracılığıyla bizimde onun düştüğü hatalara düşmemize odaklanır. kibirlenmemizi, ümitsizliğe düşmemizi ve nankörlük yapmamızı ister. şükür her şeyin ilacıdır. mesela helallere şükreden helallerden razı olan, haramlara tenezzül etmez. helaller bana yeter der ancak şeytan insana helallerin yetmeyeceğini düşündürtür. yine bugününe şükreden, geçmişdeki yapdıklarına takılmaz. şükür hataları mı farkettim, şükür tevbe ettim der geçer. ayrıca insan bazen muhasebe yaparken kendini tenkit etmeyi kendini suçlamayı kendini yıpratmayı adet edinir. halbuki bunların kimseye bir faydası yokdur. aksine insan, bunu düzeltmediği şeylerin mazereti olarak kendisine sunar. insanın yapması gereken kendi muhasebesini yapıp kendisini düzeltmesidir. suçlamanın suçlanmanın yıpratmanın yıpranmanın kimseye bir faydası yokdur. varsa insanın eksikleri, bunun düzeltilmesi yönünde de gayret göstermek gerekir. sonuçda bu insanın iradesine kalacakdır. artık insan ihtiyaçlarından başlayarak, istediği yerden başlayarak olduğu kadar düzeltmelere gider. düzeltemediğini de artık zamana bırakır veya sonra düzeltir. bunlara takılıp kalmanın alemi yokdur. düzeltebiliyorsan düzeltirsin, düzeltemiyorsan kendine kızmanın kendini suçlamanın bir anlamı yokdur. bir faydası da yokdur. zaten düzeltilecek fazla bir şey de yokdur. yaradılış gayesi etrafında hayatını şekillendirmek, derli toplu bir hayat sürmek ve haramlardan ve çirkinliklerden uzak durarak, temiz olduğu kadar gönlünce işler yapmak efdaldir. yoksa haramlar azdır, farzlar da azdır. bir kaç tanelerdir ancak modern hayat, seküler anlayış veya haram helal bulaşık yaşayış; aklımızı ve kalbimizi ifsad etmişdir. dolayısıyla bunlara da suçlamadan kırmadan dökmeden olduğu kadar el atmak gerekebilecekdir.

Okudunuz mu?  Niçin evlenemiyorum?

ayrıca bizde dünya sıfattır ve dünya hayatı yakın olan hayatı anlatır ve aslında böyle kullanılması bile başlı başına ahiret hayatını hatırlatır ancak dünya ne zaman ki isim olarak kullanılmaya başlanırsa o zaman, yerküre koca dünya olur. bu kullanım başlı başına ahiret hayatını unutturur ve böyle bir dünya anlayışının insanı aldatması, insanın bunun içinde kaybolması kaçınılmaz olur. yani demek istediğim bizde ölmek yokdur, dünya hayatında yapılıp edilenlerle ahiret hayatına intikal etmek vardır, önemli olan akıbettir ve bizler dualarımızda hayırlı bir akıbet için dua ederiz.

Okudunuz mu?  İnsan karakterindeki nankörlükten nasıl kurtulur?

intiharı düşünüyorum

Bu kategoride yer alan Büyük günahları ve küçük günahları nasıl ayırt edebiliriz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntiharı düşünüyorum