Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Büyüden Etkilenen Kişi

Büyüden Etkilenen Kişi

BeyazGuvercin
SA arkadaşlar, öncelikle Kurban Bayramınız mübarek olsun, dualarımız kabul olsun inş. Büyünün tesiriyle hareket eden bir kişinin amel defterinin durumu nedir? Yani büyü etkisiyle namazdan dinden uzaklaşan, küçük de olsa günahlar işleyen birine günah yazılır mı? Büyü yapan kişi, büyü yaptığı kişiye karşı ahirette ne duruma düşer?


Cevap: Büyüden Etkilenen Kişi

Hoca
Hayırlı bayramlar
< Büyünün tesiriyle hareket eden bir kişinin amel defterinin durumu nedir? >
< Yani büyü etkisiyle namazdan dinden uzaklaşan, küçük de olsa günahlar işleyen birine günah yazılır mı? >
Aklı başında olduğu sürece sorumludur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti Guslün Rükünleri, Yani Farzları Nelerdir?

< Büyü yapan kişi, büyü yaptığı kişiye karşı ahirette ne duruma düşer?

>
Rasûlüllah (s.a.s)’da bir hadislerinde sihrin büyük günahlardan ve helak edici yedi şeyden biri olduğunu belirtmişlerdir. Yine Rasûlüllah (s.a.s); "Bir düğüme üfüren sihir yapmış olur. Sihir yapan da şirke girer" (Nesâi, Tahrimüd-Dem, 19) buyurmuşlardır.
Kur’an-ı Kerim’de müslümanla sihirbazların şerrinden sığınmaları âyetle öğretilmiştir: "Düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden Allah’a sığınırım" (Felâk, 113/4).
Ehl-i sünnet alimlerinin çoğunluğu sihrin varlığının ve tesirinin bulunduğunu belirtmişlerdir. Mu’tezile ise sihrin gerçekte olmadığını, onun bir aldatma ve saptırma ile el çabukluğu olduğunu belirtmişlerdir.
Ulemanın çoğunluğu sihri öğretme ve öğrenmenin haram olduğu hususunda ittifak etmişlerdir. Çünkü Kur’an-ı Kerim sihri kötülemiş ve küfür olduğunu bildirmiştir. Fahreddin er-Râzî ve Âlûsî ile bazı âlimler sihr öğrenmekte fayda olduğunu söylemişlerdir. Bunlar da sihri bilmek suretiyle mucize ile arasındaki farkın anlaşılabileceği görüşünden hareket ederek bu hükme varmışlardır.
Selef, sihirbazın öldürülmesinin farz olduğunda ittifak halindedir ve bazı Selef âlimleri Rasûlüllah (s.a.s)’ın: "Her kim falcıya, gaipten haber verene ve sihirbaza giderek onlardan bir şey sorar, söylediklerine inanır ve tasdik ederse kâfir olur" (Tirmizi, Tahare, 102; İbn Mace, Tahare, 122) hadisini delil getirerek, sihirbazın kâfir olduğunu belirtmişlerdir.
İ.mam Ebu Hanife’ye göre sihirbazın küfrüne hüküm verilerek, tevbe etmesine dahi lüzum görülmeden öldürülmesi mübahtır. İmam-ı Şafii’ye göre, sihrinden dolayı sihirbazın küfrüne hüküm verilmez. Sihriyle bir müslümanı öldürmeye kalkarsa öldürülür. İmam Mâlik’e göre müslüman sihirbaz, sihir yaptığı takdirde kâfirdir ve öldürülür. Ehl-i kitaptan ise öldürülmez. İmam Ahmed b. Hanbel’e göre de, sihirbaz sihriyle adam öldürse de öldürmese de küfrüne hükmedilir. Ehl-i kitaptan olanlar, müslümana zarar vermedikçe, öldürülmezler. İbn-i Sücca ise "Sihirbazlarla ilgili hükümler, mürtedlerle ilgili hükümler gibidir" der. Yani üç defa aralıklı olarak tevbeye davet edilir, bu arada yaptığı işin kötülüğü anlatılır; tevbe etmediği takdirde öldürülür.
Buna göre sihir vardır ve tesir edicidir demek mümkündür. Kim Kur’an yolunu terkederek sihir ve benzeri yollardan birine girerse, Allah (c.c)’ın rahmetinden uzaklaşır ve kâfir olur.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi yapmak

Cevap: Büyüden Etkilenen Kişi

BeyazGuvercin
Büyüden etkilenen kişi aklını kaybettiyse Allah katındaki durumu ve amel defteriyle ilgili akıbeti ne olur?


Cevap: Büyüden Etkilenen Kişi

Kayıtsız Üye
Düşünsenize normal de o hatalara düşmiyecek biri,saçma sapan gelen ona ,kötü gelen bir fiilde bulunabilir büyü etkisiyle ,elbette günah günahtır lakin büyük pişmanlık duyuyorsa kişi ,bunu bile bile şuuruyla yapan bir kişi gibi olmaması lazım gelir islam hukukuna göre bence.şüphesiz rabbül alemin adaletlilerin en yücesi.Allah günahlardan uzak etsin bizi.

Okudunuz mu?  Meni bulaşmış kıyafeti giymek gusle zarar verir mi? Yeniden yıkanmak gerekir mi?

Kayıtsız Üye
sızın soyledıgınız den anladıgım kadarıyla buyu yapılan kısının hali içler acısı..yanı olan yıne ona oluyo..buyu yapan yaptıgıyla kalıyo..teşekkürler benı bılgılendıremedıgınız ıcın..


Kayıtsız Üye
merhabalar. sorumu doğru yere yazıyor muyum bilmiyorum ama inşAllah cevaplarsınız. bana kısmet kapama büyüsü yapılmış 4-5 yıl kadar etkisinde kaldım son zamanlara kadar büyü yapıldığını hiç düşünmedim ama işlerim hep ters gitti. geriye dönüp düşününce birçok etkisi varmış ben görmemişim. sol koltuk altımda şişlik vardı. hocaya gittikten sonra 46. günde kurtuldum inşAllah ayaklarımın ağrısı geçti kalbim rahatladı. bu seferde sağ koltuk altında aynı şişlikten çıktı. bu şişliğin nedeni nedir merak ediyorum. Ayrıca çok zor bir durum yaşayan bilir kimseyi inandıramamak da cabası.

Okudunuz mu?  Cevşeni imha etmek nasıl olmalı

mum
Koltuk altı şişliğin büyü ile alakası yok, kısmet de kapanmaz, sihir insanın düzenni bozabilir sadece ve tedavisi sadece Kurandır.


buyulu insan yaptiklarindan sorumlumu, buyulu insan hataya duserse, sihir yada buyu yapilan kisi sorumlulugu

Bu kategoride yer alan Oruç İken Mastürbasyon Yaptım Ancak Boşalmadım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyüden Etkilenen Kişi