Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır?

Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır?

fatma08
Namaza yeni başladım ve çevremde bu konuyu danışabileceğim çok insan yok, görüp örnek alabileceğim kimse yok, internetten de bolca araştırıp bulamadığım veya emin olamadığım birkaç nokta var aydınlatırsanız sevinirim. Öncelikle kadınların secde sırasında ayak parmaklarının vaziyeti ne şekilde olmalıdır bunun doğrusunu merak ediyorum. Bazı yerlerde ayak parmakları üzerine basılarak kıbleye doğru kıvrılacak denirken, bazı yerlerde ayakların üzeri yere gelecek vaziyette olması gerektiği yazılmış. Bu namaz sırasında vesvese yaratıyor ve beni rahatsız ediyor. Bir diğer sorum secdeden kıyama kalkarken ancak yerden destek alarak kalkabildiğim için ayaklarımdan biri yerden kısa bir süre kesilmiş oluyor ve seccadede namazıma başladığım ilk yerde olmuyor ayaklarım. bunun olmaması için ne yapmam lazım ve bu şekilde devam edersem namazım geçerli olur mu? Bu vesveselerden kurtulmam için doğrusundan emin olmam gerekir. Yardım ederseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Torpil yapanlar hakkında

iki farklı görüşü de okuduğum sitelerden kopyaladım, yorumlarınızı bekliyorum:

1. "Kadınlar secdede ayak parmaklarını dikmezler. Baş secdede iken ayaklar (erkekler gibi) parmaklar üzerine dikili tutulmaz, sırtı yere gelecek şekilde yatık tutulurlar. Sağ ayağın baş parmağını da dikmek zorunda olmazlar. Ayakların yere yatık olmasının tesettüre daha uygunluk arz edeceği anlaşılmaktadır."

Okudunuz mu?  Günde 100 defa esteğfirullah demenin sevabı nedir?

2. "Kadınlar, secdede kollarını yanlarına bitişik hâlde bulundururlar.
Ayaklar bitişik olarak parmaklar üzerine dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde kıvrılarak yere konur."


Cevap: Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır?

umutlucan
resimli ilmihaller vardır kadınlar için namaz kılma şekli resimlerle anlatılan ilmihaller vardır bunları temin ediniz resimli namaz hocasıııı

Okudunuz mu?  Allah Çarpar demek

Cevap: Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır?

fatma08
elimde iki resimli namaz hocası var. ne yazık ki onlar da bu konuda bir ayrılığa düşmüş gibiler. Bir namaz hocasının resminde secdede kadının ayak parmakları dikilmişken altındaki açıklamada secdede kadının ayağının tersi yere gelecektir yazıyor. Diğer namaz hocasında kadının secde sırasında ayaklarının hali örtü sebebiyle resmedilememiş fakat resmin açıklamasında ayakları hafif sağa doğru yatırılıp üzeri yere gelecek şekilde konur yazıyor.

Okudunuz mu?  Araf ehli Kimlerdir ?

Sitede namaz kılan bayan kardeşlerimiz varsa veya ailesindeki namaz kılan kadınlardan bu konuyu öğrenebilecek olan varsa çok sevinirim.


Cevap: Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır?

Şema
Kadının secde şekli Hanefi ile Şafii ye göre değişir
Şafii de secdede ayak konusunda tıpkı erkekler gibidir.
Hanefi ye göre ise ayaklar resimde anlattığınız gibi

Okudunuz mu?  Gecenin 1/3 i hakkında bir sorum var

Kayıtsız Üye
Namazda kadınlar sağ tarafa yatkın oturur ama bir bayan böyle oturamadığını söylüyor ve sol tarafa ayaklarını koyuyor bursa nazil bir yol izlemeliyiz erkekler gibi iki bacağının üzerine mi oturmalı yoksa yaptığına devam mı etmeli ?


arifselim
Kadınlar hanefi mezhebine göre tahiyat oturuşları farklıdır. Dediğiniz gibi eğer o şekilde oturmaya gücü yetmiyorsa oturabildiği şekilde otursun. Bu durum namaza bir zarar vermez.

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra amin denir mi

secdede kadınların ayakları nasıl olmalı, secdede kadınların ayakları nasıl olmalı resimli, bayanların secdede ayakları nasıl olmalı

Bu kategoride yer alan Kurumuş necis maddenin yayılması hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır?