Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?

Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?

Hafız Taha
Esselamun Aleykum ve Rahmetullah Rabim Yardımcınız Olsun.
Mumin kardeşlerim ben okuldayken okulda merdeven çıkarken sınıf içinde dolaşan öğrenci , öğretmen olsun nefsim ile kavga ediyorum istemeden olsa bayanların arka tarafına gözüm kayıyor. Ben yapıyorum direk gözümü çeviriyorum ister araba çarpsın gözlerimi aniden kapıyorum dua ediyorum sizden ricam bunlarla nasıl baş edebiliriz istemeden bakmak günah , haram yada kul hakkımıdır?

Okudunuz mu?  Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

Cevap: Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?

Darusselam
Kadınlara bakmaktan dolayı kul hakkı olur mu?

ALEYKUM SELAM VE RAHMETURULLAHİ VEBEREKATÜHÜ

birinci bakış şeytandandır diğer bakışlar ise devamlı olarak birkaç sefer bakıp durmaktır.buda senin aleyhinedir.Harama bakan erkek haram işlemiş olur. Kadın açık saçık giyinmiş ve kendini gizlemiyorsa bu kadına bakan erkekler haram işlemiş olsada bakan ve bakılan ararsında herhangi bir kul hakkı söz konusu olmaz. Kadın kendini gizlemiş olduğu halde, erkeğin kasten, tecessüs ederek kadının mahrem yerlerine bakması sonucu bakan erkek hem haram işlemiş hemde kul hakkına tecavüz etmiş olur. Bu kişinin hem tevbe etmesi hemde kadından helallik dilemesi gerekir.

Okudunuz mu?  Dualarda ''Filanın yüzüsuyu hürmetine, filanın hatrına" demek caizmidir?

bir bayana iliştiğin zaman,gözlerini ayırmadan bakıp durmamalısın başını çevirmeli.ve Böylece şehvetle bakma sınırına da yaklaşmamış olursun.


Cevap: Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?

Hafız Taha
şehvetle bakmadım nefsim izin vermiyor. Gözlerimi kapıyorum direk çeviriyorum başımı..

Bu kategoride yer alan Surelerin okunuş sırası ve mekruh olup olmama durumu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?