Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?

Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
İnternette epey araştırdım ama kimse bu soruya cevap vermemiş. Herkes gusül alınca namaz abdesti almaya gerek olmaz demiş. Bunu biliyorum.
Peki gusül almadan (cenabet değilken) sadece normal banyo yapsak, banyodan hemen sonra da namaz kılmamız gerekiyorsa tekrar abdest almamız gerekir mi?


Cevap: Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?

mum
Banyo yapan kişi, abdestli sayılır ve namaz abdesti almadan namaz kılabilir. Çünkü yıkanırken abdest uzuvları hepsi yıkanmış oluyor.
Bu hüküm hanefi mezhebne göredir, Şafii mezhebine göre banyo yapanın niyet etme şartı vardır.


Cevap: Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
bir hadis sitesinde şöyle bir cevap gördüm bu soruya o nedenle kuşkum hala gitmedi.

"Banyoya girerken abdeste niyetlenilmemişse namaz kılınamaz!"


Yorum: Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Gusül almadan banyo yapılırsa abdestli olunmuş sayılmaz. Çünkü abdest alırken ağza ve burna 3 kere su almak gerekir. Gusül almadığımız zaman ağza ve burna su almadığımız için abdestli sayılmayız ve ayriyeten abdest almak gerekir.


Tevbe
Ağza ve burna su vermek abdestin sünnetlerinden’dir.


mumsema
< Gusül almadan banyo yapılırsa abdestli olunmuş sayılmaz. Çünkü abdest alırken ağza ve burna 3 kere su almak gerekir. >
Abdest aldığımızda ağza ve buruna su vermek farz değil ki.. söylediğin yanlış kardeş.
Banyo yapan hanefi mezhebine göre abdestli sayılır yanlış şeyler yazmayın


Kayıtsız Üye
Banyoda ağıza ve burna su verdiğimizde hem gusül hem de namaz abdesti yerine geçer mi ? Ben banyoda direkt ağza ve burna su veriyorum ve çıkıyorum böylece her iki abdesti almış oluyorum ve namaz kılıyorum ama bir sakıncası var mıdır ? (Hanefi)

Bir de hanefi mezhebinde avret yerine dokunmak yani elin tamamen değmesi abdesti bozar mı ?


mum
Ağzına ve burnuna su veren ve tüm vücudunu yıkayan abdestli olmuş olur, hem cünüplük gider hem namaz abdesti almış olur.

Hanefi mezhebinde avret yerine dokunmak abdesti bozmaz.


Kayıtsız Üye
Yalnız değerli arkadaşlar şu ayrıntıyı kaçırmayın hanefi ve hanbeli mezhebinde ağız ve burnun içi gusülde bedenin dış kısmından sayılmıştır Böyle oluncada guslün ağza su almak burna su çekmek ve bütün vucudu yıkamak şeklinde üç farzından edilir
(İlmihal 206 guslün farları)


banyo yaptıktan sonra abdest almaya gerek varmı, banyo yaptıktan sonra namaz kılınır mı, banyodan sonra abdest almak gerekirmi

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();