Hasta olan bela ve musibete uğrayan kişiler – müzekkin nüfus eşrefoğlu rumi

Hasta olan bela ve musibete uğrayan kişiler – müzekkin nüfus eşrefoğlu rumi

dergah kuşu
Allahu Tealanın öyle dostları vardır ki, bir musibet, hastalık veya bela gelince:
-İlahi! Bu keremi ve bu ihsanı, bana hangi amelimden ötürü verdin. Bilsem de, daima o amelin üzerinde olsam, derler.
Aziz: Şunu bilmelisin ki, bir kul hasta olsa, Hak Teala ona iki melek verir ve buyurur ki:
-Varın, o hasta kulun yanında oturun, dinleyin, hatırını sormaya gelenlere ne diyor? Benden şikayet mi ediyor, yoksa şükür mü ediyor?
O melekler gelir hastanın başucunda otururlar. Hatırını sormağa gelenlerin sorularına karşı eğer:
Elhamdülillahi Rabbil alemiyn
Derse ve: (Sağlık veya hastalık, Mevla’dan gelene şükürler olsun, sağlam olduğumuz ve yiyip içtiğimiz, gezip yürüdüğümüz zamanlar hoş mu idi? Bu hale de şükür..) diyerek şikayet etmezse, o melekler onun bu hamdini Hak Tealaya arzederler:
-İlahi! O kulun sana şükrediyor. Gönlü hoş, hastalıktan hiç şikayeti yok, derler. Hak Teala buyurur:
-Ey melekler siz tanık olun. Benim üzerime olsun, eğer o kulum ölürse, onu cennetime koyarım. Eğer şifa verirsem evvelkinin iki misli et, evvelkinden iki misli kan verir ve şimdiye kadar olan bütün günahlarını da affederim. O hastalığı, şimdiye kadar olan günahlarına kefaret olur.
Resulullah sav efendimizde buyurur:
Hastanın inlemesi tesbihdir, bağırması tehlildir, nefes alıp vermesi sadakadır, uykusu ibadettir, bir yanından bir yanına dönmesi gazadır. Sağlığındaki ibadetleri yine yazılır.

Bir mümin hasta olduğu zaman, o kişinin sol omzunda oturan ve sağlığında işlediği kötü amellerini yazan meleğe, Hak Teala buyurur:
-O kulumdan kalemi kaldır. Doğrusu o benim bağımdır.

Sağ omzunda oturan ve hayırlı amellerini yazan meleğe de şöyle buyurur:
-Sağlığında işlediği güzel amelleri yaz.

Hey keremi çok sultan..Kereminden sabırlı kullarına neler ihsan buyurur.

Resulullah sav efendimizin yukarıdaki hadisi şeriflerinde buyurduğu hasta, hastalık zahmetlerine sabreden ve Allahu Tealadan gelen hastalığa şükreden hastalardır, yani sabır ve şükür eden hastalardır.

Ey aziz!

Yüzlerce musibetlere giriftar olmuş Eyyüb as ın hastalıklardan ve musibetlerden kurtulmak için nasıl dua ettiğini, ne dediğini merak edersen onu da söyleyeyim. O daima:

Rabbehu, enni messeniyeddurru ve ente erhamürrahimiyn- Ey Rabbim! Bana, hastalık ve mihnet isabet etti. Sen erhamerrahiymsin.
Müzekkin Nüfus S.245-246
Demek hastalıklardan musibetlerden kurtulmak için bu dua devamlı okunmalıdır.


Cevap: Hasta olan bela ve musibete uğrayan kişiler – müzekkin nüfus eşrefoğlu rumi

Darusselam
Rasul-i Ekrem s.a.v. özellikle musibetle karşılaşılan ilk anlarda sabır göstermemiz gerektiğine işaret etmiş, bela karşısında sabrı , imanın alâmetlerinden saymıştır. Hadislerden birinde gözlerini kaybederek kör olanlar ın, bir diğerinde ise evladı ölen ana babalar ın sabredip istircâda bulunmaları halinde cennete gideceklerini müjdelemiştir.
Mümin kişiye bir yorgunluk, bir sıkıntı, bir üzüntü, hatta ufak bir diken isabet edecek olsa, Allah o sebepten müminin günahından bir kısmını mağfiret buyurur. hadisi gibi daha birçok hadis, musibetlerin müminler için bir kefaret hükmünde olduğunu haber verir. Bu musibetler, ümmet-i merhûm , yani rahmete mahzar bir ümmet olarak müslümanların, ahiretteki azaptan olabildiğince azade kılınması için birer ilâhi ikramdır.
Musibetler karşısında üzülmek, sessizce gözyaşı dökmek mübahtır; sabrın ihlali anlamına gelmez. Şikayetçi olmak, itiraz etmek, yüksek sesle ağlamak, öfke ve küskünlük men edilmiştir. İmam Gazalî, Kaybettiğine, geri gelmesi mümkün olmayana feryadın ne faydası var? der. O halde iki şeyden birini kaybettiğinde, sabırsızlık göstererek hiç olmazsa diğerini de kaybetme! Feryat etmek, bela karşılığında verilecek bedeli kaybederek çifte musibete uğramaktır; külliyen zarardır.


Cevap: Hasta olan bela ve musibete uğrayan kişiler – müzekkin nüfus eşrefoğlu rumi

yasemin
Hasta, halinden şikâyet etmemeli! Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Sadakayı gizli veren, musibetini gizleyen, halini Allah’a arz eden için, Allahü teâlâ buyurur ki: Kulum verdiğim belaya sabretti. Ziyaretçilere beni şikâyet etmedi. Ben de onun vücudunu daha sıhhatli kılarım. Günahsız olarak iyileşir. Ölürse rahmetime kavuşur.) [Taberani]


Yorum: Hasta olan bela ve musibete uğrayan kişiler – müzekkin nüfus eşrefoğlu rumi

Kayıtsız Üye
Muzekkin Nüfus kaynak olarak verilmiş hatta sayfası 245-246 diye belirtilmiş lakin uydurulmuş. Bu sayfalar tevekkül ve rızkı anlatmaktadır. Onun için her ne kadar güzel gelse de burada okunanlar benim için bir gerçekliği samimiyeti kalmamıştır.


müzekkin nüfus oku, müzekkin nüfus ne demek, müzekkin nüfus

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();