Anasayfa
7 Ağustos 2023, 21:06
sizden3
Abone

Dine küfür etmek

Dine küfür etmek

prokado
Sınıf arkadaşlarım ağız alışkanlığı yada bilmiyorum ne niyetle diyorlarsa Dinini ….m diyorlar bu söz onları dinden cıkarırmı benim ne yapmam gerekir?


Cevap: Dine küfür etmek

Vezir-i Azam
Allah’ın dinine gönül ile inanılır dil ile tasdik edilir. Gönülleri ile inanıp küfretmeleri onları dinden çıkarmaz ancak günahtır çünkü inandıklarını söylemezlerse söylediklerine inanmaya başlarlar ve sonunda dinden çıkıp batıla düşerler. O yüzden uyarman ancak herhangi bir baskı kurmadan iyi niyetle uyarıp kararı yine onlara bırakman gerekir.

Okudunuz mu?  Sessiz bir şekilde Allah'a veya dine edilen küfür...

Cevap: Dine küfür etmek

prokado
Dine küfür etmeyin maazaAllah dinden cıkabilirsiniz diye uyarmam yeterli olurmu ?


Cevap: Dine küfür etmek

Vezir-i Azam
Benim anlattığım gibi anlat.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
Kardeşim kavga ettiği biriyle aşırı öfkenin getirdiği sarhoşlukla dine küfretti. Tövbe istiğfar edip Kelime-i Şehadet getirdi ama içi hiç rahat değil. Üstelik yaşı 14. 14 yani düşünün bir isterseniz. Bu kadar küçük yaşta böyle büyük bir şey… Ama yapmış işte. Çok sert bir kavgada dilinden kaçı vermiş. Ben internette aşırı sinirliyken dine edilen küfrün geçersiz olduğunu kafir etmediğini okudum. Doğru mudur? Ne yapması gerekir?

Okudunuz mu?  Sigarada alkol olduğu söyleniyor

arifselim
Aleykum selam. Eğer aklı başında olmayacak derecede yani cinnet geçirme durumunda olmadıkça bu küfürlerden dolayı dinden çıkılır Allah korusun. Yinede tövbe istiğfar etsin ve bir daha bunu yapmasın.


nuriman
Selamün Aleyküm,
Zamanında böyle bir hataya düşmüştüm kardeşlerim. Aşırı ama aşırı (daha önce hiç olmadığım kadar sinirliyken) ağzımdan dinimize karşı küfür çıkmıştı. Tövbeestağfirullah. Ondan sonra hemen tövbe istiğfar edip, gusül alıp Kelime-i Şehadet’i tekrar getirmiştim korkumdan. Ama kesinlikle O kadar sinirliyken, Allah’ı, Peygamberi, Kitabı, Ahireti vb… şeyleri kastederek küfür etmedim, anlamı olmayan boş söz gibi düşünebilirsiniz. Sadece küfür ama kasıtlı değil. Dinden çıkmış mı oldum bu yüzden?

Okudunuz mu?  İbadete sevinmek günah mı?

arifselim
Aleykum selam. Ne söylediğini bilmeden dinden çıkıp çıkmadığını bilemeyiz. Zaten burda yazmana da gerek yoktur. Tövbene sadık ol ve bir daha asla yapmamalısın. Allah tövbe eden kulunu bağışlar.


nuriman
arifselim hocam aynı konudaki gibi bir küfür söz konusu, "Dinini …." tövbeestağfirullah. Gönlümden inanıyordum aynı zamanda.

Okudunuz mu?  Namazda sadece fatiha okumak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben ilkokuldan beri 5 vakit namazımı kılan biriyim Allah’ın izniyle. Son yıllarda pc oyunları oynuyordum ve bu oyunlar bende aşırı gerginlik ve sinir hali oluşturuyordu. Okul dersleri hocalar vs her yerden psikolojim zaten kısmen bozuktu. Bu oyunlarda beni sinirlendirmek isteyen bir sürü kişiler vardı ve ben bu oyunlara başlamadan önce hiç küfretmezdim. Ama yavaş yavaş onlar bana küfrettikçe ben de onlara küfretmeye başladım daha sonra sınırlı olduğum zamanlarda tövbe estağfurullah onların Allah’ına dinine ve peygamberine kitabına sövmeye başladım bu bir süre böyle devam etti ama kalben asla küfür etmezdim sadece onları sinirlendirmek için bu arada da 5 vakit namazımı kılıyorum. Daha sonra Allah’ın izniyle yaptıklarımın yanlış olduğunu anlayıp Nasuh Tövbesi ile Rabbime yöneldim uzun süredir de ağzımdan kimseye küfür çıkmadı kimseye kin beslemiyorum harama bakmıyorum pişmanlıktan ve sıkıntıdan midemde ağrılar oluştu ve biraz kilo verdim. İçimde vesveseler var zaten bittin diyor namaz kılman Rabbını zikretmen seni kurtarmaz Allah seni kesin yakacak. Ben bu küfrümden dolayı dinden çıkmış mıyımdır yani inceki ve küfür ettiğim zamanki ibadetlerimi tekrar mı yapmalıyım bunlar boşa gitmiş midir. Ve bu aklıma gelenler beni yiyip bitiren vesveseden nasıl kurtulucam. Daha önceki kıldığım namazlarda ve hayatımda hiç bu kadar vesvese gelmemişti. Her gün Allah’ın izniyle yatsı ve sabah namazlarını cemaatle camide kılıyorum teheccüde kalkıyorum Allahı hep zikir edip Resulullaha çokça salavat getiriyorum ve Kuranımı çok seviyorum 1 sayfa da olsa okumaya başladım günde.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken parmağım kanıyor mu kanamıyor mu çözemedim, gusül aldım ama şuan korkuyorum

misafir1
güzel kardeşim Allah avc ne buyuruyor, Allah ın ipine sımsıkı sarılın buyuruyor. insan Allah ın ipine sımsıkı sarıldığı zaman, çevresindeki insanlarda haliyle Allah ın ipine sımsıkı sarılmış olan insanlar olurlar. yok insan, Allah ın ipine sımsıkı sarılmayacak olursa da çevresindeki insanlar her an ayağı kayabilecek ve ayak kaydırabilecek insanlar olurlar. sen söyle, helalleri ve haramları ayıran ve bir kemal arayışı olan bir insanın, temizi ve kirliyi ayırmayıp rastgele yaşayan insanların arasında bir yeri var mıdır. tabi ki sosyal hayatlarımızda da çeşit çeşit insanlarla bir arada bulunabiliriz. bunun içinde dikkat ememiz gereken, insanların arasına ne zaman gireceğimizi ve insanlardan ne zaman ayrılacağımızı doğru tayin edebilmekdir. yanlışlıklarıyla yüz göz olmadan iyilik güzellik namına veya insanca bir ilişki varsa dikkatli olmak kaydıyla var olmak, çirkinlik varsa toz olmak.

Okudunuz mu?  Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

sence yüce Allah ın ismini anabilmek, O na kulluk yapabilmek ucuz bir şey mi ? Allah seni layık görmese, sana bunu lutfeder mi ? tabiki şeytan boş durmayacak seni ve amellerini eksitmeye çalışacakdır. bunun için şeytanın giriş kapılarını kapat ve Allah a sığın.yapılmış olan yanlışlar içinde tevbe etmişsin zaten bunların yollarını da kapatmaya bak. insanın muhasebesi sebebsiz sonuçsuz üzücü kırıcı suçlayıcı olmaz, düzeltici ve güzelleştirici olur, basit olur somut olur. bir şeyde çözümsüzce yıpranma kırma dökme suçlama suçlanma ümitsizlik veya tam tersi kendini nimetten sayma uçma büyüklenme varsa ondan uzak dur.

Okudunuz mu?  Pazartesi ve Perşembe günleri kaza orucu tutmak

Sinirliyken dine kufur, çok sinirliyken dine küfür etmek, dine kufur etmek

Bu kategoride yer alan Abdestte yüzü yıkarken sakal başı (favori) kısmının da yıkanması gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dine küfür etmek