Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi

Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.

Bu yaşımıza kadar uzak kaldık namazımızdan,cahil kaldık.Bir yıla yakındır namaz kılıyorum ama bazı yanlışlarım devam ediyor düzeltmeye çalışıyorum.

Evde kendim namaz kılarken;

Euzü besmele ve besmele sesli söylenir mi yoksa içimden mi söylemem gerek?

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanların sonu nedir?

Sübhaneke sesli mi okunur yoksa onu da mı içimden okumam gerek?

Cemaatle namaz kılarken,imam fatiha’yı okuduktan sonra sesli bir şekilde "amin" mi denir yoksa içimden mi "amin" demem gerek?Cemaatte dikkat ediyorum kimisi sesli olarak kimisi sessiz olarak söylüyor hangisi doğru?

Okudunuz mu?  Namaz sureleri, Arapça yazılışları ve Türkçe anlamları

Yine vitr namazının son rekatında tekbir aldıktan sonra okunan kunut duaları,onun da sesli mi yoksa içten mi okunması gerek?

Hanefi Mezhebine tabiyim.


Cevap: Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi

mum
-Namazdaki tüm okunan süre ve dualar, kulakların işiteceği ses miktarı ile okunmalıdır.

Okudunuz mu?  Evde namaz kılarken farz namazlarında kamet getirilirmi

Yorum: Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi

Kayıtsız Üye
Cemat le namaz kılıyosan sübhanekeyi ve fatihanın Besmelesini "NİYE" kendin okuduğunu anlamıyan birinin o namazı anladığını feyzini aldığını sanmıyırum çünkü onu bile farkına varmıyan ne istediğini ne bilsinki? Bileceği tek şey valla bilmim öyle kılınıyo ( yani âdet öyle )Maun suresi :4 Vay hâline o (âdet diye) namaz kılanlaraki der … peki neden ; çünkü subhaneke ve besmele Allahım şuan okunacak olan senin uyarını senin 99 adının tecceli etmesiyle anlamamı sağlaa demektir ve bunu herkes kendisi için istyebilir…imamın böyle bir şeyi senin için istemesi onda bir sihir ve ayrıcalık sağlıycağı kesinlikle olamaz o sadece ayeti sureyi yani uyarısını okuyabilir başka bir yetki aslaaaa yoktur….sure ve duanın ne olduğunu anlyamamızdan kaynaklanıyo… Kazım karadaş

Okudunuz mu?  Namazda okunan,sure veye Ayet sıralaması hakkında bilgi veririmisiniz?

Peygamber Efendimiz Subhanekeyi ve Euzu Besmeleyi ve Ettehiyatu içindenmi okurdu namazda, subhaneke euzu besmeleyi içinden okumak, Subhaneke namazda sesli okumak

Bu kategoride yer alan Hergün tövbe namazı kılsam ve tövbe istğfar etsem günahlarım af olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi