Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Dünyanın kaç günde yaratıldığına dair ayetler

Dünyanın kaç günde yaratıldığına dair ayetler

qweqerqra
Dünyanın yaratılışı kaç gün, Dünya (Yer ve gök) kaç günde yaratılmıştır?


Cevap: Dünyanın kaç günde yaratıldığına dair ayetler

yasemin
Kuran’a göre yer ve gökler 6 günde yaratılmıştır.
Araf-54 Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Âlemlerin Rabbi Allah ne yücedir!

Okudunuz mu?  İslamda masiva nedir ?

Secde-4 Gökleri, yeri ve bunların arasındakileri altı günde (devirde) yaratan, sonra arşa istivâ eden Allah’tır. O’ndan başka ne bir dost ne de bir şefaatçiniz vardır. Artık düşünüp öğüt almaz mısınız?

Yanlız şunu unutmamak gerekir :

Allah dünyayı değil evreni 6 günde yaratmıştır. Ayrıca burada geçen "gün" "farklı evreler" manasındadır.

Okudunuz mu?  Halilullah nedir? Halilullah ne demek

Bu durum şöyle açıklanmıştır:
– Yeryüzünün yaratılmaya başlamasından, orada rızıkların hazır hale gelmesine yani canlı yaşamına uygun ortamın oluşup, bitkilerin ve hayvanların yaratılmasına kadar geçen zaman 4 gündür.

– Bu sürecin başlangıcı olan, yeryüzünün tüm evrenle birlikte oluşmaya başlayıp ana şeklini alması, kısaca dünyanın yaratılması ise bu dört günün ilk 2 gününü kapsar. Yani bu iki gün ilk dört günden ayrı bir zaman zarfı değil, bir sonraki ayette belirtilen dört günün içindeki ilk iki gündür.

Okudunuz mu?  Mezara ekilen çiçek çeşitleri

– Sonraki ayetlerde ise oluşmakta olan göğün 2 gün içinde düzenlenmesi anlatılır. Sonuçta tümü diğer ayetlerde bildirilen 6 güne tamamlanır.

Kısaca ayet, bütün evrenin toplam 6 günlük yaratılış sürecinin içindeki, iç içe geçmiş evrelerin her birinin müstakil sürelerini açıklamaktadır.

Burada belirtilmesi gereken önemli bir nokta ayetlerde geçen gün kavramı ;bildiğimiz 24 saatlik bir gün anlamında değil, farklı evreler, aşamalar anlamında kullanıldığıdır. Zaman kavramı olmayan mekan kavramı olmayan Allah , gün terimini kullanarak , bize göre olan zaman dilimini bizim anlayacağımız şekilde bize bildirmiştir . Milyarlarca yıl bize göre milyarlarca ama ALLAHA göre sıfır zaman.

Okudunuz mu?  Hacda neden ihram giyilir

dünyanın yaratılışı, kurans göre nevreni.kac gunde yarstti

Bu kategoride yer alan Hz. Ali'nin mezarı tam olarak nerede? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünyanın kaç günde yaratıldığına dair ayetler