Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Gözde Yanma, Kaşıntı, Ağrılık ve Abdest

Gözde Yanma, Kaşıntı, Ağrılık ve Abdest

HamzaAdam
Gözümün çevresinde ağırlık var, kaşlarımın üzerinde ağrı var, sağ gözümün sağ kenarında kızarıklık var, arada bir yanma, kaşıntı ve ağrı oluyor. Ama yaş filan gelmiyor, bu durumda ben gözümü parmağımla yoklarsam hani yaş gelen yer var ya ve elime yaşlık değerse o zaman abdest bozulmuş olur mu? Gözden gelen herhangi bir akıntı yok, ve ikinci olarak geçen aynı anda da burnumdan akıntı geliyordu. Bu durumda abdeste zarar gelir mi? Şu an göz ve çevresinde ağırlık, arada bir yanma ve kaşıntı var ama ne burnumdan ne de gözümden akıntı yok. Ben burnumu veya gözümü ellersem elime yaşlık değerse abdestim bozulur mu?

Okudunuz mu?  Karım annemle tartıştı yatakları ayırdı ne yapmalıyım

Cevap: Gözde Yanma, Kaşıntı, Ağrılık ve Abdest

imam
Hayır abdestin bozulmaz
Abdestin bozulabilmesi için akması gerek


Cevap: Gözde Yanma, Kaşıntı, Ağrılık ve Abdest

Molla_Efdal
< Gözümün çevresinde ağırlık var, kaşlarımın üzerinde ağrı var, sağ gözümün sağ kenarında kızarıklık var, arada bir yanma, kaşıntı ve ağrı oluyor. Ama yaş filan gelmiyor, bu durumda ben gözümü parmağımla yoklarsam hani yaş gelen yer var ya ve elime yaşlık değerse o zaman abdest bozulmuş olur mu? Gözden gelen herhangi bir akıntı yok, ve ikinci olarak geçen aynı anda da burnumdan akıntı geliyordu. Bu durumda abdeste zarar gelir mi? Şu an göz ve çevresinde ağırlık, arada bir yanma ve kaşıntı var ama ne burnumdan ne de gözümden akıntı yok. Ben burnumu veya gözümü ellersem elime yaşlık değerse abdestim bozulur mu? >

Okudunuz mu?  Evleneceğimiz kişiyle flört caiz midir?

Göz yaşı, mukus, ter bunlar abdesti bozmaz . Ağrı olan bölgede yara varsa ve içinde irin varsa , el ile dağıtıldığı takdirde abdest bozulur.

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/280526-abdest-ile-ilgili-sik-sorulan-sorularin-cevaplari.html

Yukarıdaki linkten abdesti bozmayan durumları öğrenebilirsiniz.


Cevap: Gözde Yanma, Kaşıntı, Ağrılık ve Abdest

HamzaAdam
Cevaplar için çok teşekkürler, abiler.
Peki gözüm bu haldeyken gözümden o elime değen yaşlık necis sayılır mı? Böyle bir vesvese geldi.

Okudunuz mu?  Deniz ürünlerinden hangilerini yemek haramdır?

imam
Hayır necis değil


HamzaAdam
Teşekkürler abim!
Bir de bir sorum daha var. Ek olaraj, gözümde çapak oluşuyor, ama akıntı şeklinde değil. Çok küçük, bu bana zaten her zaman oluyordu. Abdest aldıktan sonra iyice temizlesem bile abdest aldıktan sonra elimle yokluyordum bakıyorum elime çok küçük nokta kadar çapak bulaşıyordu. Şimdide öyle, ama biraz hızlanmış gibi sanırım. Yani hemen çapaklanıyor. Şimdi akmıyor aşağı, sadece gözün o damla akan kısmında, oluşuyor ve orada duruyor, ya nokta halinde veya biraz daha büyük. Birazda kuruluk var galiba o yüzden birazda kaşıntı var orada. Ama ne yara var, ne bir şey. Sadece çapak oluşuyor. Ben bu çapağı kaldırdığımda abdestim bozulur mu? Bu halde oluşan çapak da necis midir?

Okudunuz mu?  Mürted olanın tövbeleri

imam
Çapa necis değil, temizlesen abdesti de bozmaz


HamzaAdam
Sağ olasın 🙂
Peki gözün içerisinde hani alt kapağı aşağı doğru çektiğinde içerisinde kanlı bir kısım var, kan demişim yani kırmızı bir sıvı var içerde.
Ben mendili oraya değdirdim, abdestim bozulur mu
veya elimle ovalarken gözümü parmağım o kısma değerse,
veya gözümü ovuştururken gözümün kenarından yaş akarsa abdestim bozulur mu

Okudunuz mu?  Namaza gecikicekken camiye koşmak caiz midir

HamzaAdam
Yoksa orası kırmızı bir sıvı değil mi, gözün yaş olan kısmı mıi içerde bir sıvı var ama anlayamadım.
Mantığıma göre bu yaptıklarımın abdesti bozmaması lazım, doğru mu?


İbnî_er-Rumî
Doğru ama lütfen birdaha soru sormadan önce forumda arama yap


HamzaAdam
Peki abi, pardon.

Okudunuz mu?  Cehaletten dolayı namaz kılmayan bir insan, hidayete erdikten sonra, kılmadığı namazlarını kaza etmeli midir?

HamzaAdam
abiler peki gözümü ovuşturuyorum, bu gün elime hemen yaş geldi normalde öyle hemen gözümü ovuştururken gelmezdi ve o kadar da yaş değmezdi, çok değil ama yani işte, yaş deyincede göz yaşı damlası değil zannediyorum bu kadar soruyla sizleri sinirlendirmek istemiyorum ama,

Okudunuz mu?  Bir kıza aşık olmak

bu işin mantığı şu mu ağrıyla akacak acı verecek o zaman abdest bozacak, ve bir de devamlı akacak böyle oldu muydu da özür olacak tabiki.

Anatomik olarak göz akıntısıyla burun akıntısı arasında bir bağlantı var mı?

Bu kategoride yer alan İkindi namazının sünnetinde Subhaneke Duasını unutup sonradan hatırlamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gözde Yanma, Kaşıntı, Ağrılık ve Abdest