Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Din ile alay etmek

Sanki herşeye gülüyorum hissi?

Kayıtsız Üye
Ne zaman konu din olsa bir şey anlatsalar aslında gülmüyorum diye hatırlıyorum ama öyle bir his geliyor ve küfre düştüm sanıp sürekli tövbe ediyorum bilmiyorum ben din ile dalga geçmek asla istemem ki gülmem de ama niye öyle hissediyorum öyle hatırlıyorum bilmiyorum bu sinirimi çok bozdu hatırlamaya çalışıyorum din ile ilgili konuştuklarımı çok rahatsız oluyorum ben buna gülmem diyorum ben bu kadar aşağılık mıyım diyorum her şeye gülüp dalga geçtim sanıyorum ama aslında hatırlamıyorum güldüğümü bu şeytanın oyunu mu ya çünkü okb var bende her şey de küfre girdim hissi var

Okudunuz mu?  Karşı Cinsten Arkadaşla Aynı Evde Yaşamak Caiz Midir?

din ile dalga geçmek

Yighithan
Ben 17 yaşındayım . Son zamanlarda yaptığım tüm şeylerden çok pişman oldum ve tövbe ettim tövbeme sadık kalıyorum ve hayatımı tamamen değiştiriyorum. Cehennemden ve Rabbimden çok korkuyorum .

Ben çok kötü bir şey yaptım tövbe etmeden önce din ile dalga geçmiştim . Defalarca kez pişmanım tüm kalbimle . Allah affedicidir ona güveniyorum ancak sizin fikrinizi almak istedim.

Okudunuz mu?  Allah niçin bu kadar büyük bir evren yarattı? bu uzay mevcudiyetini bize mi borçlu

Yorum: Din ile alay etmek

Ensar
Allah ı ve Rasulünü yada Kitabını Alaya alanlar muhakkak şirk işlemiş olmaktadırlar.
Ne olursa olsun Mümin insan asla bu şakaları ve alayları yapmamalı ve oyuna gelmemelidir. Bu gibi yapılacak hal ve hareketlerden şiddetli ve katiyyen kaçınmalıdır. Allah cc ye herdaim tövbe et ve tövbe de ısrarcı ol, umulurki Allah tövbeni kabul eder. Dine yapılan alay ve şakalar basite alınacak şeyler değildir. Siz bu yaptığınızdan ders çıkarmışsınız görünüyor Allah sizi af etsin.

Okudunuz mu?  İç daralması, kalp daralması?

Yorum: Din ile alay etmek

misafir1
şeytan insana önünden arkasından sağından ve solundan yaklaşacağını söylemişdir. insanın arkasında geçmişi vardır. şeytan insanın geçmişde yapdıklarını insanın önüne getirir ve kaygılanıp ümitsizliğe düşmesini ister. insan geçmişinde güzel şeyler yapmış olsa, şeytan bak zamanın da böyleydin sonrasında bunları yapdın bir daha öyle olamazsın gibi şeyler düşündürür, yok yanlış şeyler yapmışsa da yine bunları insanın önüne getirir ve bak sen bunları bunları yapmışdın diye hatırlatır. bu seferde böyle ümitsizliğe düşmesini ister. insan aslında hata yapmak tabiatı üzerine yaratılmıştır ancak hayırlıları tevbe ederler dolayısıyla şeytan aslında bizim hata yapmamıza odaklanmaz, bunlar aracılığıyla bizimde onun düştüğü hataları yapmamızı ister Allah korusun inkara ve nankörlüğe düşmemizi, kibirlenmemizi ve ümitsizliğe düşmemizi ister. şükür ise her şeyin ilacıdır mesela helallerden razı olan haramlara tenezzül etmez ancak şeytan insana helallerin kendisine yetmeyeceğini düşündürür. insan haline şükredecek olursa da geçmişine takılıp kalmaz.

Okudunuz mu?  Sen Allah mısın demek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Şeytanın vesvesesidir öyle hisler geldiğinde subhan Allah deyip Allahın sana sığınırım de


Kayıtsız Üye
Allah tevbe edenleri çok sever tövbenize sadık kalın Allah e tevvâb dir tevbeleri çok çok kabul edendir


dinle alay eden, küfre gülmek, Slay edenlerle oturmak

Bu kategoride yer alan İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din ile alay etmek