Tevbenin kabul şartları

Tevbenin kabul şartları

plas
tevbenin kabul şartları nelerdir bunu bana açıklarmısınız


Cevap: Tevbenin kabul şartları

#UguR
En az 2 rekat tövbe namazı kılacaksın. Bildiğin duaları okuyacaksın. Teheccüd namazı gece yatsı namazından sonra uyuyacaksın sonra imsak vaktinden önce kalkacaksın. Yani az uyuyacaksın sonra kalkıp teheccüd namazını kılacaksın. Namazdan sonrada ellerini açıp dua edeceksin.


Cevap: Tevbenin kabul şartları

plas
onları yapmassak kabul olmuyomu hem ben daha küçüğüm okullar var kalkamamki 🙁


Cevap: Tevbenin kabul şartları

#UguR
< onları yapmassak kabul olmuyomu hem ben daha küçüğüm okullar var kalkamamki 🙁 >
Tabii ellerini açıp tövbe edebilirsin.


Bişr
Tövbenin kabul şartlarından biri de o günahı bir daha işlememekdir kardeşim, halis bir kalple işlediğin hatadan dolayı af dileyip, o hatayı silecek bir iyilik yapmanla Rabbim inşaAllah kabul buyurur tövbeni küçük kardeşim.


Ebu Bekr
Tevbenin geçerli olması için gereken şartlar vardır:

1. Kendisinden tevbe edilen amelin hemen terkedilmesi,

2. Tevbe edilen amelin tekrar yapılmayacağına dair Allah’a verilen vaad,

3. Yapılan amelden tevbe ve istiğfar edilmesi.

Eğer bir kul hakkı söz konusu ise hak, sahibine verilmeden tevbe olmaz. Tevbenin geçerli olabilmesi için öncelikle hak sahibine hakkını teslim etmek, sonra da Allah’a (cc) istiğfar etmek gerekir.

Eğer bu hakkı sahibine teslim etme imkânı yoksa, -hak sahibi ortada yoksa- o zaman bu kişinin nâmına tasadduk yapar.


Kayıtsız Üye
Tevbe konusunda fetvalarda, "bir kimse, o günahı isleyemeyecek duruma geldiginde tevbesi kabul olmaz" seklinde aktariliyor. Tevbe edilirken; kisinin içinde bulundugu dusunce ve pismanliklarla beraber, fiziksel durumunun da esas oldugu anlasilmaktadir. Bu konuya dair bazi sorularim var yanitlarsaniz çok insan faydalanacaktir diye düşünüyorum:
1. Olumcul bir hastaliga yakalanmis olma endisesiyle (hekim teshisi olmaksizin) duyulan can havli, korku ve pismanlik ile edilen tevbe kabul olur mu?
2. Hekimlerce, olumcul bir hastalik teshisi konmus olsa, kisinin ettigi tevbe kabul olur mu?
3. Hekimlerin, hastaligin ilerlemis olmasi sebebiyle tedaviyi faydasiz gormeleri ve kalan omure yonelik goruste bulunmalari yada tedaviye baslanmasi durumlarinin, tevbe uzerinde farkli midir?


Tevbe
Tövbenin kabul olup olmayacağına ancak allah-ü Teala karar verir. allah-ü Teala’dan ümidi kesmek büyük günahtır. Bu yüzden her ne halde olursak olalım biz tövbe etmeye mecburuz. allah-ü Teala pişman olmuş tüm kullarının tövbelerini kabul buyursun inşaAllah. Sorunuzu ibadet olarak değerlendirirsek hastanın sağlığında ibadetlerini yapmadığını varsayarsak elbette o halde yaptığı ibadetlerden alacağı sevaplar azalacaktır.


tevbe namazı, tevbenin kabul olmasının şartları

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();