Panel nedir? Özellikleri ve kuralları nelerdir?

Panel nedir? Özellikleri ve kuralları nelerdir?

melle
Panel ne demektir? Panelin özellikleri ve kuralları kısaca

Panel nedir? Özellikleri ve kuralları nelerdir?

Panel: Bir konunun, karara varmaktan çok, çeşitli yönlerden aydınlatılması için, küçük bir topluluk önünde, bir sohbet havası içinde tartışılmasına panel denir. Panele politika dilince yuvarlak masa konferansı da denilmektedir. Panelde konuşmacı sayısı iki ise buna diyalog denir.
Panelin Özellikleri

Paneli bir başkan yönetir. Tartışmacı üyelerin sayısı en az 3, en fazla 6 olabilir. Bunların her biri ayrı bir meslek kolundan seçilmelidir. Böylece konunun belli bir çerçeve içinde sıkışıp kalması önlenmiş olur. Konu değişik yönlerden işlenir. Panel tartışmaları küçük bir salonda, küçük bir dinleyici topluluğu önünde, mikrofonsuz olarak yapılır. Panel başkanı ortada olmak üzere, üyeler bir masa etrafında otururlar. Panelden önce başkan ve üyeler toplanarak tartışma kurallarını belirlerler.

Panel başkanı, önce tartışmacı üyeleri dinleyenlere tanıtır. Ele alınan konunun anahatlarını ortaya koyar. Panel sonunda forum yapılıp yapılmayacağını açıklar.

Panel resmiyetten uzak samimî bir sohbet havası içinde sürdürülür. Başkan, konuşmaların sırasını ve süresini düzenler. Açıklanması gereken konularla ilgili sorular sorar. Panelin sonunda, dinleyiciler, panel üyelerine soru sorma imkânına sahiptirler. Panel sonunda tartışma, dinleyicilere de geçerse tartışma forum halini alır.

Panel başkanının görevleri:

Konuyu belirtmek,
Konuşmacılara sırayla söz hakkı vermek,
Panelin sonunda konuyu derleyip toparlamak,
Şartlar uygunsa dinleyenlere söz hakkı vermek,
Konuşmacılara rahat bir ortam hazırlamak.


Cevap: Panel nedir? Özellikleri ve kuralları nelerdir?

AYSEN
panel resmiyetten uzak sohbet havasında geçen belli bir topluluk önünde yapılan bir konu hakkında tartışılıp aydınlatılması yönünde yapılan bir toplantıdır

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();