Kaplama diş abdeste engel mi ?

Kaplama diş abdeste engel mi ?

mum
Kaplama diş abdeste ve gusül abdestine engel değildir.
Hanefi mezhebine uyanlar bu konuda endişeleri var ise, şafii ve diğer mezhepleri taklid edebilirler.


Cevap: Kaplama diş abdeste engel mi ?

HADİE
kaplama dişin abdeste engel olmadığını söyleyenler olduğu gibi engel olduğunu söyleyenlerde vardır kişinin kafası karışıyorsa bu konuda engellemez diyen şafi veya diğer mesepler taklit edilebilir


Kaplama dis gusle engel mi

Kayıtsız Üye
Hanefiyim. Kaplama dis yaptiriyprum. Su an agzimda gecici dis var. Su an gusül alirken o gecici disi cikarmam lazim mi. Bir de kaplama yaptirmadan önce eğer cunupsen gusül olmaz diyorlar doğru mu ?


Yorum: Kaplama diş abdeste engel mi ?

arifselim
Kaplama yaptırmadan önce cünüp olmanın gusle bir engeli olmadığı gibi daha sonra yaptırılan diş kaplamaları gusle engel değildir. Diş tedavisi çok önemli bir tedavidir ve bu bir zarurettir. Bu yüzden bu durumlar gusle engel olmaz. Ayrıca hanefi mezhebi dışında bütün mezheplerde ağzı yıkamak farz değil, sünnettir.


emre_5757
Selamın Aleyküm hocam benim agzimda birden fazla dolgu var.Bagzilarinin rengi beyaz deil ve ben beyazlatmak için kaplama kullanmak istiyorum agzimin beyaz olmasini istiyorum genelde bu dolgular arka tarafta yani gorunmuyor ama ben yinede istiyorum. Gusul alirken herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım?

Selamın Aleyküm
1.Ben ağzımda birden fazla dolgu var.Bağzılarının rengi beyaz deil bu beyaz olmayan dolgular arka taraftada olsa benim canımı sıkıyor ben bu dişlere kaplama yaptırmak istiyorum gusül konusunda sıkıntı yaşarmıyım?
2.Benim diş dolgusu az bir yerinden kırıldı ve doktor düzeltmiş kırık yeri doldurmuş ama sağlam yerdede dolgu yapışmış bu guslume engelmi?
Cevaplarsanız sevinirim.

Hocam ben dolgulu dişi kaplatmak istiyorum renginden dolayı.


mum
< Gusul alirken herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım? >
Diş dolgusunun gusül ile alakası yoktur, diş dolgusu gusül almaya engel değildir. Diyanet fetva heyetine bakabilirsiniz.


osman ünlü, Hanefi dolgu gusle engel mi

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();