Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Anne baba hakkını helal etmezse ne olur

Anne baba hakkını helal etmezse ne olur

Kayıtsız Uye
Biz babamiza hakimizi helal etik babam etmedi ve babam rahmetli oldu o dünyada ne olacak


Cevap: Anne baba hakkını helal etmezse ne olur

munzir
Baba hakkını helal etmediyse ahirette Allah sizden sevap alıp ona verecek.


Akıbetim ne olacak

Desberaso18
Babami kendimi bildim bileli sevmiyorum terbiyeye görmeyisi babasiz büyüdügünden mi sanayide yetistiginden mi bilmiyorum kücük yaslardan bu tarafa sanayide zorla babam tarafindan calistirildim 10 yasindan bu tarafa ne anneme ne bacima ne besikteki bebegime kadar küfür edildi senelerce dayak yedim ac birakildim evden atildim cocuk yaslarda sadece beni değil kiz kardeslerimi annemide dövüyodu büyüdükce annemi kardeslerimi dövmesin diye babama karsi geldim boyle biraz devam etti babam okumamam için elinden geleni yapti dersane parama kadar kendim calistim ödedim üniverste kazandim göndermedi paran varsa git dedi sonra dükkani calistir diye baski yapti dükkani maliyeden üstüme verdi kendi sigortaya gecti emekli olmak için bagkurumu yatiricam dedi yatirmadi 60.000 tl borcum var askerden geldikten sonra ben senin baban degilim dedi kavga ettik boğazima sarildi elime kazma aldim öyle durdu sonra babam dükkani birakti biraz para biriktirdim dügün yaptim evlendikten sonra babam gitmis beni öldürecek diye sikayet etmis annemle bacim sahit oldular bana hapis cezasi aldirdilar şuan annemlede bacimlada konusmuyorum babam ve annem hakkini helal etmez mümkün değil zaten annem ve babamlada konusmak istemiyorum ama annem ve babam hakkini helal etmezse akibetim nolur cevremdeki insanlar baba ne yapsa haklidir diyolar dinimizde böylemidir ne yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Günlük konuşmalarımızda kullandığımız dini ifadeler

Yorum: Anne baba hakkını helal etmezse ne olur

Kayıtsız Üye
babadır diye ne yapsa haklıdır mantığı çok yanlış. bir tek babanın veya annenin mi evladın üstünde hakkı var evladında ebeveynleri üzerinde hakları var madem evlat muamelesi göstermicekler bakamıcaklar okutmucaklar da ne diye dünyaya getiriyorlar. babam hayattayken her günümüz kavgayla geçiyordu çocuktuk cahildik karşılık veriyorduk biz tek başımıza mı sorumluyuz bu günahtan. filmler de izlerdim babanın evladına olan tutumunu iç çekerdim benim babam neden böyle değil diye. Allah ıslah etsin öyle anne ve babaları.. evlatlarının hayatlarıyla gelecekleriyle oynuyorlar. Allah biliyor ama kim haklı kim haksız…

Okudunuz mu?  Selamlaşma insanlar arasındaki sevgiyi nasıl arttırır

bbgbbg
Baba ne yapsa haklıdır yanlış bir cümle olur.Baba ne yaparsa yapsın elimizden geldiğince Allah(azze ve celle) rızasını kazanmaya çalışmalıyız.Anlattıklarınıza göre babanız haksız ancak yarın birgün bir sıkıntısı olduğunda yardım ederseniz inşaAllah Allah’ın(azze ve celle) razı olduğu bir amel olur.Ara ara hatırlarınıda sorarsanız iyi olur.Dünyada ki sıkıntılar gelip geçicidir unutmamak lazım.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre cenazeyi camiye alıp cenaze namazını kılmak sünnetmidir?

Kayıtsız Üye
Eğer anne baba evladına hakkını helal etmese evlat helalık almadan ahirete göçtüğü zaman ve anne baba hakkını helal etmedi diye ebedi cehennem olur mu ?


arifselim
Kul hakkından dolayı insan hesaba çekilir bu haktır. Allah dilediği gibi o kuluna ceza verir. İmanı götüren bir durum olmadığı sürece mümin olan kişi ebediyen cehennemde kalmaz. Kula hakkı büyük bir sorumluluk olsa da bir küfür sebebi değildir.

Okudunuz mu?  Kötü Huylar ve iyi Huylar

Righteous
Dindar birisi bile olsa namazını kılan harama bakmayan haramlardan sakınan fakat annesinin hakkını helal etmediği kişinin durumu nedir?
Hakkını helal etmemesinin sebebinin de ders çalış dediği zaman çalışmamak bundan ötürü veya böyle dünyevi şeylerden ötürü etmezse kişinin durumu nedir?
Bu durumda olan kişi eğer cennete gidemeyecek garanti cehennemlikse dinin kurallarına uymasının bir anlamı var mıdır?

Okudunuz mu?  Allah için konuşmamak ve bir kızdan hoşlanmak

emirhan uysal
Boş yere edilen beddua olduğu gibi boştur.Ancak anneniz bu şekilde size beddua ediyor ise hemen peşine takılmanız ve ondan helallik istemelisiniz.Burda elbette ki devam ediceksiniz.Namaz ve ibadetiniz ayrıdır.Şeytan sizi bu durumda kandırmasın.Dinin kurallarına uymak zorunludur.Annenin böyle bir beddua etmemesi gerekir.Siz ona sımsıkı sarılıp haklı olsanız da olmasanız da helallik almaya çalışın.Önemli olan bu imtihanı kazanmak.

Okudunuz mu?  Çalıntı malı bilerek yemek

Kayıtsız Üye
Ana ve Baba her ne yaparsa yapsınlar offff bile demeyeceksin kardeşim sen şimdi anlatıyorsun babam böyle anam böyle yalan söylediğin anlatımından belli Bak kardeşim her ne olursa olsun Ana ve Baba senin dinin de haram olan şeylere zorluyorsa yapma ama zorlasa bile uzak dur saygısızlık yapma Bence ANA VE BABAYA VELEVKİ NE KADAR KÖTÜLÜK YAPARSA YAPSIN OFFF BİLE DENİLMEZ Anam şunu yaptı babam şunu yaptı diye kendinizi kandırmayın Ana baba hakkı ödenmez saygısız itaattsiz evlatlar için yansın cehennem yapabiliyorsan hemen anandan babanda helallik al alamıyorsan kendi başına yan

Okudunuz mu?  İslamda cinsel yasaklar nelerdir ?

anne baba hakkını helal etmezse ne olur, baba hakkını helal etmezse, baba hakkini helal etmezse

Bu kategoride yer alan Yetenek kabilliyet duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne baba hakkını helal etmezse ne olur