Anasayfa
19 Nisan 2023, 9:25
missa06
Abone

Bilmeden cünüp namaz kılmak

Bilmeden cünüp namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, bugün cuma namazı kıldım.Fakat cenabetmişim sabah kalktığımda anlamamıştım.Sonradan anladım. Ne yapmalıyım ?


Cevap: Cünüp namaz kılmak

Darusselam
önce tövbe ve istiğfar edib sonra cuma namazını öğle namazı olarak kılabilirsin.


Cevap: Cünüp namaz kılmak

Şema
Bilerek cünüp namaz kılmak büyük günahlardandır
Sen bilmeden yapmışsın
Öğle namazı olarak kaza etmelisin


Cevap: Cünüp namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Namaz farzdır. Cunup gezmek günahtır. Biri görev diğeri yasaklanmış hareket. Kısaca artma ve eksilme olmaz. Her fiil ayrı değerlendirilir. Tabi bu alışkanlık haline gelmiş ise bu defa görevini yani namazını kalmadığı kabul edilerek ayrıca günah işlenmiş olur.

Okudunuz mu?  Kul hakkı sadakayla ödenir mi

Ncn
Ben meni ve mezi yi ayırt edemediğim için daha önce gusül almadan namaz kılmış olabilirim. Şimdi düşündüğümde onun meni olabileceğini tahmin ediyorum. Ve mezi Nin abdesti bozduğunu bilmeden de abdestim var düşüncesiyle namaz kılmış olabilirim. Geçmişi düşündüğüm için ayrıntıları tam hatırlayamıyorum. Ama bugün ki kadar dikkatli davranmadığımı biliyorum. Bu durumdaki bir insan Nasıl davranmalı. Geçmişteki bu Hatalarımdan dolayı sürekli tövbe ediyorum. Ama nikahım konusunda şüpheye düşüyorum. Küfre girmiş olmaktan ve nikahsız olarak evliliğimi sürdürüyor olmaktan korkuyorum. Nikah tazelemem gerekir mi. Ama bu bahsettiğim durumlar daha çok evlenmeden önce oldu. Elle dokunma düşünme yolları ile😔 Nikahım tövbe etmeden önce kıyıldığı için geçersiz olabilir mi.

Okudunuz mu?  Kalbe gelen vesveseyi dille söylemek imana zarar verir mi?

Tevbe
Nikah için gusül şart değildir, gönlünüz ferah olsun. Allah bizlere af buyursun.


arifselim
Böyle bir şey olsa bile bu nikahına zarar vermez veya insanı küfre sokmaz. Bundan sonra son derece dikkatli olmalısın. Geçmişte cünüp olarak namaz kıldığını tahminen bir hesap ederek kaza etmelisin.


Ncn
Vesvesenin her türlüsünden muzdaripim. Abdest alırken, abdestimin bozulup bozulmadığı konusunda, namaz kılarken , gusül alırken, hadi bunlara bir nebze alıştım. Vesveseye düşmemeye çalışıyorum, yada en kötü tekrar edip içimi rahatlatıyorum. Ama küfür konusu ile ilgili duyduklarımdan sonra bu sefer her konuda bu durum beni küfre mi düşürdü, nikahım mı düştü diye vesvese ediyorum bu kez. Allah a sığınmaya çalışıyorum , kaza namazları kılıyorum , tövbe ediyorum , Kuran’ı Kerim meal İ dinleyip hadis kitapları okuyoruz eşimle. Yapamadığımda bugün bişey yapamadım diye üzülüyorum. Elimden geldiğince Allah adına bişeyler yapmak istiyorım. Ama haşa aklıma küfür sayılan şeyler geliyor sürekli. Bununla ilgili biraz araştırdım. Genelde haşa Allah ın varlığı ile ilgili vesvese ye kapılıyormuş insanlar.ama benim ki öyle değil. Kalbim onu sorgulamıyor. Allah ın varlığından, büyüklüğünden , kudretinden, Peygamber’lerden şüphe şeklinde değil. Yani sorgulayıcı şeyler. Neden böyle yapmamızı istemiş. Buna ne gerek vardı. Neden yaratıldık. Bunca şey neden. Neden ibadet etmemizi onu övmemizi istiyor gibi. Bi yandan diyorum herşeyin Hikmetini Allah bilir. Bizim ibadetimizin ona bir faydası yok. Onu anmamızı bile yine kendimiz için istiyor diye. Ama şeytan sürekli dürtüklüyor.Şu an burda anlatmaktan bile çekiniyorım , dile dahi getiremiyorum , Allah ı Teala ya yakışmayan sıfatlar geliyor aklıma. Merhametini düşünmeye çalışıyorum , gazabının şiddeti ile olumsuz düşünceler geliyor.Hemen Allah a sığınıyorum. Yine geliyor yine geliyor. Bunların kalbimden geliyor olmasından korkuyorum. Ben Allah ın varlığına inanıyorum ama varlığı dışındaki aklıma gelen bu sorular niye. İtaat etmek nefsime zor mu geliyor. Neden Hamd edeyim derken nefsim bunu sorguluyor. Küfür işlemekten çok korkuyorum. Ne Zamsn namaza dursam , dini bişeyler okusam orda okuduğumda ilgili kötü düşünceler oluşuyor. Huzursuz oluyorum. Düşünmemeye çalışıyorum ama çok yoruluyorum. Felak nas ayetel kürsü okuyorum. Euzü besmele çekiyorum. Allah adına bişeyler yaparken yine o düşünceler gelecek diye korkuyorum. Sürekli küfre mi düştüm. Nikahım mı düştü. İçim sürekli huzursuz. Allah ın varlığına inanıyorım ama bu ithamlar beni rahatsız ediyor. Sonuçta ehli kitap ta Allah a inanıyor. Büyüklüğünü biliyor. Ama son Peygamber onların neslinden gelmedi diye bile bile inkar ediyorlar Peygamber’imizi. Yani nefislerine uyuyorlar. Ya benim nefsime de ağır geliyorsa. Bunların vesvese olmamasından korkuyorum.

Okudunuz mu?  Okulda Hristiyanlık Okumak

Kayıtsız Üye
Esselamu Aleyküm ben 16 yaşındayım meni ve mezi yi tam ayırt edemiyorum sabah kalktığımda tam ayırt edemedim ve mezi olduğunu düşündüm sabah namazını ve cuma namazını kıldım şimdi ise meni olduğunu düşünmeye başladım iç çamaşırda kalın bir tabaka olmuştu eğer ben cünüp kılmışsam bir günahı olur mu ve cuma namazını nasıl kaza edebilirim teşekkürler

Okudunuz mu?  Kısmet açılması için ne yapabiliriz

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Meni de olsa mezi de olsa her iki namazın da olmamıştır. Mezi helal değilki. Yani mezi ve meni bulaşmış çamaşır ile namaz olmaz. hem sabah hemde öğle namazını kaza et.


Kayıtsız Üye
Hocam öncelikle selamun aleyküm. Ben 14 yaşında bir gencim. Bu sabah uyandığımda cünüpmüşüm ama boxerımda hiç ıslaklık hissetmemiştim bakmamıştım sonra sabah namazının kazasını kıldım yemek yedim vs. derken öğle ezanı okundu. Ben abdestimi alıp namazımı kıldım sonra tuvalete gittim bir de baktım ki boxerımda kurumuş bir şekil var yuvarlak gibi hemen gittim gusül aldım vakit geçmediği için öğle namazını yeniden kıldım, sabah namazının kazasını da yeniden kıldım. Ben bu olaydan sorumlu tutulur muyum yani günaha girer miyim lütfen en yakın sürede cevap verin ben kendimi o cehennemde hayal etmek istemiyorum… Hepinize iyi günler 🙁

Okudunuz mu?  Durum hikayesi örneği

Omer Faruk
Güzel Kardeşim,

Aslında sorduğunuz soruların cevapları Kur’an’da var. En kısa sürede Kur’an’ı anlayarak başından sonuna kadar sürekli okumaya çalışın. O zaman kimseye sormadan cevaplara ulaşabilirsiniz. Tabii anlamadığınızı diyanet tefsirine bakarak tamamlayabilirsiniz.

286. Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.

Okudunuz mu?  Sevgi ile ilgili dua

Bu ayetler soruna en güzel şekilde cevap veriyor. Yatsıdan sonra okunan AMENERASULU ayetleri…


Cenabet namaz kılmak dinden çıkarırmi , Cünüp oldugunu bilmeden namaz kılmak, cünüp olduğunu bilmeden namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Nikahı bozan şeyler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden cünüp namaz kılmak