Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
sizden95
Abone

Tuvaletin kıbleye doğru olması

Tuvaletin kıbleye doğru olması

Mü’min
Esselamu Aleykum Ve Rahmetulahi Ve Berekatuh

Sitede araştırma yaptım fakat aradığım cevabı bulamadım,tuvalet kıbleye doğru yapılmışsa (inşa edilmişse) hanefi mezhebine göre etrafı kapalı olduğu için günah değil, şafi mezhebine göre ise günahdır diye öğrendim. ben Hanefi mezhebindenim fakat doğru olan hangisi öğrenmek istiyorum, inşa edilmiş bir tuvaleti yerinden söküp ters çeviremeyiz, ne yapmalıyız? birde evde 2 tuvalet varsa birisi kıbleye doğru diğeri ise değilse, kıbleye doğru olmayan tuvaleti bilerek kullanmassak günaha girmiş olurmuyuz?

Okudunuz mu?  Dinde olmayan bir şeyi varmış gibi şaka yapmak.

Allah razı olsun 🙂


Cevap: Tuvaletin kıbleye doğru olması

Darusselam
kardeş arada duvar olduktan sonra soru yoktur.


Cevap: Tuvaletin kıbleye doğru olması

Skadala
Linkte bu konu ile alakalı bilgi verilmiş bu konuyu bizatihi araştırmış ve şu kanıya vardım Kıbleye yönelmek her ne kadar arada duvar olsa da saygı bakımından nasıl ki kıbleye ayak uzatmıyor isek tuvaletimizi de etmemeliyiz diye düşünmekteyim.. şayet başka bir WC niz var ise kıbleye dönük olmayan onu kullanmanızda fayda vardır diye düşünüyorum..

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra elleri kremlemek

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/168441-afedersiniz-yeni-evler-yapilirken-tuvalet-tasinin-kibleye-dogru-olmasi.htmlhttps://www.forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/168441-afedersiniz-yeni-evler-yapilirken-tuvalet-tasinin-kibleye-dogru-olmasi.html


Cevap: Tuvaletin kıbleye doğru olması

Mü’min
Şimdi birisi günah değil diyor, diğeride doğru değildir diyor.yine kafam karıştı, bu arada günah olduğunu bile bile yapmakta ayriyetten bir günah ekler mi?

Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan 3 Kere Cumaya Gitmedim ! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvaletin kıbleye doğru olması