Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Dininizde Akraba evliliği ve sağlık sorunları

Dininizde Akraba evliliği ve sağlık sorunları

yalanhayat
Tıp ilerledikçe insan bilinçleniyor her gün benim sorunum şu Ben kendime göre yaşadığım şehirde kız bulamadım çevremde görüyorum köyümüzden evleneyim dedim orada da başlık parası isteyen var ev araba kadrolu iş isteyen var insanlar bu işi iyice zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor buda vebal değil midir?
neyse aileme söyledim onlarda teyzemin kızını uygun gördüler zaten teyzemin kızı yetim annesi vefat etti eniştem bu işi diğer aileler gibi zorlu hale getirmiyor istekli vermeye ancak araştırmam sonucunda çocuğun sakat olma ihtimali hasta olma ihtimali olması gibi durumlar olabiliyormuş ama dinimiz insanlara zarar veren yanlış olan birşeyide önermez elbette mantıklı yorum yapacak insanlardan yardımda bekliyorum

Okudunuz mu?  Mesela doğuştan kibirli doğulur mu?çocuk kibirli doğar mı?

Cevap: Dininizde Akraba evliliği ve sağlık sorunları

Mü’min
Akraba evlilikleri ne tür risklere yol açar?

Akraba evliliği yapanlarda ölü doğum sıklığının normal topluma göre yaklaşık 2 kat arttığı bildirilmiştir (Normal toplumda %1.24, akraba evliliklerinde %2.14). Düşük ve ölü doğumlar birlikte ele alındığında aynı artış yine dikkati çekmektedir (Normal toplumda %5.21, akraba evliliklerinde % 10.55). Yenidoğan kayıpları açısından bakıldığında ise %50 lik bir artış söz konusudur (Normal toplumda %10.76, akraba evliliklerinde %16.29). Ayrıca akraba evliliklerinde doğumsal kusurların 10 kat arttığı bildirilmektedir.

Akraba evlilikleri otozomal resesif (çekinik) ve çok faktörlü kalıtım gösteren hastalıkların görülme sıklığını arttırmaktadır. Genler anne babadan çocuklara özelliklerin nakledilmesini sağlayan yapılardır. Anne babadan çocuklara aktarıldıkları içinde aynı aile içinde genler arasında benzerlik ihtimali çok yükselmektedir. Akraba evliliği ile görülme riski artan hastalıklarda da her iki eşte de aynı tip bozuk genlerin olması gereklidir. Akrabalar arasında genler arasında benzerlik sıklığı arttığı için hastalıklı çocuk sahibi olma ihtimali de akrabalar arasında artmaktadır.

Okudunuz mu?  Kuranda Çelişki Olmaması-Kuran'ın Allah Kelam'ı Olduğunun Kanıtları

Anne ve babanın kan gruplarının uyuşması risk olmadığını göstermez. Kan uyuşmazlığı ile akraba evliliğine bağlı riskler tamamen ilgisizdir.

Özürlü (görme, işitme özrü gibi) insanların aynı özüre sahip insanlarla evlenmeleri de önerilmez. Aynı özüre sahip insanlar evlenirse bebekte risk fazladır.

Akraba evliği yapanların sağlıklı çocuğu olabilir mi?
Olabilir ancak akraba evliliği yapanlarda diğer evliliklere göre hastalıklı bebek olma riski artmaktadır. Aileleri yanıltan en önemli nokta, kendi aile ve çevrelerinde başkalarının yaptıkları akraba evliliklerinden sağlıklı çocuklar doğmasıdır. Ailenin daha önceki gebeliklerinden sağlıklı çocukları olması daha sonraki gebeliklerdeki risk olmadığını göstermeyeceği gibi, daha önce hasta çocukları olması sağlıklı çocuklarının olmayacağını da göstermez. Bu çiftlerde hastalıklı bebek doğma riski artar ancak doğan çocukların yaklaşık %95’i tamamen sağlıklıdır. Aynı anne-babadan hem sağlıklı hem hasta çocuklar olabilir.

Okudunuz mu?  Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

Yine de şartları görüpte akraba evliliği yapıldığı takdirde,Çocuğun olası bir hastalığından veya ölümünden "Anne ve Baba sorumludur."

En doğrusunu Allah bilir
Allah razı olsun


Cevap: Dininizde Akraba evliliği ve sağlık sorunları

yalanhayat
Anne baba sorumlu olur diyorsunuz da dinimizde neden yasak değil o zaman ?
peygamberimiz bile kızını hz.Aliye vermiş ama

Okudunuz mu?  Karşı cinsi beğenmek günahmıdır ?

Cevap: Dininizde Akraba evliliği ve sağlık sorunları

Mü’min
Hz.Ali (R.A) İle Hz.Fatıma (R.A) akraba değillerdi.


yalanhayat
Peygamerimizin amcasının oğlu Hz.Ali dolayısı ile Hz Fatıma ile akraba sonuçta


Mü’min
Bilmiyordum özür dilerim 😀


Kayıtsız Üye
Allah’ın izin verdiği ikinci dereceden akraba evliliğidir…

Okudunuz mu?  Şeytan rüyada diğer peygamberlerin kılığına girebilir mi??

Allah insanın acziyetini bildi,merhamet etti ve bu durumu kullarına zorlaştırmamak için bu tür 2.dereceden akraba evliliğine izin verdi.Öyleki insan gerçekten çok aciz, Allah bu durumu yasaklasaydı şayet insanlar çok zorluk çekebileceklerdi…Maddi,manevi,duygusal,ekonomik. ..zaten insan tabiatı gereği günah işlemeye de meyilli,gerçekten yasak olsaydı bu 2.dereceden akraba evliliği insanların durumu zorlaşırdı,ne kadar bu emre uyabilirlerdi bir düşünsenize.Gerek toprak,gerek mal mülk elden çıkmasın yabancıya gitmesin diye gerek yaşam şartları vs. insan yasak olsaydı şayet bu emri ne kadar yerine getirebilirdi bir düşünülmeli bence o zaman bu ruhsatın bir rahmet olduğunu görürsünüz…Yoksa Allah’ın akraba evliliğinin (-)eksi neticelerini bilmediğinden değil!O kulları için zorlaştırmadı kolaylaştırdı ama kullar yinede zina içine boğazına kadar batmakta ısrarlı…

Okudunuz mu?  Nefsimizin derecesini nasıl artırabiliriz ?

Zaten birçok hadisi şeriftede akraba evliliğinin eksi neticelerinin olabileceğini söylemiş peygamberimiz ama 2.dereceden akraba evliliği yasak kılınmadı…insan bu dedik ya helal dairesi o kadar genişken yine gidip zinaya…

Acizsin, fakirsin, fanisin, cahilsin, hamsın, gururlusun, bencilsin, kibirlisin, kusurlusun, suçlusun, tembelsin, gafilsin, riyakarsın, alilsin.Kendini terbiye et,adam ol, insan ol, mümin ol, müslim ol, muhlis ol, alim ol, arif ol,

Okudunuz mu?  Allah'ın rahmetinden umut kesmemek ile ilgili hadis ve ayetler

Allah zorlaştırmadı kolaylaştırdı kulları için.

Düşün anla artık, Ölüm var, kabir var, hesap var, sırat var, utanmak var, ceza var. Nedir bu gaflet , uyan!


akraba

Bu kategoride yer alan Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dininizde Akraba evliliği ve sağlık sorunları