Helal Gıda Biotin

Helal Gıda Biotin

Ahmetgorsel
Merhaba degerli mumsema forumu sorum Biotin komplex vitamini bu yüksek komplex yüksek oranda B vitamini iceriyor cogu meyve sulari vitamin takviyeleri sampuan ve hatta temizlik malzemelerinde dahi kullaniliyor durum böyle olunca arastirdim ve bu maddenin 12 farkli elde edilme konusunu gördüm bunlar günümüzde en çok kullanilani karni bahar ve pirincten oldugunu gördüm ama az miktarda ama ne yazikki son maddenin en az miktarda olsada domuz etinden elde edilebilecegini gördüm durum böyle olunca icerisinde biotin iceren bir madde kullanmak helalmidir ama durum suki vucudun bunu almasi gerek bir yetiskin günde mutlaka 30mikrogram Biotin almali ve Biotin eksikligi diye bir hastalikta var durum böyle olunca sormak istedim ne yapilmali bilginize


Yorum: Helal Gıda Biotin

Şem’a
Biotin içeriğinde domuz maddesi varsa haram, yoksa helaldir.

Biotin nedir? kısaca

Biyotin/Formül: C10H16N2O3S

Biotin Nedir? Faydaları Nelerdir?

3861_biotin-eksikligi

B grubu vitamin grubunda yer alan Biotin, vücudun belirli organlarına, hücresel reaksiyonlar ile yerleşmektedir. Özellikle karaciğerin yağlanmasının önlenmesinde etkin rol oynamaktadır. Beyin ve kalp dokularında yer alan ve böbrekte, karaciğerde biriken Biotin, vücut için gerekli bir vitamindir. Ve eksildiği takdirde birçok soruna yol açabilmektedir. Biotin kozmetik ürünlerinde, sebze, meyve, et ve süt ürünlerinde bulunmaktadır.

Son yıllarda güzellik sektöründe sıklıkla kullanılmaya başlamıştır. Özellikle saçların daha canlı ve sağlıklı olması adına kozmetiklerde kullanılmaktadır. Tırnak yapısının daha sağlıklı, kaş ve kirpiklerin daha gür olabilmesi için firmalar tarafından tercih edilmektedir. H vitamini özelliği de taşıyan Biotin, vücudun daha enerjik ve zinde olmasını sağlamaktadır. Günlük tüketilmesi gereken belirli miktarları vardır. 150-300 mcg miktarında vücuda depolanması gerekmektedir. Bu oran tedavi aşamasında daha fazla miktarda olmalıdır.

3861_biotina-fortalece-las-unasBiotin’in faydaları saymak ile bitmiyor. En önemli misyonu, vücuda protein depolaması ve bu sayede daha sağlıklı ve dinç olmanızı sağlamaktadır. Hücre yenilenmesi ve gelişmesinde etkin rol oynamaktadır. Özellikle saç ve tırnaklar için önem teşkil eder. Saçların dökülmesini ve beyazlaşmasını önler. Tırnakların daha sağlıklı bir görünüme kavuşturur ve uzamasını sağlar. Dört önemli enzimlerin içeriğine girdiği için sağlıklı ürelerin oluşmasını sağlar. Ve yağ asitleri ve metabolizmanın işlenmesini sağlamaktadır. Kan şekeri oranının dengeye sokmaktadır. Özellikle kan şekerini düşürmede başarılıdır. Cildin daha canlı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Depolanmış yağların yakılmasına katkıda bulunur ve bu sayede daha fit bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Kasların daha iyi gelişebilmesini sağlayan Biotin, BCAA grubu amino asitleri, bünyesinde barındırmaktadır. Karbondioksitleri vücuttan atmakta büyük görev almaktadır. Bu sayede oksijen hücrelerinin yenilenmesini sağlar. RNA ve DNA yapımında çok etkilidir.

3861_biotin-1Biotin eksikliği çok nadir görünse de, hamile ve sigara içen kişilerin yaşama olasılığı yüksektir. Eksikliğinin en önemli belirtilerinden biri ise; yorgunluk ve iştahsızlıktır. Saç dökülmesi ve erken beyazlaşan saçlar, Biotin eksikliğinin bir belirtisidir. Gözde kızarıklık, ciltte kuruluk, pullanma, kas ağrıları, işitmede azalma, saçın yağlanması ve kaşınması, tırnak kırılması, kolesterol yükselmesi, mide bulantısı gibi reaksiyonlara sebebiyet vermektedir. Ve psikolojik olarak da kişiyi etkilemektedir. Özellikle depresyona yol açabilmektedir. Biotin günlük hayatta tüketebileceğimiz birçok yiyecekte bulunabilmektedir. Yumurtanın sarısı, süt, fındık, ceviz, somon gibi birçok balıkta, karaciğer, fıstık, pirinç, soya unu, soya fasulyesi, bira mayası ve tahıllarda bulunmaktadır.

Yazar: Elif Açıkgöz

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();