Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Adağı zamanında yerine getirmek

Adağı zamanında yerine getirmek

emrcn10
Adağını yerine getirmezsen ne olur

Allahtan bir dileğim olmuştu . dileğim kabul oldu . kabul olursa fakirlere 2 ay içerisinde şu kadar para dağıtıcağım diye adak adadım . Bunu kesinlikle 2 ay içinde yapmam gerekirmi 2 aydan sonra gerçekleştirsem kabul olurmu

Okudunuz mu?  Ümm-ül Kitab Levh-i Mahfuz Mudur Yoksa Farklı Mıdır ?

Yorum: Adağı zamanında yerine getirmek

mum
Adak, adandığı zaman ve şekilde yerine getirilmesi farzdır. 2 ay içinde yerine getirmezseniz büyük günah işlemiş, sözünüzde durmamış olursunuz.


Adak adamak

Kayıtsız
Esselamünaleyküm,şöyle bir sualim olacak,annem 4yıl önce ildışına üniversiteye gittiğimde okulum bitip eve döneceğime dair Allah’a Adak adamış.üstünden 4yıl geçti annem adağımı kesicem diyor ama pek üstüne düşmüyor,bu konu benim çok içime dert oluyor.benim üzerimden Adak adadığı için benim hayat akışıma olumsuz bir etkisi var mıdır? Allah’a verdiği söz benim üzerimden olduğu için bu sözü ben üstlenip gücümün yettiği kadar oruç tutup rabbime bağışlasam yerine gelir mi bu yükten kurtulur muyum,Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Köyde cami yoksa cuma namazı kılmak gerekir mi

Yorum: Adağı zamanında yerine getirmek

arifselim
Ve aleykumusselam. Herkes kendi amelinden, sözünden veya adağından sorumludur. Bu adak annene aittir ve yerine getirilmese sana bir zararı yoktur. Kendine yük olarak görme. Annene hatırlatman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
Ben sevgilimle ayrildim ama onu çok seviyorum tezveren baba türbesi var bizim evin yaninda ne dilersen kabul olur tez zamanda diye duyduk bende oraya gittim onun araciligiyla Rabbime dua ettim sevgilimle barisirsam iste kör ve hasta bir amca var istiklal caddesinde gazete satiyo ona 50 lira vercem demistim ama zaman belirttim mi hatırlamiyorum ustunden bir kaç ay gecti 2 gün önce yerine getirdim adağımı acaba adağım kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Sbs'de kopya çekme

mum
Adak yerine geldi de….
Dinimizde nikahsız birliktelik büyük günah ve türbelerden medet ummak şirk asıl bunlara dikkat edin


Kayıtsız Üye
Öncelikle selaymun aleykum. Üniverste okurken 2 tane adagim vardı. Okuduğum zaman kesecektim adagi. Bir türlü nasip olmadi kazanınca hepsini keserim diye erteledim. Üniverste biteli 4 yıl oldu atanamadim bir sürü şey başıma geldi. Bunun nedeni adagi yerine getirmemem olabilir mi?

Okudunuz mu?  Kapanan Kulak Delikleri Gusle Engel Mi?

mum
Neden atamadınız onu sadece Allah bilir, bu bir sınavdır. Fakat bu adağınızı yerine getirmemekle hata yapıyorsunuz. Boynumuzda olan bir farzı geciktirdikçe elbette Allah’ın sevgisi azalır.

Bu kategoride yer alan Haram parayla birisine bir şey ısmarlama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adağı zamanında yerine getirmek