Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:38
missa04
Abone

Annem hakkımı helal etmem diyor..

Annem hakkımı helal etmem diyor..

Kayıtsız Üye
Merhaba herkese, iki yıldır görüşmekte olduğum bir arkadaşım var. niyetimiz ciddi. Rabbim nasip ederse askerden sonra evlenmeyi düşünüyor(duk)uz. fakat annem onu istemiyor. farklı şehirlerde olduğumuz için gitmemi istemedi sanırım. annemle birlikte yaşıyoruz. yalnız kalacağını düşündü kanımca. bu iki yıl boyunca çok çabaladım. gerçekten iyi bir insan ama annem hiç tanımak istemiyor. yanıma yakışmadığını, yüzünde nur olmadığını, psikopat bir çocuk olduğunu belirtiyor. halbuki görünüş olarak çirkin evet ama dünya tatlısı bir yüreği var. şimdi kendisi askerde ve annem onunla görüşmemem için bana yasaklar kısıtlamalar getiriyor. onunla görüşürsem hakkını helal etmeyeceğini belirtiyor. eğer onunla evlenirsem düğün gecesi intihar ederim ele güne rezil olursun ben o çocuğu istemiyorum diyor. bir yanda garibim askerdeki bir genç destek bekliyor. diğer yandan anam hakkımı helal etmem diyor. ben ne yapayım ne edeyim a dostlar? bu çocuk her zor anımda yanımda oldu. ihtiyacım varsa bişeye elinden geldiğinde karşıladı. bu annem niye böyle yapıyor? ben şimdi ne yapayım? ne yardan geçebiliyorum ne serden? akıl verin Allah aşkına… bu arada yaşımız 25 ve 27.

Okudunuz mu?  Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir?

Yorum: Annem hakkımı helal etmem diyor..

arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Şunu ilk önce unutma anne insanlar arasında senin için en değerli varlık olmalıdır. Bu konuda ısrarcı olmadan adabına göre yeri geldiği zaman o kimsenin ailesi gelir seni ister ve o zamanda annenin gönlünü etmeye çalışırsınız.

Okudunuz mu?  İnsanlar Neden Müzik Dinler?

Yorum: Annem hakkımı helal etmem diyor..

Kayıtsız Üye
Annenin hakkını almaya çalış.. Kuran da bunu emrediyor. Dünyada hiç bir şey, bir insanı sevmek bile,Allah’ın emirlerinden daha önemli olamaz.
O çocuktan vazgeç, demiyorum..Bence Allah’a çok dua et, nasibinde var ise olur..
İşleri çok iyi giden birisi babasının haklı olarak bedduasını aldı..Seneler sonra her şeyini (malını,eşini, sağlığını ve huzurunu..) kaybetti.
İyi bir hocaya götürdük; "Babandan helallik al!" dedi.. Ancak, babası çoktan vefat etti.
Hislerimize, aklımıza veya çevremizden duyduğumuz gördüğümüze göre değil, Kurana ve hadislere göre hareket edelim..
Allah, hakkınızda ne hayırlısı ise onu size nasip etsin..

Okudunuz mu?  Makattan gelen gürültü sesleri

Annem internet kafeye gidersem hakkımı helal etmem diyor

asdfa
Ben bir ara çok internet kafeye gidiyordum annem gidrsen hakkımı helal etmem dedi sizce ne olur. Birde babam oyun oynarsan hakkımı helal etmem diyer tarafta elim yakanda olur dedi. Anlamıyorum bir oyun için hakkını helal etmemek olur mu ? Birde durumumuz da iyi. Cevaplarsanız sevinirim yaşım küçük biraz.

Okudunuz mu?  Allahı zikreden hayvanlar

arifselim
Anne ve babanın hakkı çok önemlidir. Allah’ın emir ve yasaklarından sonra anne ve babanın sözlerine itaat etmek gelir. Onların gönlünü hoş etmek ve sözlerinden çıkmamak senin bir görevindir. Eğer dilerse san hakkını helal etmeyebilir ve Allah korusun büyük bir günah olur.


Kayıtsız Üye
Bir seneye yakındır sigara içiyorum. Annem de içiyor. Benim içtiğimi öğrendi ve bir daha içersen analık hakkımı helal etmem diyor. Ama bende bırakamıyorum öyle ha deyince bırakılmıyor. Ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Kafirlerle sevgili olmak

Kayıtsız Üye
Yıl olmuş 2019 hastanelerde bile sigara bıraktırma birimleri var. Bırakamıyorum demek tamamen bahane. İsteyen bırakır. Hele ki tıp bu kadar ilerlemişken bırakamamak diye bir sey yok.


arifselim
Allah hakkından sonra bir insan üzerindeki en büyük hak önce anne ve sonra da baba hakkıdır. Annenin içmesi de yanlıştır ama sen yinede annenin sözünü dinle ve gönlünü almalısın. Eğer bırakırsan hem sigara vebalinden kurtulursun hemde anneni sevindirmiş ve rızasını almış olursun.

Okudunuz mu?  Çalışma ile ilgili hadisler

Revenant1
Selamlar, direkt olarak konuya gireceğim

Ben dağınık bir insanım, kendimi bildim bileli odamı düzene sokmam ve beni rahatsız etmez ne ararsam bulurum, annem temizlik konusunda obsesif, ve gerçekten çok ileri düzeylere taşıyor bu temizlik olayını, 24 yaşında bir insanın odasına karışacak kadar.

Gece yatmadan üzerime giyecek bir şey ararken dolabı karıştırdım ve yere kıyafetler düştü, üşendim almadım sabah odama gelip bu kıyafetler ne, hiç mi emeğe saygın yok, hakkımı sana helal etmicem görürsün sen” tehditleri savundu, ağzımı açıp ters bir laf etmedim, annemle yıllardır anlaşamıyoruz, önceki haftada yine temizlik konusundan bana hakaretler savurdu geri zekalı dedi, ve evde o sırada temizlikçi kadın vardı, başkasının yanında hakaret yedim sustum, 1 yıldır böyle o savurur lafları susarım tek bir ters cevap vermem, yüzümü bile ekşitmem ama insanın bir sabri var, annemin bu lafının veya tehditinin bir etkisi var mıdır.

Okudunuz mu?  Nurettin yıldız hangi cemaatten?

Yukardaki yazıyı okuyup annenin obsesiflik durumu var sen özür dilemelisin diyen arkadaşlar için yazının devamını okumasını da isterim,arkadaşlar ben 1 yıldan uzun bir süredir anksiyete ve depresyonla uğraşıyorum, doktor tescilli ve terapi alıyorum ki annem de bunu biliyor, buna rağmen kaygı sorunumu bildiği halde hakkımı helal etmeyeceğim deyip beni kaygılandırıyor onun olduğu kadar ben de hastayım ama ben evde küçük olduğum için benim lafımın bir değeri yok.

Okudunuz mu?  Dede ile ilgili şiirler

Ensar
Sevgili kardeşim sizdeki bu güzel hasleti devam ettirin asla Annenize karşı geçmişte olduğu gibi yinede gelmeyin. Bazen evde anne evet sert çıkabilir bağırmalar olabilir ancak şuda unutulmamalıdır ki Annenin üzerimzde hakları oldukça kat be kat fazladır. Annenizi üzmemek adına sizler elbise vs eşyalarınızı tertipli şekilde dizin ve dolaba yerleştirme alışkanlığı edinin inşAllah kazanacak olan siz olacak sınız. Allah Annenize ve size şifalar versin ve daima Anenizin sizin yanınızda olduğu nimetini eş geçmeyin. Selametle kalın sevgili kardeşim.

Okudunuz mu?  Selam nerede verilmez? Selam kimlere verilmez? hadislerle açıklar mısınız

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm bir sorum olacak ben okumak istiyorum ve lise öğrencisiyim bunu yapabilmem için de çok çalışmam gerek ama evde en büyük olup bide senden 7 tane küçük kardeş ile ilgilenmek gerçekten de zor ben bunları yaparken annemi asla memnun edemiyorum ve bana hep kendini assanda seni asla helal etmem gerek cehenneme giresin diyor evet benimde hatalarım var ama bunu hak ettimi gerçekten 😓

Okudunuz mu?  Açık öğretim imam hatip kaç kredide bitiyor?

Annem bana motor alırsan Hakkımı Helal Etmem dedi maddeler olmaz mı bana, annem hakkimi helal etmiyorum dedi

Bu kategoride yer alan Zamanın Önemini Anlatan Bir Yazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem hakkımı helal etmem diyor..