Resulullah mı? Rasulullah mı? ResulAllah mı? RasulAllah mı?

Resulullah mı? Rasulullah mı? ResulAllah mı? RasulAllah mı?

Reyyan Karye
Merhaba;

Duaları okurken genellikle bu 4 farklı söyleniş farkının arasında kalıyorum. Benim açımdan çok sıkıntılı oluyor. Çünkü yanlış söylemekten korkuyorum. Belki 4 söyleniş biçimi de doğrudur ve okuduğumuz yere göre değişiklik gösteriyordur. Emin olamıyorum. Ben genellikle okurken: “Resulullah”ı kullanıyorum. Ama buradaki arkadaşlara da bir sormak istedim.

Örneğin:

“Esselatü Vesselamü Aleyke Ya Resulullah

“Esselatü Vesselamü Aleyke Ya Rasulullah

“Esselatü Vesselamü Aleyke Ya ResulAllah

“Esselatü Vesselamü Aleyke Ya RasulAllah

Burada hangisini söylememiz doğru oluyor? Ya da dört söyleniş biçimi de kabul mü? Bir de bu salavattan örnek vermişken; “Essalatü” mü? Yoksa “Esselatü” mü? Bu konuda da bilgisi olan varsa ve söylerse çok sevinirim. Allah rızası için bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Herkese Hayırlı Forumlar dilerim.


Yorum: Resulullah mı? Rasulullah mı? ResulAllah mı? RasulAllah mı?

imam
Arapçada nida harfi olan “YA” kelimesi başa yazılınca üstünlü okunması gerekir yani “Esselatü Vesselamü Aleyke Ya RasulAllah”

“Essalatu” doğru olan şeklidir.


Yorum: Resulullah mı? Rasulullah mı? ResulAllah mı? RasulAllah mı?

VESSELAM
Merhaba kardeşim bildiğim kadarıyla arapça’da “e” kullanılmıyor. Şöyle ki;

– Elhamdülillah / Bunun orjinali “A”lhamdülillah diyedir.
– Elif harfi dahi “a” diye okunur. (Kaynak Vikipedi) / https://tr.wikipedia.org/wiki/Arap_alfabesi

Yanlış bilgi vermekten Allah’a sığınırım. Vesselam, Allah’a emanet olun.


Akide

Rasül kelimesinde. ra harfi, sin harfi, lam harfi bulunur. ra– kalın okunur, sin- ince okunur ‘se’ şeklinde. ‘sa’ diye okursanız o sad harfi okunuşu olduğu için kelimeyi değiştirmiş olursunuz. yani kelime Rasülullah şeklinde okunur. fakat kelime başına ‘ya’ nida hitabı gelince arapça kural olarak aradaki u , a ya döner ve “ya rasüllallah” olur.
ayrıca alt yorumda hatalı belirtildiği üzere arapçaya e yoktur ifadesi yanlıştır. günümüzde meşhur arapların kullandığı lehçe/ağız o şekilde gibi olsa da bizim kullandığımız, efendimizin kuranı kerimi okuduğu şekliyle kıraati asım ve rivayeti havs üzere, ayn harfini türkçedeki- ‘a’ sesiyle , elif harfini de türkçedeki kapalı ‘e’ sesine benzer. almanca ä’ harfi gibi, sesle okumalıyız.
amentü değil, émentü billahi… gibi.
vesselam.


resulAllah mı resulullah mı, rasulullah mi yazılır resulullah mi, resulullah mı rasulullah mı

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();