Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş

Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş

Gül988
Selam aleyküm. Namaza başladığımda annemle namaz elbisesi almıştık ama elbise öyleydi ki çenemin altı acıktı. Bu vakte kadar ben de annemde hepimiz oyle kılmışız (gerçi annem mezheb taklit etmiyor yani bilmiyor ) ve bu yakınlar benim aklıma geldi acaba çene altı açık mı olmalı bağlı mı olmalı internetde namaz kılan kadın şekilinde baktım gördüğüm ki ( ben öyle gördüm belkide öyle değildi ) belki çene altı acıktı . Ondan sonra kıldım namazları ama hep aklımdaydı Ve sonradan ögrendim çene altı avrettir. Bu vakte kadar kıldığım namazları kaza etmek gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Hayır ve şer Allah'tandır ne demek ?

Yorum: Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş

Şem’a
Namazda ile dışarda kapalılık yani örtünme şekli aynıdır, yani çene altı avrettir örtünmelidir ama kıldığın namaz geçerlidir kaza etmene gerek yok


Yorum: Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş

MERAK EHLİ
Erkek te kadında avret yerlerinin dörte biri açık olsa namaz bozulur deniliyor. Ama inşAllah kabul buyurur Allah namazlarımızı eksikleriyle hatalarıyla.
Namazın şartlarından ikincisi de avret yerlerini kapalı tutmaktır. Şârîin namazda kapatılmasını emrettiği avret mahallerinin açık olması hâlinde kılınan namaz safaîh olmaz. Ancak bir kişi, avret yerini kapatacak bir örtü bulamazsa, avret yerleri açık olarak kılmış olduğu namaz sahîh olur.
Hanefiler dediler ki: Erkeğin namazdaki avret ölçüsü, göbekle diz arasıdır. Yine bu mezhebe göre göbek, avret mahallinden sayılmamakta, diz ise avret mahalline dâhil edilmektedir. Cariyeler de bu hususta erkekler gibidirler. Ancak bunların fazla olarak karınlarının tümü ve sırtları da avret mahalline dâhildir. Yan taraflarına gelince bunların karın etrafında olan kısımları karından; sırt etrafında olan kısımları sırttan sayılır. Hür kadının avret mahallinin ölçüsü, kulaklarının üstünden, aşağı inen saçları da dahil olmak üzere bütün bedenidir. Çünkü Rasûlullah (s.a.s.):

Okudunuz mu?  Annem ile yaklaşık 1 hafta ya yakın küsüm sırf dediğini yapmıyorum diye

Kadın avrettir. [168] buyurmuşlardır. Yalnız kadının avuç içleri avret sayılmaz. Ellerinin sırtı da avret sayılır. Ayaklarının dış yüzü avretten sayılmamakta, tabanıysa avretten sayılmaktadır. buna göre hüküm vermek lazım.


Yorum: Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş

Gül988
Selam aleyküm hocam . hocam peki abdesti de yalnış almışdımsa o vakte kadar ? Yani kaç ay Yeni başladığımda abdesti de yalnış almışım . Başımın 4te birini değil Şafii mezhebine göre yapmışım bilmiyordum (( kaza etmem gerekir mi ? Diğer hoca gerekir diyor ..

Okudunuz mu?  Öğlen ve ikindi namazını kılamıyorum, okulda gözlerimle/ima ile kılsam acaba olurmu?

imam
Hayır kaza etmene gerek yok. Yeter ki bir mezhepte çıkış yolu olsun yeter


Rose_love
Nasil yani, cenemizin basimizdaki cenemizin alti avret mi? Basortusunu nasıl takmaliyiz o zaman?


Rose_love
Lutfen bana fotografla nasıl olmasi gerektigini gosterirmisiniz


Gül988
Selam aleyküm kardeşim , ben elbiseyi çenemin üstüne kadar uzatıp Bi şeyle tıkıyordum . Böyle gitmeyince sadece boğazlı Bi şey giyiyorum Ve çenemin üstüne cekiyorum oyle kılıyorum

Okudunuz mu?  Dua , Sure , Ayet Ezberleyemiyorum

Rose_love
Yani cenemizin alti gozukmiycekmi boyun ile cene arasindaki o yer?


Gül988
evet kardesim

Bu kategoride yer alan Allaha dua ederken nasıl düşünmeliyiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu vakte kadar namazda avret yeri açık olmuş