Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:29
sizden95
Abone

Atatürk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi

Atatürk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi

Ercan10
Selamün Aleyküm arkadaşlar üniversitelerde ataturk asılı fotograflar var bu konuda ebu hanzala diye biri var caiz değil diyor bazı kemalistler bu adama kulluk ediyormuş ben burada bilgin kişilerden yorum alırsam sevinirim bir Müslüman bu durum içinde ne yapmalı okula gitmmelimi okula giderse şirk ve küfre mı girer kardeşler cevap verirseniz bu kardeşimizi sevindirirsiniz şunu da ekleyeyim ataturkun hiç bir şeyini kabul etmeyen laiklige tamamen karşı ve Şeriatın gelmesi için ALLAH’A dua eden birisiyim..

Okudunuz mu?  Kuran bilmeyen imam

Yorum: Ataturk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi

Nicksiz
Aleyküm Selam, bu soruyu bir kaç defadır cevaplamış oluyoruz. Arifselim hocamız bu soruya daha önceden cevap vermiştir.
< Selamun aleykum. Okumayı ve kendini geliştirerek hem dünyasına hemde ahiretine faydalı olmayı dinimiz emretmiştir. İlk emri oku olan dinimizin okumayı caiz görmemesi mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz sistem içerisinde yaşamaktan başka bir alternatifimiz yoktur. Bu ortam içerisinde okuyan, yaşayan ve insanlara hayırlı ve faydalı olan insan inşaAllah iki kat sevap alacaktır. Elbette bu ortamda bulunmak ateşin kenarında durmak gibi çok zor olabilir ama işte bu imtihanımızın bir gereğidir. >


Yorum: Ataturk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi

Ercan10
Hocam aynı soru değildir ama burada bir resim olayı sormaktayım

Okudunuz mu?  İmtihanım çok ağır hangi duayı okumalıyım

Yorum: Atatürk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi

hayırlısı23
Kardeş senin kafa yapın radikal islamcı yobazlardan bir farkın yok. Ebu hanzala kim araştırdın mı bilmiyorum ama kendisi Türkiyenin Daiş sorumlusu bir terörist. İnsan yakmak caizdir diyor bu kişi. Türkiyede kan akıtan bu namussuz militanları dinleyeceğine git Kuranı Kerim oku. İslam, ilim öğrenmeyi ve gelişmeyi saygıyı sevgiyi öngörüyor. Okulda Atatürk resmi var diye okula gitmemek büyük bir ahmaklıktır. Allah sana düşünmen için zeka vermiş. Birilerinin her dediğini kabullen diye değil.

Okudunuz mu?  Arabi ayının ilk cuması hangi gün

Nicksiz
< Hocam aynı soru değildir ama burada bir resim olayı sormaktayım >
Soru farklı fakat cevabı aynı olduğu için onu yazdım. Ne yazık ki Türkiyede Atatürk resimleri asılan bir sistemden başka bir sistemde okuma imkanımız yok.


imam
Ebu hanzala her kimse boş ver. Okul okumak zorundasınız. Resim var diye okula girilmez diyen hiç bir Alim yoktur.

Okudunuz mu?  Rüzgarda Nefes darlığı

Kayıtsız Üye
Allah akıl fikir dağıtırken sen neredeydin acaba ataturkun resmi olduğu yerde okuyabilir miyim diye soruyorsun
Ha birde demokrasi olan bu ülkeyi begenmiyorsan eğer çekip gidebilirsin


Kayıtsız Üye
"Allah akil fikir dağıtırken sen nerdeydin" demek çok yanlış bir cevap ve de bir alaydır. Doğrusu Müslüman hiç kimseyle alay etmez !

Okudunuz mu?  Muhyiddin İbn-i Arabi'nin şu sözleri şirk değil midir?

Okula da Atatürk Resmi asılıyor diye gitmemek de hiç yerinde bir davranış değildir, ki resim senin Eğitimin için bir engel değildir olamaz da. Atatürk Resmi seni şirke de sokmaz. Kemalistler de haşa Atatürke ne tapıyor ne de onu ilah edindiler. Eğer bir insan örneğin Hıristiyanlarin inancında olduğu gibi yani Hz. isa gibi Allah’ a ortak koşuluyorsa bu apaçık bir şirktir. Bir insanı ilahlaştırmak da sadece onu çok sevmekle olmaz. Bunun için şirk hiç de söz konusu olamaz yani Kemalistler Atatürkü sevmekle şirk girmezler çünkü onu ilah edinmiyorlar ve ona tapınmıyorlar ki sende bir Resim yüzünden şirke düşesin. Atatürk’ün kötü bilindiği gibi iyi ve vatana ve millete faydalı yönleri de olmuştur bunu kimse inkar edemez. Atatatürk olmasaydi Allahu alem bugün Türkiye olmayabilirdi.

Okudunuz mu?  İstediğin dua kabul olursa adak adamak

…..Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. 2/216


Ercan10
Kardeşlerim bazılarınız hakaret etmiş bana ama ne dediğimi anlamamis bir kaç arkadaş ben bu ebu hanzala haklıdır demedim ilmim yok bu konuda.ben diyorum ki ataturke tapiyorsa bile bazıları sırf fotosu asılı diye universiteside ben şirke bulaşırmiyim dedim bu adama tapan da var maalesef.

Okudunuz mu?  Cinler ve İnsanlar İlişkisi

atatürk, mumsema atat, Okul okumak

Bu kategoride yer alan Her sabah kalktığımda sperm akıntıları görüyorum her sabah banyo yapmaktan sıkıldım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Atatürk resimleri bulunan üniversitede okumak caiz mi