Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
sizden95
Abone

Sohbetlere katilmanın sevabı ve fazileti

Sohbetlere katilmanın sevabı ve fazileti

emre2199
Selamun aleykum sizlere bir soru olacak
Allahu teala sohbetlere bolca katılmanızı emretmiştir
Aynı bir filtre görevi görüp kalbimizi temizlediği için
En azın dan haftada 1 gitmeniz gerekirmiş sorum şu
Şimdi sohbetlere katılma fırsatımız çoğu zaman olmuyor youtube den güvenilir kanallar izlersek sohbete katılmış olurmuyuz ve sevabı nedir sohbetlere katılmanın ?

Okudunuz mu?  Gusül Abdestinde Dişler Önemli midir?

Yorum: Sohbetlere katilmanın sevabı ve fazileti

imam
Yotube gibi video sitelerinden alimlerin sohbetlerini dinlemek sevaptır fakat canlı gibi olmaz.
Ben Kıymetli Alim Nureddin Yıldız Hocanın hiç sohbetini kaçırmam gitme imkanı olmadığı için netten izliyorum sonra aileme ve arkadaşlarıma izletiyorum.
Bununla yetinmem hem ders veriyor hem ders alıyorum
——————————————————————-

Okudunuz mu?  Kabe imamları kimlerdir?

Allah’ın yeryüzünde dolaşan zikir melekleri vardır!




Ebû Hüreyre (ra)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sav) şöyle buyurdu: Allah’ın, yollarda dolaşıp zikredenleri araştıran melekleri vardır. allah-u Teâlâ’yı zikreden bir cemaate rastlarlarsa, birbirlerini Aradığınıza gelin! diye çağırırlar. (Hepsi gelip) onları kanatlarıyla kuşatarak dünya semasına kadar arayı doldururlar. Allah, -onları en iyi bilen olduğu halde- meleklere sorar: Kullarım ne diyorlar? Seni tespih ediyorlar, sana tekbir okuyorlar, sana tahmid okuyorlar. Sana ta’zim (temcid) ediyorlar derler.Rabb Teala sormaya devam eder: Onlar beni gördüler mi? Hayır! derler. Ya görselerdi ne yaparlardı? Eğer seni görselerdi ibadette çok daha ileri giderler; çok daha fazla ta’zim, çok daha fazla tesbihde bulunurlardı derler.Allah tekrar sorar: Onlar ne istiyorlar? Senden, derler, cennet istiyorlar Cenneti gördüler mi? der, Hayır, ey Rabbimiz. derler. Ya görselerdi ne yaparlardı? der. Eğer görselerdi, derler, cennet için daha çok hırs gösterirler, onu daha ısrarla isterler, ona daha çok rağbet gösterirlerdi. Allah Teala sormaya devam eder: Neden istiaze (korkuyorlar) ediyorlar? Cehennemden istiaze ediyorlar derler. Onu gördüler mi? der. Hayır, ey Rabbimiz görmediler derler. Ya görselerdi ne yaparlardı? der. Eğer cehennemi görselerdi ondan daha şiddetli kaçarlar, daha şiddetli korkarlardı derler.Bunun üzerine Rabb Teala şunu söyler: Sizi şahit kılıyorum, onları affettim! Resulullah (s.a.a.) sözüne devamla şunu anlattı: Onlardan bir melek der ki: Bunların arasında falanca günahkâr kul dahi var. Bu onlardan değil. O başka bir maksatla uğramıştı, oturuverdi. Allah Teala: Onu da affettim, onlar öyle bir cemaat ki onlarla oturanlar da onlar sayesinde bedbaht olmazlar buyurur.(Buhari, Da’avat 66; Müslim, Zikr 25, (2689); Tirmizi, Da’avat 140, (3595).

Bu kategoride yer alan İçimdeki ses sen Allaha inanmıyorsun gösteriş yapıyosun diyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sohbetlere katilmanın sevabı ve fazileti