Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
missa03
Abone

Bıktım usandım dayanamıyorum

Bıktım usandım dayanamıyorum

Kayıtsız Üye
Son aylarda öyle bir haldeyim ki tarifi imkansız az çok anlatmaya çalışacam. Usandım her şeyden herkesten. Bana acı çektirenlerden iftiralardan hakaretlerden vesveselerden ne kadar bıktığımı bir bilseniz. Dayanamıyorum gücüm kalmadı yaşamaya dair kendimde bir istek göremiyorum. Ayağa kalkacak halim yok biliyorum bana ALLAH a dua et sabret diyeceksiniz denedim defalarca ama olmuyor. Ah bir bilseniz her gün bügün intihar etmeme kararını almanın ne demek olduğunu hiç kolay değil kalbim paramparça iken gülmek . Dayanamıyorum diyorum ALLAH ım yapamıyorum gücüm kalmadı yeter diyorum isyan ediyorum kriz geçiriyorum sürekli ama bana kalan yine gözyaşı ne yapmalıyım? Rica ediyorum bana yardımcı olmayacak şeyleri söylemeyin.


Yorum: Bıktım usandım dayanamıyorum

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,
Yaşadığınız durum kolay değil. Bir nebze de olsa anlayabiliyorum. O öfke ve üzgünlüğün verdiği yıpratıcılığı bilirim.
Ancak Allahü Teala (Celle Celaluhü)’dan ümidinizi kesmemeniz gerekiyor. Bende benzer bir durumla karşı karşıyayım.
Bana düşmanlık ve kin besleyenleri Allah’a havale ettim. Siz de öyle yapın. Geçmişi de unutun. Bol bol dua edin.
Ayetel Kürsi, Fatiha, Felak, Nas, İhlas, Kevser ve Fil Surelerini sıkça okumanızı tavsiye ediyorum.

Okudunuz mu?  İslamda barış ile ilgili hadisler

Sinirli olduğunuz zamanlar için: forumduasi.com/dua-ile-ilgili-bilgiler/31452-ofkelenme-aninda-okunacak-dua.html

Size, Allah’ın en güzel isimlerini (Esma-ül Hüsna)’dan derdinize derman olacak olan isimleri ebced sayısına göre günlük zikretmenizi tavsiye ediyorum.
Namaza önem vermelisiniz ve bolca namaz kılın. İlla 5 vakit namazla da kısıtlı kalmayın, Teheccüd, Tesbih gibi namazlara da önem verin.
Ayrıca çok psikolojik bir sıkıntı yaşıyorsanız bir psikiyatriye veya psikoloğa görünmenizde fayda var.

Allah sizinle olsun.


Yorum: Bıktım usandım dayanamıyorum

Kayıtsız Üye
Bende bıktım usandim yalan dolan riya adeletsiz dünya ve bitip tukenmeyen sonu gelmeyen haksizliklar , ama bütün bunlara rağmen yinede hep sukrediyorum Rabbime sagligim yerinde kimseden bir şey yapmasını istemiyorum , gözlerim görüyor ve Ellerimde her şeyi yapabiliyorum yürüyorum felç değilim gitmek istediğim yere ayaklarım götürüyor beni , gözleri doğuştan görme özürlü olup yıllarca karanlık dünyasında yaşayıp yinede namazının arkasında dua edip sukreden halami düşünüyorum , çoğu insanın evsiz olup onları soğukta dışarda yatarken görüyorum , içeri girince sıcacık bizi karşılayan bir evimiz olmasi , işte bütün bunlar dertlerimizi sorunlarımızı unutturup bütün haksizlari görmezden gelip aslında şükür edicek ve mutlu olucak ne kadar çok sebebimiz olduğunu gösteriyor ben , hep üzüldugum zamanlar bunaldim artık dayanamıyorum , buraya kadarmış , dediğim ve haksizliklarin ardı arkası kesilmedigi zamanlar , ben hep en kötü sunu düşünürüm , ozaman derim onların yasadigina bakarak meğer ben hicbirsey yasamiyormusum derim ve bunu diyerek Rabbime büyük bir sevincle sukrederim , birde onların yaşadığını yasasaydim nasıl dayanirdim derim , intihar kelimesini ise asla agziniza almayın , o kurtuluş değil aslinda baslangictir , bunu tam anlamıyla kavriyarak , size sunulan acisiyla, tatlısıyla , geçici sıkıntısıyla , dayanilmazligiyla , ve yasiyacaginiz güzel günlerin , ayların, yılların, saatlerin, huzuruyla , yaşayın Sizi yoktan var edene sukrermekten vazgeçmeyin , asıl ozaman hersey bitmiş olur sizin için ,, unutmayın her karanlık gecenin aydınlığı vardır , sizinkide elbette yakındır , dua ise en büyük ilacinizdir , bıkmadan usanmadan umidinizi kesmeden biran bile şüphe etmeden ,, sonunda duası kabul olunan kullardan olacaksınız , yaşadığınız sıkıntılardan son bulucaksiniz!!!!!Allahuteala yar ve yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  İlk Müslüman Türk Devleti Kim?

Yorum: Bıktım usandım dayanamıyorum

Kayıtsız Üye
Yaşamak istemiyorum. Kimse beni sevmiyor. Ailem arkadaşlarım.. Hiç bir işe yaramıyorum.değersiz hissediyorum kendimi. Öldüreceğim. dayanamıyorum, evde çok bunaldım. Gidecek bir yerim yok. Gidecek yerim olsa param olmuyor..Bir kaç arkadaşım var görüşelim diyorum. Onlar bahane çıkarıyor.beni oyalıyorlar… Kursa gideyim diyorum iki gün sonra sıkılıyorum. Başıma bişi gelecek bişi olacak gibi hissediyorum… Bazen çok sıkılınca çıkıp yürüyorum. Sonra eve gelince yine bunaltı.. Nefes alamıyorum. Atanamıyor um.. Kimse iş vermiyor. Geçici de olsa iş vermiyor lar.. Hiç kimse… Annemler hep köyde… Annem burda olsa hep kavga hiç beni düşünmüyor. Ablam ilk çocuğum. Öbürü küçük. Sen dayanıklı sın..bak..Kardeş lerime ben bakıyorum. Yemek bulaşık. Herşey bana bakıyor… Ablamın beş yaşında çocuğu na bile. Tamam bakarım. Ama kimse beni insan yerine koymuyor..Bi sevgili bulup evlen medin diye benimle uğraşıyorlar. Eve gelip isteyenler oluyor. Haber gönderenler onlarada hep hayır diyorum. Evlenmemek için bir güç beni tutuyor. Kaç yaşına geldin birini bulamadın halaa diye diye başımın etini yediler. Bende bir arkadaşımla görüştüm. Bi kaç görüşmede sonra bana tecavüz etmeye kalktı.. Artık kimse istemez de beni.Belki çok güzel değil im ama çirkin de değilim… Beni beğeniyorlar.kendimi çok kötü hissediyorum. Kirlenmiş gibi..Artık hiç evlenemem Allah nasip etmeyecek diyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum. Öldürmeyi denedim.intihar başaramadım.yaşamak için bir umudum yok.yaşım 29 işim yok olmayacak. Eşim yok. Geceleri uyuyamıyorum. Hiç. Eskiden neşeliydim şimdi hep üzgün. Kardeşim benimle bir yere gelmiyor. Hep tek başıma yürüyorum. Ben söyleyince gelmiyor.ablam söyleyince her yere gdiyor… Benimle dalga imalı sözler.yaşamak için bir sebebim kalmadı..Allaha dua ediyorum… Babam bütün düğün masrafını emekli parasını ablama harcadı..kalanı da borçlara. Evlenmek istesem bile hiç para yok. Hiç. Belki de bunları beni evlilik ten soğuttu. Çogu tek başıma evde kaldım. Kimse arayıp sormadı bir hafta. Çok zor günler geçirdim.param da yoktu.şimdi. Beni ayakta tutan yaşamak için bir neden yok. İntihar denedim. Birgün başarıcam.ölsem sevinirler. Neden geldim dünya ya acı çekmek için mi. Geceleri uyuyamıyorum. Gündüzleri hep o an aklıma geliyor. Çıldırcak gibi oluyorum. Bazen saatler ce ağlıyorum. Herkes hayatını yaşıyor. Ben bir hiçim.. Ailemde yoksa yaşamak için bir sebep yok. Yok.iş yok.para yok.aile yok.eş yok.neden yaşayayım kii.

Okudunuz mu?  Kocam oğlumla bana çok kötü davranıyor her gün küfür hakaret ediyor bir dua istiyorum

USA NEW YORK
Gercekten uzuldum inan ki ALLAH tan umut kesilmez ya sabir dilemeni temenni ederim

New York Tan Selamlar


Kayıtsız Üye
Dünya madem fanidir değmiyor alaka-i kalbe.. intihar kurtulus değil yeni ve çok daha feci bir baslangic .bu sıkıntilar aslinda belki de sizin dunyadan yuz cevirmeniz için kader cihetiyle bakin olaylara. Peygamber efendimiz(sav) dunya hayatinda rahat yoktur. Buyurmus.rahat yok sabredersen Allah için sadece Allah için o zaman Allah seni mutsuz eder mi hic? . Biz sonsuz için yaratilmisiz bu hayatin bizi mutlu etmesinin imkani yok. Istersen çok iyi biriyle evlen ya da çok güzel bir hayatin olsun hep mutlu ol eğer Allah i razı edemezsek ne onemi var 60 yillik mutlu bir hayat kimi tatmin edebilir. Olsun çok sıkintili bir hayatimiz olsun haksizliklar alçakliklar yapilsin zalim olmaktansa mazlum olmayi tercih ederim. Allah razı olsun su kisacik sıkintili hayatimizda o yeter sonrasi sonsuzz mutluluk sabredersek insAllah. Bu sıkintilar bizim Allah i tanimamiz için bir kamçi. Internetten videolar izleyin baslayin Rabbimizi tanimaya.

Okudunuz mu?  Annem çok sinirli hep kavga ediyoruz onun için ne yapabilirim?

Kayıtsız Üye
Madem cismen faniyim bu fanilerden bana ne hayir gelebilir? Madem ben acizim bu acizlerden ne bekleyebilirim? Benim derdime care bulacak bir Baki-i Sermedi lazimdir. Yani senin derdine care Allah. Oyle öldum bittim diyerek değil O varsa her sey var O yoksa hiç bir sey yok diyerek candan sana yardim edecegine inanarak bir Allah.. düşünki fani zevkler sana manevi elemler bırakiyo cektigin bu sıkıntilar ise tam tersi manevi lezzetler ve ahirete yonelik sevaplar veriyo. Zaten lezzetler de sukur için verilmis sen sabret kardesim Allah için sabret. Intihari dusunme bile o çok daha fena bir yol. Zaten Allah "Allah in izni olmadan hicbir musibet değmez. Her kim de Allah a iman ederse, O onun kalbine hidayet verir.Allah her seyi bilir" buyurmus senin basina gelenlerden Allah in haberi var.bu da senin kalbini tatmin etmesi icn yeterlidir.cunku Allah hickimseyi unutmaz.sen bütün yuzunu Allah cevir işlerini Ona birak Ona dayan MADEM BU DUNYADA MUTLU OLAMIYOSUN TUM GUCUNLE AHIRETE CALIS KI O DAHİ ZÂYİ OLMASIN. Allah tanimaya Ona yonelmeye basla tum samimiyetinle insAllah Allah yardımcın olacaktir.

Okudunuz mu?  İltihap abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Güzel kardesim seni anliyorum az çok bir bayan deyilim ama bende kendimi tek basina birakilmis biri olarak görüyorum hayatim sanki bazen anlamsız geliyor intihari asla düsünmüyorum ama bazen uyanmasam artik dediyim oldu. Ama hayatimda birseyi çok iyi ögrendim. Nekadar yanliz olsanda yanliz deyilsin Allah bizi hiç bir zaman yanliz birakmiyor hep yanimizda. Ne zaman dua edersen seni duyor senin ona dönmeni isdiyor kardesim. Seytana kulak verme intihari aklina getirme dua et sabir et Allah sabir eden kulunu sever Allah’a yönel dinine saril pes etme asla. Bende çok ezildim kalbimi çok kiran oldu hatalarimda yanlislarimda benimde çok ama ne olursa olsun Allahimin yolundan kaç kere ciksam Allahima gine yönleniyorum cünkü tek huzur Allahin yolunda tek dostun Allah olsun ondan daha güzel dost mu olur.

Okudunuz mu?  İshalden ölen kişi şehit olur mu sebebi nedir?

Kayıtsız Üye
Dunya belalari,musibetleri mumin için gaflet(Allah i unuttugu her an) uykusuna dalmamak için tatli ilahi ikaz ve Rahmaniyetin iltifati hükmundedir. Hem her kim dunya hayatini esas maksat yapsa, belki gorunuste bir cennet içinde olsa da manen cehennemdedir ve her kim baki hayatina ciddi yonelmis ise iki cihan saadetine mazhardir. Dunyasi ne kadar fena ve sıkıntili olsa da cennetin bekleme salonu olarak umit içinde bekler musibetleri hoş gorur tahammul eder. Yani asil sorunumuz en dipte yatan neden bu dunya hayatini esas maksat yapmak. Dunya gibi bu sikintilarin da gecici oldugunu sabredersek bu sikintilarin cenneti kazanmaya vesile oldugunu anlayamamamiz. Senden ayrilan ve sana ait olamayan seylerle manasız uğrasma ve gecici işlerine bağlanip bogulma.

Okudunuz mu?  Yağmur isminin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Her sey en sonunda mirasin asıl sahibine,Allah a dönecek cunku herkes her sıkınti gidecek. Maddeye dayali olan bu dunyanin geciciligini anlayin. Amaclarinizda isteklerinizde maddeci olmayin Allah in rizasini arayin. Akli basinda olan insan ne dunyadan kazandigina mutlu ve ne de kaybettigi şeylere mahzun olmaz. Zira dunya durmuyor gidiyor. Sen de yolcusun.zaten ebedi ömrun önundedir. O baki ömurde gorecegin rahat ve lezzet ancak bu fani omurdeki calismalarin ve sabrinla olacaktir insAllah. Intihar cozum değil aklinin bile alamayaci çok daha berbat bir baslangic. Rabbimize yonel o yarsa herkes yar her sey yarar..

Okudunuz mu?  Şeytan kimlere musallat olur

Kayıtsız Üye
Bıktım Usandım Şu Dünyadan.Her şey Üstüme Geliyor.Gusül Alsam Yok Başka Birley Yapsam Olmuyor.Her Şanssızlık Beni Buluyor.Her işim Şerle Bitiyor.Bir Şerrin Hayrını Göremedim.Başka Birilerine bakınca herşeyi Çok Güzel 4 4 lük bana bakınca sadece babamın maddi durumuna şükr ederim.Ne İstesem Olmuyor.Müdlümanlığı Yaşamayan İnsanlar Mis Gibi Herşeyi Elinin Altında Ben Herşeyi Yapsam Herşey elimden gidiyor.Bu Olaylardan sonra namazıda bıraktım sadece Saygı Duyuyorum.Yardım edin Yoksa bu işin sonu intihara kadar Gidecek

Okudunuz mu?  Çakmak taşımak sünnet midir?

Kayıtsız Üye
Acaba olumsuz halde yazilar yazan kardeslerim suanki hallerinide yazabilirler mi ? Bende çok sıkıntılı zamanlardayım ve inanin baskasinin sıkıntıdan kurtulus hikayeleri bir nebze olsun rahatlama hissi veriyor.


Zeytinbibi
Ah kardesim bir bilsen ben de ne sıkıntılar.. ama ben sunu ogredim dunya hayatinda hiç dostun yok anan bile sana dusman oluyor bu ahir hayatta..Ama Rabbim nediyor.. benden baska dost bulamazsin diyor..Rabbim ben sevdim kulumu korumak için yalniz birakirim diyor. Hz. Ali r.a. bir sahabesi ona dertlenirken diyorki bu dert senle mi doğdu diyor..senlemi ölucek diyor.. sahabe hayir diyor.. hz Ali r.a. dünyada kalacak bir dert için neden uzulursun diiyor.. Anliyacagin herkesin bir derdi var.. ama biz en onemli derdimizi unuttuk ahireti unuttuk iste o bizimle hep olsekte kurtulamayiz.. gunahlarimizo dusunsek cehennemi dusunsek inan bana bu yalan dunyada yadadiklarimizi onemsemeyiz bile.. dert ne kadar buyuk olursa olsun bu dunyada kalicak biz ahirete goctugumuzde… sen Allah’a tum benliginle yonel ve cehennem ayetlerini oku.. inan bana dert tasa kalmiyor…Rabbim yar ve yardımcın olsun..

Okudunuz mu?  Doğum Sancısı İçin Okunacak Dua

Kayıtsız Üye
Şimdi bakın bende yaşadım aynı sıkıntıyı hep azar yedim hep dislandim benim yaşım on beş lise ikiye geçtim ama sorunsuz hayat yok ben bir kız sevdim kız beni sevmedi ben yanımda yürüyen arkadaşım okula gelmiyor hırsızlık yaptı bıktım artık dedim ve şunu yap sen bir şeyh danis ondan sonra yaz


Yaşamaktan bıktım usandım, artik dayanamiyorum herkes beni gormezden geliyo, bıktım

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinden Şafii ye geçtim ama zorlanıyorum,tekrar hanefi ye geçebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bıktım usandım dayanamıyorum