Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Karşı Alınması Gereken Önlemler

Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Karşı Alınması Gereken Önlemler

Trabzonlu
Soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı alınabilecek tedbirler;

1- Eğer evde soba kullanıyor isek kömürün yanmasını sağlamalıyız. Kömür iyi yanmadığı zaman CO (Karbonmonoksit) gazı ortaya çıkar. CO gazı havadan ağır olduğu için çabuk çöker bu da yerde yatan kişilerin zehirlenme ve ölüm riskini büyük bir derecede etkiler.

2- Soba zehirlenmelerini önlemek için gece yatarken sobalara kömür atılmamasına dikkat edilmeli. eğer atılıyor ise kömürün tam yanmasını beklemeli.

3- Doğal gazda ise hava alınabilen bir ortamın oluşturulması lazım. Örneğin banyo sofbeni doğalgaz ile çalışıyorsa banyonun geniş ve hava alan bir yer olması lazımdır. Bu sayede zehirlenmenin önüne geçilebilir.

4- Banyo küçük ve havalandırılması zor ise doğalgaz ile çalışan şofben yerine elektrikle çalışan şofben takılmalıdır. Bu sayede zehirlenme riski ortadan kalkar.

5- Eğer maddi durum yetiyor ise hava da bulunan diğer gazları uyaran aleti evimize taktırabiliriz. Bu sayede havaya karışan diğer gazı bize uyarı olarak bildirecektir.

İyi Ödevler..Başarılar..:)


Yorum: Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Karşı Alınması Gereken Önlemler

@hmet
Doğalgaz kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

1. Kullanma kılavuzunu okumadan kullanmamalıyız.
2. Doğalgaz kullanmayı öğrendikten sonra aileyi toplayıp hepsini bu konuda bilinçlendirmeli
3. Arıza anında kendiniz asla uğraşmayın servisi çağırın

< DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
Açıklamada, doğalgazın güvenli kullanımı için dikkat edilmesi gereken konular şöyle sıralandı:

– Tesisatlarınıza kesinlikle müdahale etmeyin ve yetkisiz kişilere müdahale ettirmeyin.

– Bacalı cihazların bulunduğu odalarda, mekanlarda kesinlikle yatmayın, uyumayın. Bacalı cihaz bulunan odanın kullanım amacını değiştirirken mutlaka İGDAŞ’a haber verin.

– Gazınızı açtırdıktan sonra tesisatınıza yeni bir cihaz bağlatırsanız, mutlaka bu durumdan İGDAŞ’ı haberdar edin. Bunun için İGDAŞ Çağrı Merkezi 444 36 36’yı arayabilirsiniz.

– Pencere veya duvarınıza monte edilen, ortama taze hava girmesini ve herhangi bir gaz kaçağı durumunda da doğalgazın dışarıya tahliye edilmesini sağlayan menfezlerinizi asla iptal etmeyin ve kapatmayın.

– Ocağınızı temizlerken ocağı doğalgaz tesisatına bağlayan esnek bağlantı elemanını çektirmeyin. İşlevselliğini ve sızdırmazlık özelliğini sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

– Yakıcı cihazlarınıza her yıl ısıtma sezonu başında yetkili servisler aracılığıyla bakım yaptırın. Bacalı cihaz kullanıyorsanız, cihazınızın baca sensörünün çalışıp çalışmadığını yetkili servise mutlaka kontrol ettirin.

– Bacalarınızı baca gazının kimyasal yapısından veya diğer dış etkenlerden dolayı deformasyona uğraması ihtimaline karşı yılda en az bir kez itfaiye tarafından yetkilendirilen baca temizleme firmalarına kontrol ettirin.

– Doğalgaz tesisatlarınıza her yıl ısıtma sezonu başında sertifikalı firmalar aracılığıyla genel kontrol ve bakım yaptırın. Sertifikalı firmalara www.igdas.com.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

– Lodoslu havalarda baca çekişi olumsuz yönde etkileneceğinden bacalı cihaz kullanırken baca gazı sızıntısına karşı daha dikkatli olun. Bacalı cihaz bulunan odadaki menfezlerinizin açık olmasını sağlayın.

– Doğalgaz boru ve bağlantı elemanlarını antipas üzerine sarı renkli yağlı boya ile boyayın. Boyama işleminde su bazlı boya kesinlikle kullanmayın. >


Yorum: Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Karşı Alınması Gereken Önlemler

Kayıtsız Üye
Bilgilendirdi gibi için teşekkürler…


soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri ile ilgili alınması gereken tedbirler, soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı alınabilecek tedbirler

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();