Ticaret, esnaflık ve alış veriş ile ilgili hadisi şerif , ayet lazım
faybar
ticaret , esnaflık ve alış veriş ile ilgili hadisi şerif , ayet lazım arkadaşlar yardımcı olursanız sevınırım
Cevap: yardım lutfen: ticaret , esnaflık ve alış veriş ile ilgili hadisi şerif , ayet
h38230
selamünaleyküm kardeşim bu konuda genel ifadelerle yaklaşıcam zaten konular birbiriyle ilintili
peygamber efendimiz rızkın 10/9 ticarettetir demiştir ticaret kazancı bereketli olan bir ugraştır
peygamber efendimiz pazarda dolaşırken bir buday satan zatın yanına gider elini bugday cuvalının içine daldırır görürki alttakiler üsttekiler gibi verimli değil ve kim bizi aldatırsa bizden değil demiştir kesinlikle hangi mevzuda olursa olsun dürüst davranmamız gerekmektedir az olan helal mal çok olan haram maldan daha bereketli ve hayılıdır Allah rasülü hz ömer ve bir çok sahabe ticaretle ugraşmışlardır eğer şeytanın vesveselerine kapılmadan terazide yanliş yapmazsak hayılı bir iştir ki bunun tersi olursa ateşten bir parça almış oluruz
alış verişte ortalıgı kızıştırmayı Allah rasülü yasaklamıştır
Yanıt: yardım lutfen: ticaret , esnaflık ve alış veriş ile ilgili hadisi şerif , ayet lazım
Galus
Hadis No : 3345
Ravi: Ebu Musa
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Şu hususlar da Allah’ı büyüklelemenin birer şubesidir: Bir müslüman yaşlıya ikramda bulunmak. İçindekiyle amel hususunda ölçüyü aşmayan ve ondan uzaklaşmayan Kur’an hamiline (hafızına) ikramda bulunmak. Adil olan iktidar sahibine ikram."
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 23, (4843)
Hadis No : 3346
Ravi: Enes
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular: "Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşı sebebiyle ikramda bulunursa, Allah yaşlılığında ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder."
Kaynak: Tirmizi, Birr 75, (2023)
Hadis No : 3347
Ravi:
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Küçüklerimize merhamet, büyüklerimize sayı göstermeyen bizden değildir." Bir rivayette şu ziyade gelmiştir: "…Ma’rufu emretmeyen, münkerden nehyetmeyen (de bizden değildir)."
Kaynak: Tirmizi, Birr 15, (1920)
Hadis No : 3348
Ravi: Aişe
Tanım: Anlattığına göre, kendisine bir dilenci uğramıştır, o da bir parça ekmek vermiştir. (Bir müddet sonra) üstü başı düzgün, kıyafeti yerinde bir dilenci daha uğramıştır. Hz. Aişe onu oturtup yemek yedirmiştir. Kendisine bunun sebebi sorulunca şu açıklamayı yapmıştır: "Resulullah (sav): "İnsanlara mevkilerine göre ikramda bulunun" buyurmuştur."
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 23, (4842)
esnaflık, alışveriş ile ilgili ayetler