Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

alonsof1
Selamun Aleykum dostlar, benim size sorum şu olacak belki sizde oynamışsınızdır veya görmüşsünüzdür bu oyunu adı clash royale çok güzel sağlam bir strateji oyunudur kendisi. Dün indirdim çok güzel zeka oyunu fakat bir şey dikkatimi çekti geri sildim.
Şimdi ben adımı yazdım sonra soyadımı yazdım soyadımın sonuncu harfi ise t harfi ile bitiyor, ama oyun o t harfini sanki haç işareti olur ya + işareti ona benzetmiş yani oyundaki t harfinin puntosu mu denir veya fontu işte tipi haç işaretini andırıyor bende bunu fark edince sildim. Ama oynamakta istiyorum sizce geri yüklesem oynasam bir günahı olur mu ? artı olarak birde hristiyanların yaptığı oyun
Haç işareti ile ilgilide her hangi sağlam bir bilgim yok daha çok hristiyanlar kullanıyor galiba birde Hz Meryem ile alakalı galiba. Evet biz Elhamdulillah Müslümanlar peygamber arası ayrım yapmıyoruz hepsini seviyoruz en çokta efendimiz Hz Muhammed (s.a.v) seviyoruz. Bilmeyerek günah işlemedim inşaAllah.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim olan odada yatılır mı?

Yorum: Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

Hoca
Oyunlarla ilgili soruyorsunuz bilgimiz yok o konularda. ne oynarız ne tavsiye ederiz.

Dini hüküm şudur: Farz ibadetlere ve yapılması gereken işlere engel olmayan, içeriğinde de haram işler olmayan oyunları oynamak caizdir.

< HAÇ (SALİB)

Hristiyanlıkta Hz. İsa’nın çarmıha gerilişin ve insanlığı ezelî günâhından kurtarmak için çektiği acıları ve ölümünü hatırlatan en önemli sembol. Haç; hem İsa’nın bir işareti hem de hristiyanların inançlarının ve dinlerine bağlılıklarının bir alâmetidir. Yani duruma göre; hayır duâ, takdis ve bir iman ikrarı hareketidir (Ancyclopedia Britannica, U.S.A. 1970, VI, 811; S.G.F. Brandon, A Dictionary of Comparative Religion, London,1970; s. 217). Haç, Hristiyanlık’tan önce de, dünyanın pekçok yerinde dinî mânâda ve diğer hususlarda sembol olarak kullanılırdı. Ancak dinî inanç, ibâdet ve diğer konularda ne derece kullanıldığı kesin olarak bilinememektedir. (En. Britannica, VI, 812). Haç: hristiyanlara göre, İsâ’nın çarmıha gerilişini tasvir eden dinî bir semboldür (Annemarie Schimmel, Dinler Tarihine Giriş, Ankara 1955, s. 230).
Haç ile ilgili olarak işaret edilmesi gereken hususlardan biri de çarmıha germe işidir. Çarmıh, Farsça, dört çivi demektir ve çapraz olarak üst üste konmuş iki tahtadan meydana gelen ve değişik şekilleri olan bir işkence aracıdır. Çok eskiden beri ölüm cezasına çarptırılanlar çarmıhın üzerine gerilerek işkence ile öldürülürdü. Çarmıh ile işkence usûlünü Yunanlılar pek az olarak, özellikle kölelere ve yol kesicilere uygularlardı. Romalılar da çarmıhı köleleri, yabancıları ve aşağı tabakadan olan kimseleri cezalandırmak için kullanırlardı (Brandon, a.g.e, s. 217).
Çarmıha gererek işkence etme geleneğini doğuya Romalıların getirdiği söylenmektedir. Onların doğuyu ele geçirmesinden önce, Asurlular ve İbrânîler suçluların ölülerini kazığa bağlarlar, böylece suçluları halka gösterirler ve adâletin kuvvetini belirtirlerdi.
Hristiyanlara göre çarmıha gerilmiş en ünlü kişi İsa’dır. Roma’lı hâkim Pontius Pilatus, İsa’yı ölüme mahkûm etmiş ve Roma askerlerine öldürtmüştür. Bu yüz den ilk hristiyanlar, İsa’nın çarmıha gerilmiş şeklini tasvir eden haç’ı, dinlerinin sembolü olarak kullanmışlardır. M.S. 312’de hristiyanlığı kabul eden Konstantin, ölüm cezası olarak çarmıha germe geleneğini kaldırdı. Bu tarihten sonra; hristiyanların haç’a bağlılıkları daha da arttı (En. Britannica, VI, 812).
İsa’nın haça gerilişi üzerinde ısrarla ve özel bir şekilde duran ilk kişi Pavlus’tur (Brandon, a.g:e, s. 217). Dolayısıyla Pavlus’un teolojisinde haç fikri en mühim yeri işgal etmektedir. Çünkü Pavlus’a göre, Hz. İsa’nın yeryüzünde sürdüğü hayat pek önemli değildir: O yalnız enkarnasyon (ekmek-şarap âyini) sırrına ve haçta ölümüne ehemmiyet vermektedir. İsa’nın haç’a yükseltilmesi, aynı zamanda göklere yükseltilmesinin şartıdır. Haç, inananlar için, "hikmet, adalet ve kurtuluş" demektir. Hz. Âdem’in, cennette yasak meyveden yemek sûretiyle işlediği ve bütün insanlara sirâyet eden ezelî günâhtan kurtuluş ve nihâyet, Hz. İsa’nın şeytanî kuvvetlere karşı kazandığı zafer demektir (Schımmel, a.g.e, s. 127-128).
İslâm’a göre Hz. İsa haç’a gerilmemiştir. Onun hayatı gibi, son durumu ile ilgili en doğru ve en güvenilir bilgi Kur’ân-ı Kerîm’de şu şekilde verilmektedir: "Bu, bir de inkârlarından Meryem’e büyük bir iftirada bulunmalarından ve Meryem oğlu İsa Mesih’i -Allah’ın elçisi- öldürdük" demelerinden ötürüdür. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar, fakat onlara öyle göründü. Ayrılığa düştükleri şeyde doğrusu şüphededirler. Bu husustaki bilgileri ancak sanıya uymaktan ibarettir. Kesin olarak onu öldürmediler, bilakis Allah onu kendi katına yükseltti…"(en-Nisâ, 4/156-158).
Barnaba İncili’nde de konu ile ilgili şu bilgiler verilmektedir:
"Askerler Yahuda’yla birlikte İsa’nın bulunduğu yere yaklaştıklarında, İsa çok sayıda kişinin yaklaştıklarını işitip, korkuyla geri eve çekildi. Ve on bir (havârî) uyumakta idiler. O zaman kuluna gelen tehlikeyi gören Allah, elçileri Cebrâil, Mikâil, İsrâfil ve Uriel’e İsa’yı dünyadan almalarını emretti.
Kutsal melekler gelip, İsa’yı güneye bakan pencereden çıkardılar. Onu götürüp, üçüncü göğe, daima Allah’ı tesbih ve takdis etmekte olan meleklerin yanına bıraktılar.
Yahuda herkesin önünden hızlı hızlı İsa’nın yukarı alındığı odaya daldı. Ve şâkitler uyuyorlardı. Bunun üzerine, mucizeler yaratan Allah yeni bir mucize daha yarattı. öyle ki, Yahuda konuşma ve yüz bakımından İsa’ya o şekilde benzetildi ki, onun İsa olduğuna inandık. Ve o bizi uyandırdı. Muallimin bulunduğu yeri arıyordu. Bunun üzerine biz hayret ettik ve cevap verdik: "sen Rab, bizim muallimimizsin; bizi unuttun mu?" O gülümseyerek dedi: "Şimdi, benim Yahuda İskariyot olduğumu bilmeyecek kadar budalalaştınız!"
Ve o bunu derken askerler girdiler, ellerini Yahuda’nın üzerine koydular; çünkü o, her bakımdan İsa’ya benziyordu…"(Barnaba İncili, 215-216).
Ahmet GÜÇ >

Okudunuz mu?  Erkeklerin Saç Boyatması Günahmıdır?

Yorum: Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

alonsof1
Evet hocam teşekkür ederim o zaman oynamamda bir sakınca yok galiba.

Birde hocam bizim işte haç işaretinin anlamanı araştırmak günah mıdır ? Mesela sizde İncil de ki bir ayet i vermişsiniz böyle İncil in okumak günah mıdır yani asıl kitabımız Kur’an-ı Kerim iman ediyoruz bütün kitaplara ama nasıl diyeyim Kur’an a uyuyoruz geçerli kitap o peki sadece araştırma okuma niyetiyle haç olsun diğer bilgiler okumak İncil vs günah mıdır

Okudunuz mu?  Mahşer günü nasıl bir vücudumuz olacak

Yorum: Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

solarenergy
Haç dediğin ne ki? Insan uydurması birşey. Şimdi ağaçta, bitkide, orda burda haç şekli oluşmuş diye onları kesecek miyiz? Boş işler.

Haç maç diye bir şey yoktur. Hepsi şekil işte. Bunlara mana verip taparsan o başka tabi. Neyse…. Yani şekil işte kardeşim abartma.

Okudunuz mu?  İç çamaşırımda sarı lekeler var cünüp müyüm

alonsof1
Hocam çok teşekkür ederim. Yok zaten kesinlikle mana verdiğim falan yok sadece onlara benzememek için böyle dikkat ediyorum. Allah razı olsun.


furkan
O oyunu bir zamanlar bende oynamıştım, oyunda hiç sakıncalı bir şey ile karşılaşmadım. Gerek karakterler gerek oyundaki yazılar vs. vs. Ancak senin takıldığın şey komiğime gitti biraz. O oyundaki T t harfi yazı fontuyla alakalı. t harfinin altındaki kıvrımı silmişler haç olmuş ama o amaçla koyduklarını sanmıyorum. İnternet’te bir çok yazı fontu bu şekilde ve sadece estetik görünümünden dolayı kullanılıyor ki bende bu fontları basit grafik tasarımlarımda kullanmaktayım.

Okudunuz mu?  Allahümme rabbena ya rabbena tekabbel minna inneke entessemi'ul alim duasının anlamı nedir

Ayriyeten diğer arkadaşında yazdığı gibi "haç" insan uydurması bir şeydir bu tarz şeylere çok fazla takılmamak lazım.


alonsof1
Hocam Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim aynen beynimdeki fonta tercüme oldunuz aynı o şekil işte. Ama haklısınız çok takılmamak lazım Allah sizden ve herkesten razı olsun bütün müslümanlara afiyetli hayırlı bir ömür nasip etsin inşaAllah.

Okudunuz mu?  Musab b. Umeyri evinde misafir eden Medinede İslamı yayan sahabinin adı nedir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bu oyunu oynadığınız için soruyorum size sorumu.Oyun içindeki bazı karakterlerin avret yerleri görünüyor valkrey falan bu o oyunu haram yapmaz mı veya pes oynarken oyuncuların dizlerinin üstü görünüyor bu şekilde avret yerleri görünen oyunları oynamak caiz mi?

Okudunuz mu?  Allah'a şirk koşan küfre giren ve alay eden

Kayıtsız Üye
Clash Royale de sakıncalı bir şey görmedim demişsiniz ama içinde büyü büyücü var avret yeri görünen kadınlar saçı açık kadınlar var bunlar günah değil mi ve ilk başta Kur’an’ı Kerim i okuyacağız ama İncili arastirmaz tevrati araştırmazsak (değiştirilmiş versiyonlarını) onların batıl inançlarını bilmeyip bizde aynısını yapabiliriz

Okudunuz mu?  Ramazan ayında ihtilam olmak

Çok oyunculu oyun, bilgasaayr oyunu

Bu kategoride yer alan Aileyi ikna etmek için hangi duayı okumam lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?