Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

alonsof1
Selamunaleykum dostlar. YouTube da video izlerken bir ilahinin remix versiyonuna denk geldim ve kulağa çok hoş geldi sevdim. Ama şarkının kökü orjinali Maher Zain adlı sanatçının Mawlaya isimli şarkısı. Ama bunu bir aranjör remikslemiş ve güzel olmuş ama sonuçta ilahi ve Mevlam demek diye biliyorum. Yani bu remiksli olanı dinlemekte sakınca günah var mı?

Linki verim sizde bir bakarsınız.

https://youtu.be/9OTUXNRB-uY


Yorum: Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

emirhan uysal
Aleyküm selam dostum.Bence bunu dinlememilisin.Günah olma takdiri Allahındır.Biz ancak caizdir veyahut değildir diyebiliriz.Caiz değildir düşüncesi şurdan gelir : İlahiler veyahut neşidler Allahı hatırlamak için dinlenir.Bu da tamamen amacında çıkıp bar veyahut club havası katmış gibi oluyor.Allahı hatırlamak istiyorsanız Kuran dinleyin.Sizce Kuran remix olsa doğru olur mu bir de bu yönden düşünebilirsiniz 🙂 Normal öylesine dinlemek istiyorsanız dinlemenize ben karışamam ama ben Kuran dinlemeyi ilahi dinlemeyi ve neşid dinlemeyi severim veyahut fon olabilir Allah en iyisini bilendir 🙂


Yorum: Dini ilahi şarkıların Remiks olarak dinlenmesinde sakınca günah var mı?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim

Müzik domuz eti, şarap gibi zatıyla haram olan bir mesele değildir. Hiçbir enstrüman ya da müzik türü haram değildir. Bir şeye haram demenin kriteri Allah’ın ayeti Rasulullah’ın mütevatir sünnetidir. O da yetmez, bu ayet ve hadisi bütün alimlerin aynı şekilde anlaması gerekir. Örneğin, İçki içmenin haram olması, namazın farz olması gibi.

Müzikte kriter ise İslam’a aykırı olmayan, şehveti teşvik etmeyen, Allah’a isyana çağırmayan, Allah’ın ayetlerini hafife almayan bütün müzikler helaldir. Hem icra edebilirsiniz hem de dinleyebilirsiniz. Yalnız bu kriterlere dikkat etmek şartıyla. Rasulullah’ı hicrette karşılayan Medineli hanımlar Rasulullah’ı ne güzel bir müzikle karşılamışlar. Ben Rasulullah’ın bu kadınları kınadığını ya da yasakladığını hiçbir hadisten duymadım. Rasulullah’ın müziği zemmeden (kötüleyen) hadisleri yukarıdaki kriterlere ters olan durumlardır. Ayrıca çocuklarımız Disney çizgi filmlerini izlemek yerine kendi çizgi filmlerimizi yapıp onlara kendi müziklerimizi nasıl koyacağız. Eğer müslümanlar bu alanla ilgilenmezse hep kafirlerin subliminal mesajlarına mı maruz kalacağız.

Müzik hayatla içiçedir. Onu reddetmek hayatı reddetmektir, vesselam!

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();