Kendimi Değiştirmek İstiyorum
Günahkarlık
Selamun aleyküm arkadaşlar. Şuan 28 yaşındayım. 25 yaşında kapandım. Başıma gelen bir olaydan sonra kapalı olduğum halde İslamı gereği gibi bilmediğimi anladım. 2 yıldır değişmeye çalışıyorum. Namazlarımı huşu ile kılıyorum namazda bir problemim yok ama istediğim değişikliği gösteremedim. Kimsenin kalbini kırmamak istiyorum, en ufacık kalp kıracak söz söylememek, az yiyip içmek, az konuşmak, az uyumak,televizyon karşısında ömür tüketmemek istiyorum. Ama bunları istediğim gibi yapamıyorum. Bugun annemle temizlik yaptık, o bana bağırınca bende ona bağırdım ama böyle olmak istemiyorum artık. Nerden başlamalıyım arkadaşlar, bu değişim o kadar kolay bir şey değilmiş. Tövbe almadım hiç, dışardan ilahiyat ta okumak istiyorum, tövbe almakta istiyorum, hatta hafız olmayı bile istiyorum hepsini birden istiyorum. Kendimi dine adamak istiyorum. Ama nerden başlamalıyım bilmiyorum. Gerçekten değişmek istiyorum ağzımdan boş Kelam çıkmasın, hikmetli konuşuyum istiyorum. 28 yaş bunlar için geç mi. Ne olur yardımcı olun. Birde görücü usulü tanıştığım biri var rabıta yaptığını söyledi ben hiç rabıta yapmadım çok cahilim. Önce evlenerek mi başlanmalı bilemedim. Allah rızası için yardımcı olun hocalarım var içinizde yardım bekliyorum
Yorum: Kendimi Değiştirmek İstiyorum
vel Fecr
Yaşınız geç değil. Amellerde şuura ulaşmanız için ilim şart. Örneğin namaz ile alakalı ayetlere ve hadislere bakarak amelinizi yükseltebilirsiniz. Anneye karşı sorumluluklarda şuurlanmak için gene ayet ve hadislere bakabilirsiniz bu şekilde sizde şuur meydana gelir ve yaptığınız amelin islamda yerini bilerek yaparsınız.
Her meseleyi aynı anda yükseltmeye çalışırsanız şeytana karşı zaafınız çok olur. Şeytana birçok kapı açarsınız. Size tavsiyem meseleleri tek tek hayatınıza geçirin. Bir hafta tv izleme saatinizi kısaltın. Diğer hafta yemenizi azaltın gibi. Bunlar ay’da olabilir. Hepsini beraber yükseltemeye çalıştığınız ameller yükselmeyince bu sefer hepsini bırakırsınız.
Tevbe almak bidattır. Eğer tevbe edilecekse açarsın elini rabbine samimi bir tevbe edersin. Duanın makbul olduğu saatler özellikle farz namazlarını peşi ve teheccüd namazından sonra yapılan dualardır.
Rabıtada islamda yoktur o da bidattır . Allah ile arana hiç bir kulu sokma. Dinini öğrenmek için hariç. Düşünmek tasavvufi haller triplere girmeler falan bunlar caiz değil. İslamda tasavvuf vardır ama günümüzdeki gibi aşk mevzuları değildir. Gerçek tasavvuf islam ile hemhal olmak ve ahvaline yansımasıdır. Bunun içinde ihsan vardır takva vardır.
Allah’a emanet.
Yorum: Kendimi Değiştirmek İstiyorum
Kayıtsız Üye
Biz hristiyan mıyız da tövbe alıyoruz? Ne kadar sakat bir söz? Tövbemizi tek kabul edecek Allah’tır. Biz sadece ona yöneliriz. Allah’ın dışında insanların tövbeye yöneldikleri varlıklar da Allah’a bağlıdırlar. Onların da ihtiyaçları vardır. Hiç bir şeyw ihtiyacı olmayan varlığa dua ve tövbe edilir. O Allah’tır.
Yorum: Kendimi Değiştirmek İstiyorum
Kayıtsız Üye
Benim dinimde tövbe almak diye bir şey yok. Hiç kimse benim günahlarımın affında aracı da olamaz. Biz hristiyan değiliz. Günah çıkarmayız.
Her şeyden önce yedikleriniz helal olsun. Market alışverişlerinizde helal markaları alın. Yediğiniz haramsa yol almak zor. Sonra gözlerinizi koruyacaksınız. Harama bakmak yok. Tv izlemeyin yanı gereksiz programları. Mutlaka bir ders programınız olsun. Sevdiğiniz ehli sünnet tevhid ehli bir alimin sohbetlerini izleyin. Günde 40 45 dakikayı geçmesin ve notlar alın. Sindire sindire dinleyin. Ne demek istediğini tefekkür edin. Size tavsiyem haftada iki gün oruç tutun varsa imkanınız. Namazlarınızı asla aksatmayın. Varsa fırsatınız. ezan okunmadan 10 dakika önce abdest alıp seccade basına oturun dua edin zikir çekin. Günlük zikir programınız olsun. Mesela her gün bir esma belirleyin kendinize o gün o esmayı anlamını düşünerek 100 kere zikredin. Müzik dinlemeyin ki ruhunuz kirlenmesin. Kuran okuyun her gün 1 sayfa mesela. Ama mutlaka arapçasından sonra tefsirini de okuyun ve ayetler hakkında düşünün.
Bir de ilahiyat okumanın gerekliliği tartışılır hele ki hadis inkarcılarının kol gezdiği fakültelerde hiç önermem. Hatta uzak durulması gerekir diye düşünüyorum. Açıktan ilahiyat ise iyi olabilir ama benim gözlemlediğim çok da fayda sağlamıyor insanlara.
mertjundullah
Aleyküm selam. İlahiyat okumak şu zamanda oldukça tehlikeli. Eğer ki ilim konusunda eksikseniz İlahiyattaki bazı hocalara Tedbirinizi almadan ‘sıfır ilimle’ denk gelirseniz; dinimi ve itikatımı sağlamlaştıracağım derken ateist veya deist olarak İlahiyattan çıkarsınız, böyle İlahiyat çıkışlı gençler oldukça çoğaldı.. Öncelikle Kuran mealini (ama öyle her önüne gelen itikadı bozuk olanların mealini değil) – meallerin tefsirlerini ve hadisleri okuyup manalarını öğrenin, düşünün, amel edin. İlmine ve itikadına güvendiğiniz kadın alimlerin ilminden istifade edin çok yol katedersiniz. Ama öğrendiğiniz ilimlerle amel edin altın kural budur. Çünkü ‘(İlim öğrenmeyen) câhile bir kerre, (ilim öğrendiği hâlde ilmi ile amel etmeyen) âlime yetmiş kere yazıklar olsun.’ Buyurdu efendimiz Hz Muhammed (sav.).
Allah sizin ve bütün iman edenlerin hidayetini arttırsın, Selametle.
Kayıtsız Üye
sizde baştan bir düşünce hatası var.
Hayatı kendini boşluğa dayamayla yani sırtını sağlam duvara yaslama yerini boşluğa yaslamayla ve ordan birde çeşitli umutlar emeller beklentisiyle nereye varabilirsin.
Boşluktan geriye yankı bile gelmiyor, yoksa sen kendinden veya başkalarından bunun tersinde bir şeymi duydun . Hikaye anlatan çok olur ama gerçekler olması lazım insanı asıl ilgilendiren yoksa hikaye dinlemek istesem Alaadinin lambası bile daha gerçekci.