Anasayfa
7 Eylül 2023, 19:42
sizden93
Abone

Kumar ve Bende Bıraktığı Zararlar

Kumar ve Bende Bıraktığı Zararlar

xyzs42
Selamün aleyküm. Öncelikle yazacaklarım biraz uzun olacak ama sabırla okumanızı diliyorum. Hem yardım talep ediyorum hemde genç kardeşlerime bir ışık olması niyetiyle paylaşımda bulunuyorum.

Ben beş yıl önce maddi durumum gayet iyiyken kumar belasına bulaştım. İlk başlarda bana adrenalin duygularını kabarttığı için çok zevkli geldi. Sürekli kazandım kaybettim. Bir süre sonra binlerce lirayla oynamaya ve sürekli kaybetmeye başladım. Kredi çektim defalarca. Kredi kartlarını patlattım, yetmedi çevremde beni seven insanlara kredi çektirdim yetmedi çevremde beni seven insanlardan elden borç aldım markete borç yaptım derken beş yılın sonunda 280 bin TL borç içerisinde buldum kendimi. Borcumu kapatacak hiç bir birikimim evim arabam yok sadece 8 bin TL civarı maaşım var. En son bittim artık. Eşim haklı olarak beni bıraktı gitti ama Allah razı olsun bugün gel herşey düzelecek desem gelecek. Neyse ben tamamen tükendim rezil rüsva oldum. İsimden olma tehlikesi yaşadım. Alacaklılar sürekli arıyor mesaj atıyor tehdit ediyor taciz ediyor. Bir telefon çaldığında korkarak bakıyorum bir mesaj geldiğinde içim ürpererek bakıyorum. Psikolojim bozuldu. En sonunda beni yaratan Rabbime sığındım. Gusul abdesti aldım. Arkasından iki rekat namaz kıldım ve tevbe ettim. Şimdi beş vakit namazımı kılıyorum. Kumar oynamıyorum. Beş vakit namaz kılmak kumar oynamanın yanında ne kadar basit ve kolaymış meğer!!!!! Benim gözlerime beş yıl boyunca sanki bir perde inmiş beni bir kör kuyuya atmışlar ve sanki o kuyudan yeni çıkıyorum gözlerimi yeni açıyorum. Evet kendimi tam olarak böyle tarif edebilirim. Sanki ben beş yıl boyunca hiç yaşamamışım. Ama yaşayacak çok şeylerim var belkide. Ama şu an borçlarımı ödemekte çok zorluk çekiyorum. Rabbime söz verdim. Samimi olarak pişmanlığımı dile getirdim. Allah im dan beni affetmesini bir daha kumar oynamayacağımın sözünü verdim.
Alacaklılar sürekli beni tehdit ediyor taciz ediyorlar. Sürekli bana beddua ediyorlar. Artık dengem bozuldu. Ben borcumu inkar etmiyorum kabul ediyorum. Öyle bir borç altındayken adama nasıl diyeyim iki yıl sonra borcumu ödeyebilirim diye? Çevremde bana güvenen insanlarında aile hayatlarını mahfettim. Çok vicdan azabı çekiyorum. Çok zordayım lütfen yardımcı olun dini yönden. Rabbimden ayrı kalmak istemiyorum. Bunca yıl yüz çevirmişim ben ona. Ama içimdeki suçluluk duygusunu ve vicdan azabını bastıramıyorum. En fazla her insan hata yapar önemli olan bu hatadan dönebilmek diyebiliyorum.

Okudunuz mu?  Muska okuma

Beni sabırla dinleyen genç kardeşlerime ve büyüklerime diyeceğim şudur; kardeşlerim, büyüklerim: bakın ben bir belaya bulaştım. Çok şeyimi kaybettim. Yıllarımı paralarımı geleceğimi aile hayatımı çevremi eşimi dostumu her şeyimi. Size YALVARIYORUM KUMAR, İDDİA VS İŞLERE BULAŞMAYIN. ABDEST ALIN NAMAZ KILIN HUZURU İSLAMDA ARAYIN. ENERJİNİZİ KUMARA HARCAMAYIN SİZE TECRÜBELİ BİRİSİ HATAYA DÜŞMÜŞ BİR GÜNAHKAR OLARAK YALVARIYORUM.

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünnetinde Subhaneke Duasını unutup sonradan hatırlamak

Yorum: Kumar ve Bende Bıraktığı Zararlar

vel Fecr
ve aleykum selam.
Allah sizi muhafaza etsin inş.
o durumlardan tevbe edip çıkmakta her baba yiğidin harcı değil.
zamanla herşey düzelecektir Allahın izniyle.
siz samimiyetinizi ve istikrarınızı koruyunuz.
hasbunAllah ve ni mel vekil.

Okudunuz mu?  Üniversite mezuniyete katılmak caiz midir?

Kumar

Bu kategoride yer alan Açık parfüm caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kumar ve Bende Bıraktığı Zararlar