Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

alonsof1
Selamunaleykum. Hayırlı günler. Bir söz var şöyle Müslüman az uyur diye. İşte ben buna çok uyduğum söylenemez. Gece saat 24:00 da uyuyorum Sabah namazı için sabah saat 05:00 de kalkıyorum. Ortalama 4.5 saat uyumuş oluyorum. Ama gün içinde odaklanma sorunu uyuşukluk vs yaşıyorum. Dinç olamıyorum.
Namazı kılıp hemen yatıyorum ve artık 09:30 gibi kalkıyorum ama bu sefer de kendimi kötü hissediyorum çok uyudum diye. Tabi bunu her gün yapmıyorum. Okul günleri 09:30 dan daha erken saatlerde kalkıyorum.
Sizce tekrar uyumayıp 5 saate zorlamalı mıyım?

Okudunuz mu?  Ailemin benim için istediği kızı istemiyorum diye kavga ediyoruz ne yapmalıyım detaylı anlatıyorum

Yorum: 5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

furkan
Kerahat vakitleri dışında uyumaktan sorun gelmez. Sağlıki açıdan yetişkin bir insan 7-9 saat arasında uyuması iyidir. Uyku problemin varsa bir doktorada başvurabilirsin, o sana bir program vererek uyku düzenini sağlıklı hale getirecektir.

Okudunuz mu?  Prof.Dr. Abdülaziz Bayındır kimdir?

Yorum: 5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

Omer Faruk
< Tabi bunu her gün yapmıyorum. Okul günleri 09:30 dan daha erken saatlerde kalkıyorum.
Sizce tekrar uyumayıp 5 saate zorlamalı mıyım? >

Aleykümselam Kardeşim,

Her bünyenin kendine uygun ihtiyacı vardır. Uyku üzerinde yapılan pek çok araştırmadan öğrendiğim kadarıyla dengeyi tutturmak hem sağlık için hem de normal hayatta verimli olmak için önemlidir. Vücut aklına itaat eder. Aklının emretmediği hiçbir şeyi vücut kabullenmez. Eğer vücut daha fazla uyumak istiyor ama vücudun buna ihtiyacı yok ise bunun başka sebepleri olabilir;

Okudunuz mu?  İkna etmek için okunacak dua

1- Motivasyon düşüklüğü
2- Depresyon
3- Kaygı vs.

Bunlar sende olduğu için söylemiyorum. Uyku ile beynimizin ilişkisini açıklamak için söylüyorum. Örneğin, bazı insanlar aşırı sıkıntılı olduğunda sürekli uyurlar. Bunun sebebi beynin zararı engellemek için uyku bölümünü harekete geçirmesidir. Aslında bu vücudun sağlıklı bir tepkisidir. Eğer zihnimizi düzenlersek vücud da zihnin dengesine çabucak uyar.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken besmele çekecek miyiz?

Sana gelince. Uyandığında kendini nasıl hissediyorsun? yorgun mu, dinlenmiş mi? Mesela, danışmanlık yaptığım bir ailede baba, okula giden oğluna sınırsız bilgisayar oyunu hakkı tanımıştı, bir şartla; sabah namazından sonra… Sabah namazına kalkamazsa bilgisayar oyunu oynayamıyordu. Dolayısıyla çoğunlukla sabah namazına kalkıyor ve oyununu oynuyordu. Bu uygulamayı doğru veya yanlış olduğu için anlatmadım. Anlatma amacım, eğer sabah namazından sonra seni ayakta tutacak bir hedefin yoksa vücudunun ihtiyacı olmasa bile doğrudan yatağa dönersin.

Okudunuz mu?  Milli piyangodan çıkan parayla ev alabilir miyim?

Selametle, kardeşim..


Yorum: 5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

alonsof1
Ömer Faruk hocam gerçekten çok haklısınız evet aynen öyle aslında sabah kalkınca ne yorgun ne çok dinç oluyorum orta halli oluyorum ama namazı kılıp bekliyorum yapacak bir şeyim yok sonra biraz yatağa tekrar giriyorum dediğiniz doğru. Biraz daha fazla yatıp 6 saat namaz kıldıktan sonra bir şeylerle meşgul olmalıyım. Artık Kur’an okurum sonra bende bilgisayar oyunu oynarım artık. 🙂 Herkese Hayırlı Ramazanlar
Teşekkür ederim hocam.

Bu kategoride yer alan Oruçluyken taharet almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?