Depresyonun Sebebi Ne Olabilir?

Depresyonun Sebebi Ne Olabilir?

Kayıtsız Üye
Ben yaptığım araştırmalarda depresyon grubu hastalıkların bilinç altında atılmış ve baskılanmış bazı olaylardan kaynaklandığını ve zamanı geldiğinde çözüme kavuşturulması gerektiğini öğrendim.
Kendimde de psikoz bir durum var. Depresyonun bir türü hastalık. İlaç kullanmadığımda sürekli beni azarlayan ve eziyet eden kişilerin sanrısal görüntüleri gözümün önüne geliyor.
Mesala bir iş ile uğraşırken sürekli fotoğrafımı çeken insanlar görüyorum. Bir iş ile uğraşırken gıybetimi yapan insanlar görüyorum.
Dalga geçen insanlar görüyorum.Bu davranışı yapan kişiler genel olarak mesala gıybet etmişse gıybetimi etmiş kişilerdir.
Yani kötülük yapmış ise hayali görüntü ve sesleride kötülük yapıyor. Ama tabiki küçük bir ayrıntı var suç işleyen cezasını çekmiş ise görüntüsü gelmiyor.Mesala küçükken bir deli adam bana tokat attı.
Etraftaki kişiler ona çullanıp onu engellediler yani suça tepkisiz kalınmadığı için onun hayali görüntülerini görmüyorum.Başka bir örnek vereyim,okulda gıybetimi yapan bazı insanlar oldu. ama bunlar haset etmediyse hayali olarak görüntüsü gelmiyor.Yani niyeti iyi ise gıybet etsede görüntüsü gelmiyor.Ama haset ederek gıybet edenlerin hayali görüntüleri geliyor.
Gittiğim doktor şu tavsiyeleri verdi:"
1-Duruşun önemi yok mühim olan kafanın içindeki dürüstlüktür.
2-Geçmişi yargılama.
3-Hayatta her şey istediğin gibi olmaz.4-Henüz yaşanmamış bir anı sorgulayamayız.
5-İnsanlara fazla güvenme,dışardan güzel görünüp sahtekar olan kişiler vardır.
6-Sevdiğin kişi senden güven alamazsa senden vazgeçer.
7-Yardım severlikte çizgiyi geçme.
8-Servetine el koyulan bir katip varmış.Dili dönmediği için kendini ifade edemiyormuş.Ağzına çakıl taşlarını almış,dilini döndüre döndüre konuşmayı öğrenmiş.
9-İnsanlar konuşmalarını yanlış anlarsa,negatif bir elektirik alırlar.Düzgün konuşmayı öğrenmelisin.
10-Davranışlarında düzgün olmalı." Bu tür tavsiyelerde bulundu. Siz ne dersiniz bu konuda.Yardımlarınız için şimdiden Allah razı olsun tüm mümin kardeşlerimden.


Yorum: Depresyonun Sebebi Ne Olabilir?

NurIsik
Merhaba dostum,

İnsanın ürettiği bir arabanın, cihazın insan tarafından yazılmış bir kılavuzu olduğu gibi, bu denli çok geniş ve zıt duygu ve hissiyatlara sahip insanında yol gösterici bir kılavuza ihtiyacı var. Seni kim yaratıp bu duygu ve hisleri verdiyse, seni en iyi "Sana şah damarından daha yakınım" buyuran Rabbin olan Allah (c.c.) tanıyor ve biliyor. İçinden geçenleri, üzüntülerini, her şeyini biliyor, doğusundan ölümüne kadar. Allah’ın (c.c.) kullanım kılavuzunu evvela bize Hz. Muhammed (s.a.v.) Kuran-I Kerim ve Hadis-İ Şeriflerle getirdi. Bunları alarak, tepside bir ilaç şeklinde bize anlatan ve sunan büyük Alimler geldi. Bu asırda en çok psikolojik sorunlara iyi gelen bir Kuran Tefsiri olan Risale-İ Nuru sana şiddetle tavsiye ederim. Psikolojik sorunlara çok iyi geliyor. Kendin başta anlamaya bilirsin, ama anlayan insanları bulup beraber okuyabilirsin.

Son olarak diyeçeyim: Nasıl karnın açıktığında, susadığında yemek yeyip şu içiyorsan, gıdasız yaşıyamıyorsan: Aynı şekilde Ruhunda günlük gıdaya ihtiyacı var. Bunu da ancak Allahı (c.c.) Namazla, Kuranla çokça anarak verebilirsin.

Kardeşim hayat çok kısa, bu sıkıntılarından Allah’a (c.c.) kaç, dünyadan kaç, Ona koş.


Yorum: Depresyonun Sebebi Ne Olabilir?

NurIsik
Ve bir şey daha söylemek istiyorum sana güzel insan: Nasıl bir işe girmek için torpil, tanıdığın sana kolaylık sağlıyorsa. Aynı şekilde: Allah’ın (c.c.) en çok sevdiği insan Hz. Muhammed (s.a.v.) her gün çokça salavat getirirsen, Onun hürmetine istersen, Onun Allah (c.c.) katında çok büyük hürmeti var. Efendimizi (s.a.v.) Allah (c.c.) asla geri çevirmez, hatırını kırmaz. Efendimizin (s.a.v.) hayatını okursan (Şifa-İ Şerif İsimli eserden) ve Ona çokça salavat getirirsen, göreceksin ruhuna iyi gelecek. Seni gözlerinden ve ellerinden öptüm.


Yorum: Depresyonun Sebebi Ne Olabilir?

Kayıtsız Üye
güzel kardeşim… Allah avc insana ihtiyacı olanı vermeyi üzerine almıştır, istediklerini vermeyi değil. Allah avc bizim Rabbimizdir ve bize ihtiyacımız olanı verecekdir, bu konuda endişeye kapılmaya gerek yokdur. ancak isteyipde kavuşamadıklarımızın veya istemeyipde başımıza gelenlerin, bize neler getirdiğini neler getirebileceğini veya nelerden koruduğunu hiçbir zaman bilemeyiz. bu hususda şöyle olsaydı böyle olsaydı demekde yersizdir ve uygun değildir. başarının kriterini Allah avc vermiştir ve heykellerini yaptıran hükümdar olan nemrut veya hazinelerini taşımaya binekler yetmeyen karun bizim örneğimiz değildir. bizim başarı örneğimiz, kavminden çoğu kimsenin kendisini başarısız gördüğü ibrahim as dır.

gönlümüzde iman olması; her şeyin istediğimiz gibi olmasına, herkesin takdirini kazanabilecek olmamıza karşın; bizi Rabbimizden uzaklaştırabilecek sayısız seçenekden çok daha değerlidir. olanda hayır vardır.

eğer bir şeylerin sebeblerini görmek istiyorsan, zamanında neyi çok istediğine bak. makul ve güzel şeyler istesen bile istediğin gibi olmayan, seni düşündüren, seni üzen şeylere bak.

hayatta gerçekler eğilip bükülmezler ve çoğu zaman da gerçekler insanın istediği gibi olmazlar. insanın yapması gereken, bu gerçekleri eğip bükmeye çalışmak veya kendini gerçeklerin dışında bir hayata sürüklemek değildir. insanın yapması gereken bu gerçeklere göre pozisyon almakdır. ve gerçekler çoğu zaman insanın istediği gibi olmazlar ama anlamlı ve tatlı olurlar. insan emek harcamadan elde ettiği şeylerin değerini hiç bir zaman bilemez ancak başarısızlıklarının neticesinde elde ettiklerinin ve kendisine verilenlerin kıymetini bilir. zaten insanın istedikleri olsaydı da, o kadar anlamlı ve o kadar tatlı olmayacak; herkes gibi şikayet edecek söylenecekdik. ancak insan başarısızlıklarının neticesinde elde ettikleriyle bir şeylerin kıymetini bilebilir ve onunla mutlu olabilir ve insan her ne kadar arkasına baktığı zaman, rahatsız olabileceği şeylerle karşılaştığında bundan kaçıp gerçeklerin dışında bir hayata meyledebilecek olsa da; insanın gerçeklere dönmeye azmetmesi gerekir.

mutluluğu temsil eden bilge insan, hükümdarın karşısına bir topla çıkar. topun üzerine çıkar, topu sağa sola yuvarlar ve sonra hükümdara şunları söyler: bana güvenme, benim tabiatim kararsızdır, ben insanların arasında döner dolaşırım. benim meziyetim çokdur, insanlar başına gelen güzellikleri benden bilirler, gam keder benden uzakdır. insanlar benim vefasız ve dönek olduğumu söylerler. halbuki ben onların yanına gittiğim zaman onların olaylara bakış açıları değişiyordur ve döneklik benim kusurum değildir. ben insanların arasında dolaşırım eğer ki beni nerede nasıl arayacaklarını bilirlerse herkes bana ulaşabilir der ve mutluluğun kanaatte olduğunu söyler. insanların bunca beklentileriyle ve bunca istedikleriyle mutlu olamayacaklarını söyler. hükümdar sorar: senin bir bağın yok mu, seni nasıl bağlayabiliriz der. mutlulukda cevap verir: mütevazi, alçak gönüllü ve tatlı dilli olacaksın. biriktirdiğin malı yerinde sarfedeceksin. yaptığın işlerde aşırılığa ve çirkinliklere meyletmeyeceksin. içki içmeyeceksin. büyüklerine saygı gösterecek, küçüklerine merhamet edeceksin. başkalarının sizi sevmesini istiyorsanız kibir ve gururdan uzak duracaksın. elini ve dilini iyi kullanacaksın. işte bunlar benim bağlarımdır, beni bunlarla bağlarsan kaçamam cevabını verir.

yani güzel kardeşim… düşünme biçimini, beklentilerini, istediklerini gözden geçireceksin. kanaat edeceksin. vaktinde seni düşündüren, seni üzen, takılı kaldığın, istediğin gibi olmayan neyse onu gözden geçirecek, çözeceksin. haline şükredeceksin ve seni gerçeklerden uzaklaştıran şeylere meyletmeyecek ve istediğin gibi olmasalar bile gerçekler çerçevesinde yaşamaya azmedeceksin çaba göstereceksin. mutluluk kolay güzel kardeşim. sadece kafamıza taktıklarımızın, beklentilerimizin, istediklerimizin, planladıklarımızın, takılı kaldıklarımızın içinde değiller.

Rabbim iki cihanda sağyık afiyet mutluluk huzur versin. Allah a emanet ol.

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();