Cennette aile olacak mı?

Cennette aile olacak mı?

Engin
"Dünyadaki mü’min eşlerin cennette beraber olmaları mümkündür. Çünkü cennet nimetlerinden birisi de aile hayatıdır. Burada evli olan eşler oarada da bir birleriyle evleneceklerdir.

Mü’min olan aile fertlerinin cennette birlikte bulunacaklarını haber veren ayetlerde, cennete girmeyi hak eden eşlerin orada beraber olacakları özellikle vurgulanmaktadır.

"Cinsiyetin insan hayatında önemli bir yer tuttuğu şüphesizdir. Dünya hayatında karşı cinsler hayatlarını birleştirerek ruhi tatmin bulmaktadırlar. Aynı tatminin cennet hayatında da devam etmesi tabiidir. Cennet tasvirleriyle ilgili çeşitli ayet ve hadislerde, cennet hayatının dünyadaki insani duygular paralelinde kurulacağına işaret edilerek, cennette herkesin mutlaka eşi olacağı ve aile mutluluğunun orada da süreceği ifade edilmektedir.

"Cennet hayatı dünya hayatından tamamen farklıdır. Cennet hayatının 2 temel özelliği vardır: Arzulanan her şeye ulaşmak ve sonsuzluk. Kur’an-ı Kerim’de bu husus şöyle ifade edilmektedir: ‘Gönüllerin özleyeceği, gözlerin hoşlanacağı her şey orada vardır. Siz orada ebediyen kalacaksınız.’ Birçok ayet ve hadis, cennet hayatının oraya özgü bir hayat olduğunu, dünya hayatının kıstaslarıyla bunu tam olarak kavramanın mümkün olmayacağını göstermektedir."
Selam ve dua ile…


Cevap: Cennette aile olacak mı?

tunahan can
engin kardeşim bu güzel bilgileri bizlere ilettiğin için rabbim her işinde kolaylıklar versin… selam ve dua ile…


Yanıt: Cennette aile olacak mı?

Ebâ Bekr
Allah Razı olsun kafama takılan bişey var yalnız eşlerden biri olurya cenneti hak edemedi ?


Soru: Cennette aile olacak mı?

mumsema
< Allah Razı olsun kafama takılan bişey var yalnız eşlerden biri olurya cenneti hak edemedi ? >
cehennemde cezasını çektikten sonra bir araya gelirler:)


Kayıtsız Üye
Cennette aile kavramı olacak mı ? Yani anne baba evlat kardeş ilişkisi olacak mı ? Biyerde okumuştum aile kavramı sadece dünyada imtihan için verilmiş ahirette herkes bireysel birbirine aynı olacak diye okumuştum bu doğru mu lütfen açıklayıcı bir cevap yazın


Şem’a
Aile kavramı cennette de devam edecek, yine anne babanız ve yine kardeşlerinizdir, eşiniz iman ile ölmüşse yine evlilik de sürecek.


Neden?
Kuran’da (8/ENFÂL-28: Bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız ancak bir imtihan konusudur.) geçen ayeti delil göstererek cennette yukarda yazdığınız gibi bir aile-anne-baba-kardes ilişkilerinin olmayacağını öğrendim, böyle bir şey var mi, orada herkes kardeş olacakmis, o zaman dünyada evlenmeyen iki kardeş cennette evlenebilecek bu mantığa göre, çünkü cennette herkesin istediği olacak, bu dünyada haramdır fakat cennette böyle bir kardeş ilişkisi olmayacağı için helal mi olmuş oluyor? Çok kafam karıştı?Acil detaylı bir şekilde açıklar mısınız?


vel Fecr
enfal 28’deki belirttiğiniz ayet, dünya hayatındaki imtihanları kasd etmektedir.

en basit örnekle, namaz kılacaksın, içeriden bebeğin ağlama sesi geliyor. sen namazdan çıkıp bebeği düşünmeye başlaman aslında o anki imtihanın kendisi.

veya zenginsin infak edeceksin Allah teala sana zenginlik vermiş ama sen infakta cimrilik ediyorsun. burada da malın sana imtihan oldu.

bu ayeti böyle anlamak lazım.


Kayıtsız Üye
Yüzyıllar boyu insanlar din alimlerine sorular sormuş fakat tatmin edici bir cevap alamamışlardır… Mesala acı biber yemeği seven biri cennette bu nimetten mahrum kalacaktır çünki cennette acı çekmek ve rahatsızlık veren şeylerin hiç biri olmuyacağı için Allah cennete girmeden önce kişiden bu sevgisini alacaktır bu ve bunun gibi bir çok operasyondan sonra cennete giren kişi adeta Allahın yeniden dizayn ettiği bir robot gibi cennet hayatına başlıyacak olabilir… Mesala kumarhaneler ve kumar nefse çok hoş gelen yerlerdir ancak bir kişi çok sevdiği ve istediği halde sırf Allah korkusundan bu isteğini bastırsa ve kumarhanelere gitmese ve öldüğünde cennete gidecek olsa cennette bu zevkler olmadığı için Allah o kişiyi cennete koymadan önce onun bu kumar sevgisini yine bir operasyonla ondan alacak ve yine o kişi yeniden dizayn edilmiş gibi cennet hayatına başlıyacaktır… Buradaki soru şu; acaba Allah böyle yapmakla kendinizi kandırmaktadır?…. Mesala ben cennet hayatı ve altın kadehler falan istemiyorum ancak cehennemde girmek istemiyorum, Allahın beni sonsuza dek yok etmesini ve dünyaya hiç gelmemiş gibi olmak istiyorum ama Allah öyle demiyor ben seni daha cehenneme atıcam ve 14, 573,358 sene cehennemde yanacaksın diyor hatta bu rakam bile sonsuz cehennem hayatının yanında bir hiç. Napim ben altın kadehleri ve hatta huriler, huri nedir kardeşim inmi? Cinmi? Melekmi?, bana benim gibi insan olan bir eş lazımdı onuda Allah bana vermedi.. Sonra huri beni niye sevsin gözümün içine baksın kur’an da dediği gibi ben ne yaptım ona kalbini kazanmak için sadece öyle programlandığı için gözlerime bakan huri falan istemiyorum ben, anlamı yok benim için.


arifselim
Bu konuyu tamamen yanlış anlamışsın. Çünkü senin dediklerinin tamamen tersi olarak cennetteki tüm lezzetlerin ve güzelliklerin bir benzeri dünyada vardır. Şu farkla ki oradakilerin güzellik ve lezzet gibi açılardan eşi ve benzeri yoktur. Hiç bir göz görmemiş ve hiç bir akıl bunu anlayamamıştır. Bunlar Allah’a kolay şeylerdir. İnsan tabiatına da aykırı olan pis, necis ve ahlak dışı şeylerden yana insanın içini temizlenecektir bu doğrudur. Çünkü dünya bir imtihan yeridir ve bir çok vesile ile insan sınanacaktır. Eğer bunlar olmasa bu imtihan gerçekleşemezdi. Sana tavsiyemiz bu ayetleri meallerden değil, mutlaka geniş bir şekilde açıklayan tefsir kitaplarından bakarak anlamaya çalış.


Neden?
Yani eğer İnşaAllah cennete gidersek; dünyada benim annem olan kişi cennette de benim annem midir?Cennette o kişiye "anne" diye mi hitap edecem yoksa "mümin kardeşim" diye mi hitap edecem? Çünkü cennette herkes kardeş olacak deniliyor??? Eğer cennette anne-babalik kavramı varsa delili nedir?


furkan
Buradaki anne baban yine aannene baban olacaktır. Yazına bakacak olursak dünyadaki müminlerde mumin kardeşindir. o zaman kardeşlerinle evlenmemen gerekir.


cennette anne baba iliskisi

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();