Beddua etmek doğru mu?
imam
Beddua, her zaman yapılması doğru olmayan bir davranıştır.
Sadece özel bazı durumlarda yapılır ki bu da sadece Allah’a, Rasulune ve İslam alemine zarar veren/Bidat çıkaran kişilere yapılmalı.
Cevap: beddua etmek doğru mu?
Leyli Rana
Allah razı olsun mum
hamd olsun bu konuda çok dikat ederim
Allah islah etsin gibisinden dualarda bulunurum,
Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü’mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44) Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)
dinimiz her yönü ile adaletlidir 🙂
Yanıt: beddua etmek doğru mu?
rana
ALLAH’ın adaletini göstereceğinde hiç bir şüphe yoktur. Hesap günü her hak sahibi hakkını alacaktır
Allah razı olsun
Cevap: beddua etmek doğru mu?
Desert Rose
Bu değerli Hadisi Şerifler İslam dininin merhamet hoşgörü ve
güzel ahlaka teşvikinin ve Müslümanların bu vasıflarda olması
Bu dinin diğerlerine göre ne kadar ileri seviyede olduğunun ispatıdır.
Allah c.c razı olsun hocam.
Ubeydullah
Bir arkadaşımın dilinden anlatıyorum ninesi gece kalkıp bize aileye anneye babaya küfür ve beddua ediyor onun için uyku hapı almamda sakınca var mı?
Bize küfür ve beddua etmemesi için?
Bide ben ninem öyle yapınca ona kızıyorum bağırıyorum ne yapmalıyım?
arifselim
Uyku hapı içmek haram değilse de doktorun tavsiyesi ile alınmalıdır. Ninesinin mutlaka sıkıntıları olabilir. Yaşlı insanlar bazen iradelerini gösteremeyebilirler ve onlara şefkatle ve iyilikle yaklaşmak gerekir. Ona bağırmamalı ve kızmamalıdır.
Aslıaksu
Bedduâ etmeni tavsiye etmem her ne kadar haklı olursan ol .rabbimin adaleti bizim adaletimizden üstündür ve hiç şaşmaz. haklı veya haksızı dünyada ayıramaz iken biz rabbim gözleyen ve gözetendir. Gücün yattiği kadar sabret ve rabbnden sabr dile .o kişi içinde Eğer gücün yetmiyorsa Allah’a havale et kardeşim.
sultan_147
Hocam ben bu soruyu daha önce sormuştum. 5 yıl evvel kadar oluyor benim psikolojim çok bozuktu. Ve ben annemden dayak yedim halam ile kavga ettikten sonra. Halamın da çocuğu 15 16 yaşlarında idi. Ve ben ölümünü diledim bir anlık öfkeyle. Köydeydik ve orada bulunanlarda da hata var benim aklımı çok karıştırdılar. Ve ben eve geldiğimizde yani kendi evimize geldiğimizde tövbe ettim mi hatırlamıyorum ama şifa diledim ve faydası olmuştu sanırım. Ne olur hocam cevaplandırırsanız iyi olur. Siz bana kaderi demiştiniz tamam ben onu anladım ama hata var mı sizce hocam? Günah var mıdır şimdi? Onun hesabını görür müyüm yani?
Hocam bir sorum daha var ben kötüler için benim üstüme çok geldiler. Vatanımıza ihanet eden kendi tükürüğünde boğulsun diye bir şey paylaştım ve olanlar oldu. Hiç alakasız insanlar tanımadığım insanlar hasta oldu. Ben bir daha kötülere de beddua etmemeye karar verdim. Ağzımdan çıkmadı yani yine. Bunda hata var mıdır şimdi?
muvaffak
Beddua etmek zaten bu tür pişmanlıklara sebep olduğu için edilmemesi önerilmiştir. O anki haliniz sinirli bir haldi ve dediklerinizi mantık süzgecinden geçirmeden söylüyordunuz. Bu tür kendinde olmama hallerinden sonra yapılan şeyler adına, hatalardan dolayı pişmanlık belirtilmeli, Allah’a günahların affı için dua edilmelidir. İnşaAllah günahlarınız af olunur. Birine beddua etmeniz üzerinize vacip değildir. Böyle bir zorunluluğunuz yoktur. Beddua etmemeye özen gösterin. "Zalim olanları kahret" gibi bir dua faydalı olabilir. Beddua tavsiye edilmez.
islamda beddua etmek, dinimizde beddua etmek, Beddua