Badem ve bademin yararları
İnşirah
TATLI BADEM HAYATIMIZI TATLANDIRIYOR
Badem içi, güçlü bir besindir. Lâkin kanı ağırlaştırmak ve sivilce oluşması gibi yan tesirleri vardır. Bunun da ilacı yine kendisidir. Rabbımız meyvenin içinin tesir ettiği yan etkilerin ilacını, gene aynı meyvenin dışındaki yeşil kabuğunda ve yapraklarında vermiş. Bunun için ne kadar şükretsek azdır.
İçerisinde % 60 yağ, protein, karbonhidratlar, A, B1, B5, B6, C, E vitamini ve madeni yağlar bulunduran tatlı bademin, latince ismi amygdalus communis olarak bilinir.
Tatlı bademi, çiğ olarak günde 15 adetten fazla yememek gerekmektedir. Kuru bademin sindirimi oldukça zordur. Özellikle karaciğeri yetersiz olanların fazla yemesi, kanı ağırlaştırır ve ciltte sivilce yapar. Bunların aksine de kuru bademin içi kavrularak yenilirse sindirimi kolaylaştırır. Yaprakları ve yeşil kabuğu kanı temizleyerek, ciltte meydana gelen sivilcelerin yok olmasını temin eder.
ŞİFASI
Vücuda kuvvet verir: Badem, ceviz, fındık, incir ve balla karıştırılarak yenmeye devam edilirse vücuda kuvvet verir.
Öksürük: Badem yaprağı tek başına ya da, hatmi ve kekikle beraber kaynatılıp, balla tatlandırılıp içilmeye devam edilirse öksürüğü kesmede büyük faydaları olur.
Yanık kremi olarak: Kireçli su ile badem karıştırılıp, yanan yere sürülürse ağrıyı keser, yanan bölgede su toplanmasını önler.
Böbrek taşı düşürmede: Sabah aç karnına bir yemek kaşığı kadar badem yağı içilirse, böbrek taşını ağrısız bir şekilde düşürür.
Grip ve bronşit tedavisinde: Badem içi kuru üzümle ve şekerle beraber yenirse, göğsü yumuşatma şekliyle öksürüğü söker.
Kan yapar: Badem içi, kekik ve kuru üzümle beraber yenmeye devam edilirse kansızlığı giderir.
Hayız söktürücü: Badem içi yenmeye devam edilirse hayızı söktürür.
Yüz kremi olarak kullanılması: Badem içi iyice dövülerek un haline getirilir. Elde edilen bu unu gül suyuyla beraber mikserde karıştırarak krem haline getirilir ve bu krem cilde sürülür. 1,5 ile 6 hafta arasında cilt yıkanırsa, cilde tazelik verir.
Kas erimesini önlemede: Bu hastalık için % 15 kekik yağı, % 15 lavanta yağı, % 70 badem yağıyla karıştırılarak eriyen kasa iyice yedirilerek masaj yapılırsa, gayet olumlu sonuç elde edilir.
Saçların bakımı: Badem yağı, zeytin yağı ve çörek otu yağıyla karıştırılarak saç diplerine güzelce masaj yapılır, geceleri saçlara sürülür ve gündüzleri yıkanırsa, saçlara tazelik verir.
Cevap: BADEM
şaf_ak
Allah cc razı olsun Allah ın yarattığı herşey ne kadar faydalı şükürler olsun…
Badem yemek sivilce yapar mı, cevız sıvılce yaparmı
@hmet
badem yağı sivilce yapar mı?
Aşırı yenmedikçe hiç bir zararı yoktur.
badem sivilce yapar mı, badem yağı sivilce yapar mı, badem sivilce yapar mi