Dinden çıkan birsinin ne yapması gerekir ?

Dinden çıkan birsinin ne yapması gerekir ?

OxyGen`s
Arkadaşlar bu soruyu demin kayıtsız sorular bölümünde gördüm ve merak ettim.

Bu soruyu merakımdan soruyorum.

Dinden çıkan birisi sadece şehadet getirse bu nasıl olmalıdır yani. Abdest almalımı kıbleye dönmelimi bide ben dinden çıkınca şehadet getiriyorum olmadı bidaha bidaha bu sfer kötü düşünceler oluşuyor aklımda yani olmadı bdaha şehadet sonra bidaha bidaha bir yardım edin ALLAH aşkına.

Evet kayıtsız sorularda var fakat arkada kalmış bende merak ettim cevaplarsanız sevinirim.


Cevap: Dinden çıkan birsinin ne yapması gerekir ?

rana
kardeşim Allah’a ve iman etmen gereken diyer şeylere iman ediyorsan sorun nerde?
kelimeyi şehadet getir, tevbe et ve kendine zulm etme, zamanını bunlara değil ibadete ver..

Dinden çıkmak, ya bizzat kişinin ‘ben çıkıyorum’ tarzında bir beyanı ile ya da Allah’ı, melekleri inkâr gibi bir hata ile olur. Düşünmekle dinden çıkılmaz.

içindeki vesveseyi susturman için Allah ile meşgul ol..


Cevap: Dinden çıkan birsinin ne yapması gerekir ?

OxyGen`s
Abla sorunun cevabını aldımda Dinden çıkmak, ya bizzat kişinin ‘ben çıkıyorum’ tarzında bir beyanı ile ya da Allah’ı, melekleri inkâr gibi bir hata ile olur. Düşünmekle dinden çıkılmaz. Şu Cümleye şöyle bir şey diyeceğim. Bir Müslüman Diğer müslümana kafir derse ve bu kişi kafir değilse öbürü dinden çıkmıyor muydu ? .


Cevap: Dinden çıkan birsinin ne yapması gerekir ?

karadamlalar
"Bir Müslüman Diğer müslümana kafir derse ve bu kişi kafir değilse öbürü dinden çıkmıyor muydu"
kafir dediği kişinin müslüman olduğunu bile bile, hatta içinden müslüman olduğunu kabul etmesine rağmen ona kafir derse büyük günah işlemiş olur, dinden çıkartan küfür değildir.


seniseviyorum
Imanin sartlarini inkarda Allah korusun dinden cikmaya sebeb olur. Mesela imanin 6.ci sarti olan ”Hayır ve şerrin Allah’dan geldiğine inanmak” dir. Eger gaflete dusup kadere, hayir ve serre kufur eden kiside imanini tehlike altina atar. Rabbim cümlemizi korusun


rana
< Abla sorunun cevabını aldımda Dinden çıkmak, ya bizzat kişinin ‘ben çıkıyorum’ tarzında bir beyanı ile ya da Allah’ı, melekleri inkâr gibi bir hata ile olur. Düşünmekle dinden çıkılmaz. Şu Cümleye şöyle bir şey diyeceğim. Bir Müslüman Diğer müslümana kafir derse ve bu kişi kafir değilse öbürü dinden çıkmıyor muydu ? . >
buda ayri bir soru 🙂
ama o sorunun içinde gizli zaten..
iman etmek yine bu konudada bir cevap cünkü ayette:

Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin tâ kendileridir. (Maide, 5/44)

buyuran rabbimiz, kurani kerimde Efendimize (s.a.v.) uymamizi ve Onun söyledigininde aynen kuran gibi hükmü oldugunu söyleyen ayetler var ve sahih hadisler o nedende gecerlidir..
umarim anlatabilmisimdir 🙂


dinden çıkınca ne yapmalı, dinden cikinca ne yapilmali

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();