Cenabetlik ve Şansızlık konusu

Cenabetlik ve Şansızlık konusu

yasin58
cenabetlikle şanssızlık arasında bağlantı var mıdır. yani cenabet olan şanssızmıdır?


Cevap: Cenabetlik ve Şansızlık konusu

imam
iki namaz vakti miktarından fazla cünüp kalmak caiz değildir, bu durumda müminin işi rast gitmeye bilir.
islamda şans diye bir şey yoktur:


Cevap: Cenabetlik ve Şansızlık konusu

Huzurlu
İslamda şans diye bir kavram yoktur . Cünüplükten ise iki namaz vakti arasında temizlenilmelidir. Bu süreyi uzatmak farzı terk etmek zorunda kalınacağından dolayı büyük günahtır. bir an önce gusledilmesi gerekilir.

selametle


Cevap: Cenabetlik ve Şansızlık konusu

Huzurlu
Temel kaynağımız Kur’an-ı Kerim’den sonra ikincil kaynaklar Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(s.a.v)’in sünnetleri ve hadis-i şerifleridir.Güzel kardeşim gerisi palavra demen uygun değildir.Sünnet ve hadislerde hayatımızı kolaylaştıracak,kafamıza takılan şeyler hakkında herşeyi bulabilirsin.Nasıl davranılması gerektiğini, yeme-içme-tuvalet adabı gibi mühim meseleleri ve aklına gelecek daha bir çok teferruatı kolaylıkla sünnet ve hadis-i şeriflerden öğrenebilirsin.Bir müslümanın Kur’an-ı Kerim’den sonra rehberi sünnet ve hadisler olmalıdır. Uygun olan budur,doğru yola erişmende yardımcı olacak olanlarda bunlardır.Görüşlerine elbette saygı duyarım lakin ”ben sadece Kur’an’a bakıp konuşurum gerisi palavra” diyerek hadis-i şerif ve sünnetleri yabana atman hiç ama hiç hoş değildir.Allah cümlemizi bu tarz düşüncelerden muhafaza eylesin …!

Selametle


sstrn
Konuyu tekrar gündeme getirdiğim için kusura bakmayın.Birkaç gündür aklımda ”dinden çıktım mı acaba dinsiz miyim” düşüncesi dolaşıyor dün arkadaşım bana dinsiz dedi.Yani bu durum tam da aklımda o düşünceler varken oldu şans mı yoksa tesadüf mü ?(Yeni konu açma gereği duymadım hata işlemişsem affola)


Kayıtsız Üye
Ben cunubum bu aksam basima gelmedik kalmadi mesela 3 kiloluk yogurt kabi yere dustu patladi sagolsun icide agzina kdar dolu


xecutinor
Acaba gercekten cenabet dolasmak sanssızlık getirir mi cunku bugün hiç bisi yolunda gitmio


cenabetlik şanssızlık getirir mi, cenabet olmak şanssızlık getirir mi, cenabetlik

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();