Taharet ve gusül

Taharet ve gusül

menger2512
Selamün aleyküm hocam
taharet alırken tenasül uzvuna parmak girmesi gusül gerektirir mi?


Cevap: Taharet ve gusül

Şema
Hayır gusül gerekmez.
Bilerek veya bilmeyerek arasında fark yoktur.


Cevap: Taharet ve gusül

Molla_Efdal
Soru: Gusül alırken tenasül organına dokunmak gusül’e mani midir?

Cevab: Gusül alırken tenasül organına dokunmak Hanefii mezhebine göre gusülü de abdesti de bozmaz. Şafii , Hanbelii ve Maliki mezheblerine göre sadece namaz abdestini bozar.


Taharet ve gusül

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Ben taharetlenirken fercimin içini de yıkıyorum ve o bölgemde kaşıntı olduğu için kaşıyorum da. Bazen bu kaşıma esnasında ya da tuvalet kağıdı ile kurularken ufaktan şehvet hissi duyuyorum gibi oluyor emin olamıyorum da. Ilmihallerde ferce parmak girip de şehvet duyulursa gusül gerektiği yazıyor. Ama parmak sokmaktan kasıt nedir yazmıyor. Ben zaten bekar bir bayan olduğum için tamamen iç kısmına parmağımı sokamam yine de sayılıyor mu?


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Ön veya arka yoldan parmak veya başka bir cisim sokulursa ve bundan şehvet hissi alınırsa gusül gerektirir. Ancak senin bu durumunda fercin içine parmak sokmadığın sürece cünüp olmazsın.


Kayıtsız Üye
Yani fercin içine dokunmak kaşımak vs ile fercin içine parmak sokmanın hükmü ayrı mıdır?


arifselim
Evet kardeşim. Bunlar birbirinden tabiki farklıdır. Bu durumlara dikkat etmek önemli olmakla birlikte vesvese haline getirmemek gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Mumsema öncelikle
birkaç tane sorum olacaktı
1. sorum: hanifi mezhebine göre tuvaletten çıktığımızda idrar sızıntısı olursa tekrar taharetlenmeye gerek var mı?
2. sorum: gusülden sonra sadece iç çamaşırını değiştirsek ancak meni elbiseye bulaşmışsa elbiseyi değiştirmesek bir sakınca olur mu?


Hoca
1. Tüm mezheplere göre idrar yıkanmalıdır
2. Meni haram olduğu için değiştirilmeli veya yıkanmalıdır.


Kayıtsız Üye
peki hocam bevlettikten sonra idrarın damlama olasılığını en minimum seviyeye çeksek yeniden taharet gerekir mi çünkü hanifi mezhebinde af miktarını geçmeyecek miktarda izin var diye bir yerde okumuştum hatta emin olmak için yazdım


Hoca
Miktarını biliyorsanız, kendi idrarının bir dirhem miktarı geçmezse affedilmiştir (hanefi mezhebine göre)


Fatima
insan kafir mi oldum deye kalbinden geçirirse kafir mi olur.Namazda iken kısık sesle azanı duydum.sonra telefonda duydum.ben de öyle düşündüm.namazı bozub.kelmeyi şehadet getirib güsül aldım.namaz kıldım.


Hoca
içinden geçen bir vesveseyle kafir olunsa dünyada iman sahibi müslüman kalmayacak


Tenasül Uzvunda Yanma Hissi, Taharet esnasinda vajinaya parmak gireres gusül bozulur mu

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();