Akıntı hissi abdest bozar mı

Akıntı hissi abdest bozar mı

Rose_love
Selamun Aleykum, benim soyle bir sorunum var; genelde vajinada ıslaklık hissim oluyor, namaz vakti belki düşündüğüm için bu his daha cogaliyor, kilota bakiyorum temiz, bir peceteyle siliyorum ıslaklık goruyorum ama beyaz akinti degil. Bu durumda abdest bozuluyor mu? Bazen de boyle akinti hissi oluyor, bakiyorum pecete kuru. Bu durumda nasıl davranmaliyim? Kilota ıslaklık gelmedikce, ancak sildigimde o islakligi gördüğüm surece abdestim gecerlimidir?


Yorum: Akıntı hissi abdest bozar mı

MERAK EHLİ
Eğer böyle bir şey varsa yani sürekli devam eden bir şeyse özüre girer ve sorun olmaz. ama işini sağlama almak için tampon kullana bilirsiniz.


Yorum: Akıntı hissi abdest bozar mı

Rose_love
Ben ozur durumunu pek anlayamadim, bazen oluyor daha genel oluyor, ama bazen de kuru oluyor


Yorum: Akıntı hissi abdest bozar mı

MERAK EHLİ
eğer bir şey sürekli oluyorsa özür kısmına girer yani yani elinde olan bir şey değil Allah katından verilen bir şey


Gül988
Selam aleyküm, hep bu soruyu bende sormak istiyorum şöyle her defa her defa geliyor diyemem ama çoğu vakit geliyor kardeşimin dediği gibi baktığımda Bi şey yok el sürdüğümde afedersiniz ıslaklık var bilmiyorum ne yapayım , burdaki hocam cevap vermişti ki namaz kılınabilir akıntıyla , ama içime sanki düşünceler geliyor rahatsız


MERAK EHLİ
Böyle durumlarda tampon kullanarak kılınabilir. Sadece kadınlarda hayızlıyken namaz oruç vb şeyler yasak.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, kardeşim bu gibi durumlar, Allah’ın istemediği yada hoş görmediği sıkıntılar değildir. Allah yarattığı tüm kullarının her halini en iyi bilendir. Kullar arasındaki müstehcen durumlar Allah için geçerli değildir . Abdestin ne olduğunu anlamak için Maide 6 ve Nisa 43 ayetlerini inceleyin. Kuran’da başka yerde geçmez. Bir kul her haliyle


Kayıtsız Üye
Merhaba. Dünden beri avret yerimde ıslak bir akıntı oluyor tıpkı burundan gelen sümüksü ıslaklık gibi. Namazdayken bu gibi akıntıların gelmesi namazı ve abdesti bozar mı ?

Bir de acaba şu görüşe uymak yanlış mı ?
< Bir kadından gelen günlük akıntılar, tuvalette olan şeylerden olmadığı için abdesti bozmaz. Onun abdesti bozacağına dair sahih veya zayıf herhangi bir hadis, sahabe veya tabiin sözü de yoktur. >
Burada bahsedilen günlük akıntı acaba benim anlattığım sıvı da dahil mi ?


mum
Sözünü ettiğiniz akıntı dışarı çıkıp iç çamaşırına bulaşmışsa abdest gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,

1. Afedersiniz şimdiden, kusura bakmayın. Ben bir kızım ve gün içersinde sürekli kaygan ve şeffaf bir sıvı geliyor avret yerimden beyaz akıntı dışında. Hatırladığım kadarıyla ergenlikten beri zaten çok akıntım oluyor ve bu bahsettiğim akıntı da dahil. Merak ettiğim bu kaygan sıvı da günlük akıntı gibi ve sümük hükmünde sayılır mı ? Namaz abdestine zararı var mıdır ? Çünkü bunu isteyerek yapmıyorum ve engelleyebileceğim bir şey değil. Her kadında var.

2. Bu konu yüzünden sürekli abdest alma gereği duyduğum için namazlarımı son dakikaya bırakıyorum ve içim de huzursuz oluyor. Günaha giriyor muyum böyle yaptığım için ? Fakat vakit çıkmadan muhakkak kılıyorum.

3. Bir diğer sorum ise namazda akıntı (ıslaklık) hissedersem namazı tekrar mı kılmalıyım ?

4. Abdest alıp diğer vakit sadece pedi değiştirsem yeterli midir namazımı kılabilmem için ? Artık çok bunaldım.

5. Bahsettiğim bu akıntılar azıcık da olsa iç çamaşırına bulaşsa onunla namaz kılabilir miyiz ?

Kardeşlerim, hocalarım bu konu artık canımı çok sıkmaya başladı. Bu sebepten namazlarımdan soğumak istemiyorum lütfen bana yardım edin.
Şimdiden çok çok teşekkürler. Allah (c.c) razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Bu gelen akıntının ne olduğunu neyden kaynaklandığını öncelikle öğrenmen gerekir. En doğrusu da kadın hastalıkları doktoruna danışman gerekir. Eğer bu akıntı rahimden gelen doğal akıntı ise bunun için fetva vardır ve abdestini bozmaz.

Eğer başka bir nedenden dolayı akan bir çeşit ise o zaman abdestin bozulur ve kirlenen yerin temizlenmesi gerekir pedin de değişmesi lazım.

Ayrıca sürekli akan ve abdest alıp namazı bile kılacak kadar sana zaman bırakmayan bir akıntı ise bu durumda özür sahibi olursun ve akıntı gelse bile her vakit için bir abdest alman yeterli olur. Ama dediğimiz gibi öncelikle bunun neden olduğunu öğrenmelisin.


akinti abdesti bozarmi, Namazda Islaklık Hissi, Sürekli Akıntı Hissi

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();